Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: A murit Johnny Raducanu  (Citit de 206 ori)
Madalina_Reloaded
Veteran

« : 19-09-2011, 09:58:39 »

Johnny Raducanu, cel mai cunoscut muzician de jazz din Romania, a murit.

Ion Caramitru a confirmat informatia, potrivit site-ului TNB.
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #1 : 19-09-2011, 10:54:46 »

....tocmai voiam sa pun si eu stirea

de nenea asta imi pare rau. si pare rau ca in romania a ramas mereu un fel de muzician underground, desi acu probabil isi vor aminti toti de el ca ce mare a fost desi de fapt nimeni nu-i asculta muzica...
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #2 : 19-09-2011, 13:08:25 »

Artistul avea 79 de ani ºi era "foarte bolnav", spune directorul Teatrului Naþional din Bucureºti, aflat în acest moment într-o deplasare în strãinãtate ºi care colabora cu jazzman-ul în celebrul spectacol "Dialoguri ºi fantezii în jazz" de la TNB.

Decesul a survenit în timp ce artistul se afla acasã.

Conform Mediafax coordonatorul SMURD Bucureºti, Bogdan Opriþa, a declarat cã un echipaj medical a fost solicitat luni, în jurul orei 10.00, la locuinþa din Capitalã a lui Johnny Rãducanu. Echipajul SMURD a constatat cã Johnny Rãducanu a suferit un stop cardio-respirator ºi a început manevrele de resuscitare, însã fãrã rezultat, la ora 11.00 fiind declarat decesul.

În privinþa ceremoniilor de înmormântare a muzicianului, familia lui Johnny Rãducanu doreºte discreþie  întrucât artistul a cerut acest lucru pe patul de moarte, a declarat pentru Mediafax  Adrian Iorgulescu, preºedintele Uniunii Compozitorilor ºi Muzicologilor din România (UCMR).

"Johnny Rãducanu a fost membru al Uniunii Compozitorilor ºi Muzicologilor din România. Am primit în cursul dimineþii la secretariatul uniunii o informare din partea familiei lui Johnny Rãducanu potrivit cãreia acesta a cerut cu limbã de moarte sã nu se organizeze niciun fel de ceremonie la moartea lui. Familia doreºte cât mai puþinã publicitate", a spus Adrian Iorgulescu.
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #3 : 19-09-2011, 13:09:01 »

Imi amintesc de emisiunea "jaaaazz la matineu" care se dadea la radio pe vremea mea... altro che popcorn..
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #4 : 19-09-2011, 13:52:21 »

Dincolo de muzica sa, Johnny Rãducanu este foarte cunoscut ºi pentru  sinceritatea discursului sãu, rostind o serie de citate celebre.

Despre politicã ºi Iliescu:

Politica nu mi-a plãcut  niciodatã. Ce dracu’ sã-mi placã la ea?! Iliescu mi-a dat o decoraþie ºi  m-a fãcut cavaler. L-am întrebat la ureche în timpul ceremoniei la ce e  bun ordinul ãla. „Pãi, când o sã mori, o sã se tragã trei salve de  tun.” „Mã cac pe ele de salve!”, i-am rãspuns.

Despre ignoranþi:

Când mã uit în jur ºi vãd câþi ignoranþi  se cred specialiºti, îmi dau seama cã numai un pârþ de-al meu face cât  tot ce ºtiu ei. Ce talentat sunt!

Despre femei:

Îmi  plac femeile inteligente ºi emancipate. N-am gãsit pânã acum femeia  vieþii mele. Totdeauna a fost o aurorã falsã ºi am închis ochii. 

Pe  mine m-au violat fetele, aºa mult le-am iubit. Pentru ele mi-am dat ºi  cãmaºa de pe mine. Am fost îngãduitor chiar ºi cu cele care mi-au fãcut  rãu.

Despre copii:

Nu cred cã mi-aº fi dorit. N-am vrut sã intru în programul naþional de multiplicare a rasei

Despre iubire:

La  20 de ani iubirea þi-o decid alþii. La 30 e o confuzie, din care uneori  se mai nasc ºi copii. La 50 de ani începe sã se apropie de adevãr. La  76 de ani... nu mai e nici o iubire. Am iubit pânã la vârsta asta ºi a  ieºit un cãcat. Acum am doar relaþii.

În Suedia m-am culcat pe  rând cu bunica, cu mama ºi cu fata de 14 ani care dormea cu poza mea sub  pernã. Strigau suedezele dupã mine „You’re a fucking man!”. Nu mai era  nimeni de culoarea mea pe-acolo.

Despre Dumnezeu:

Nu  mã duc la bisericã, dar cred cã existã Dânsul. Dânsul chiar mi-a dat  voie sã-i înjur pe popi, fiindcã am spus cã sunt din armata Lui, unde a  fost ºi Beethoven general, ºi am primit derogare sã cânt ºi cu muzica  mea sã împac oamenii.

În cine credea:

În Duke Ellington, în John Coltrane ºi în Louis Armstrong. În jazz, Armstrong e Beethoven.
Memorat

DragoshMan
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 19-09-2011, 14:19:38 »

Rar oameni cu o asa personalitate...in rest cu totii ne lasam pacaliti de ambalaje.......
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: