Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Medicii britanici cer sa se ia masuri: Asistentele din Romania si Bulgaria pun i  (Citit de 632 ori)
Madalina_Reloaded
Veteran

« : 09-09-2011, 17:13:33 »

Medicii britanici cer sa se ia masuri: Asistentele din Romania si Bulgaria pun in pericol viata pacientilor

Lordul Robert Winston, un reputat medic britanic, a informat Camera Lorzilor ca asistentele medicale originare din Europa de Est pun in pericol viata pacientilor din cauza ca nu pot vorbi corect limba engleza. Acesta s-a declarat ingrijorat in special de cele din Romania si Bulgaria.

Lordul Winston a mai spus ca asistentele din tara noastra si cele Bulgaria au competente limitate de comunicare "chiar si in limba lor", potrivit Daily Mail, editia online.

Profesor de studii de fertilitate la Imperial College London, Winston i-a avertizat pe cei din Camera Lorzilor ca asistentele din Romania si Bulgaria au fost instruite intr-un "mod complet diferit" de cele britanice si nu sunt obisnuite sa discute cu doctorii sau cu pacientii lor.

Celebrul medic a adaugat ca aceste competente reduse de comunicare devin tot mai raspandite in sistemul public de sanatate din Marea Britanie si se vor agrava daca nu sunt luate masuri.

Conform legislatiei Uniunii Europene, autoritatile nationale nu pot testa competentele lingvistice sau medicale ale asistentelor din state UE. Se considera ca astfel de teste ar restrictiona libera circulatie a fortei de munca.

Numarul asistentelor europene inregistrate la munca in Marea Britanie s-a dublat din octombrie, de cand au fost eliminate aceste teste.

http://www.incont.ro/externe/medicii-britanici-cer-sa-se-ia-masuri-asistentele-din-romania-si-bulgaria-pun-in-pericol-viata-pacientilor.html
Memorat

Lulu
Sr. Member

« Răspunde #1 : 09-09-2011, 17:32:51 »

In sfirsit a inceput sa se trezeasca lumea la realitate!
Cum dracu' a functionat sistemul sanitar de afara, pina a da navala pretioasele asistente din Romania/Bulgaria?  hammer
Memorat

Abraxas
Tengy
Sr. Member

« Răspunde #2 : 09-09-2011, 18:01:30 »

ca sunt si analfabeti io nu contest dar cred ca si la noi pentru a deveni asistenta medicala tre sa faci niste scoli pretentioase.
Iar englezii sunt uneori periculosi si per loro stessi
http://www.repubblica.it/esteri/2011/08/09/news/londra_quarta_notte_di_violenza_da_tottenham_la_rivolta_si_allarga-20238375/?ref=DRM-20224809-5
(stirea e de acum o luna)
Memorat

Alizée
Veteran

« Răspunde #3 : 09-09-2011, 19:03:45 »

mda, eu ma intreb cum de ajung sa puna in pericol viata pacientilor?
Memorat
darius05
Sr. Member

« Răspunde #4 : 12-09-2011, 16:32:26 »

Un caz concret,care ar fi totusi?Poate ca nu stiu sa discute cu "medicii in patul lor" si asta pentru unii ar putea fi chiar deranjant!Eu nu zic doamne fereste, ca un sambure de adevar nu ar fi,dar de la a nu vorbi perfect gramatical si pana la a pune in pericol viata pacientilor .....!
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #5 : 12-09-2011, 17:23:09 »

Citat
Lordul Winston a mai spus ca asistentele din tara noastra si cele Bulgaria au competente limitate de comunicare "chiar si in limba lor"

eu nu sint infirmiera, dar banuiesc ca ele nu comunica cu pacientii intrebindu-i retete de zacusca, ci trebuie sa comunice strict in ceea ce priveste boala, tratamentul etc...adica te joci cu viata, nu cu ardeii si vinetele.

pe forum e un medic italian care s-a pus sa invete limba romana, pentru a putea comunica cu pacientii romani. e cam nasol, ca pacient, daca ti se spune ca ai ceva in loc de altceva...
imi vine in minte una care-i dadea zor cu peptosi (suicidio programmato delle cellule in caso di cancro) in loc de ptosi (tzitze cazute)...
Memorat

darius05
Sr. Member

« Răspunde #6 : 13-09-2011, 14:45:01 »

Ca si asistent medical,nu ai voie sa discuti sau sa iti dai cu parerea despre diagnosticul pacientului,acest lucru fiind atribuit doar medicului.Tratamentul ai voie sa-l faci doar la indicatia medicului.Nu inteleg de ce sa gresesti procedand in acest mod.Stiu ca in mod real se intampla cu totul altfel,dar cam asa invatam noi ca trebuie facut in decursul celor trei ani de studiu.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #7 : 13-09-2011, 17:57:22 »

nu cred ca a spus careva ca da pareri despre diagnostic sau despre tratament, ci ca bolnavul intreaba, ca e firesc sa aiba mai multa confidenta cu aia de-i infige acu-n fund, decit cu doctorul.
plus ca trebuie sa mai inteleaga si ea ce are de facut si ce NU ARE VOIE sa faca, ca bolnavii nu-s toti la fel.
sau sa mai zicem ca unul se simte rau si-ti cere ceva, iar tu nu intelegi nimic...
sau voi sinteti muti, cind intrati in salon la pacienti?!

Memorat

darius05
Sr. Member

« Răspunde #8 : 14-09-2011, 17:23:03 »

Nu...,nici chiar asa ,este normal sa dialoghezi cu pacientul!Dar trebuie sa iti cunosti foarte bine rolul si sa sti foarte bine ceea ce ai de facut.Ca totul sa decurga normal,trebuie sa respecti indicatiile date de medic, si sa sti sa empatizezi cu pacientul!Dar eu inca nu inteleg cum ajungi sa lucrezi in spital,necunoscand foarte bine limba.Acolo nu se dau examene pentru limba?
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #9 : 14-09-2011, 18:18:26 »

habar nu am...
Memorat

gazzella
Full Member
**

« Răspunde #10 : 16-09-2011, 16:46:17 »

Citat
Lordul Winston a mai spus ca asistentele din tara noastra si cele [din] Bulgaria au competente limitate de comunicare "chiar si in limba lor", potrivit Daily Mail, editia online.

Grin

fain, doamnele acestea nu-s din grupul acela care ajung in Italia si in sase luni vorbesc mai bine italiana decat italienii?
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #11 : 16-09-2011, 17:18:31 »

io e citadinã italianã. io e qui da novantaquatrã. io avutã maritã rumenã..muortã... io avutã maritã italianã. muortã.... io lavoratã în fabricã a Bucarest. io cantã canzone scritã da me per l'amore. "sono pazã per l'amore ram diridiri dirididaaaaaaa"
Memorat

Geronimo
Veteran

« Răspunde #12 : 17-09-2011, 12:22:32 »

Si deci ce masuri trebuiesc luate?
Sa invete pacientii o limba straina de circulatie internationala?
Memorat

De ce?
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #13 : 17-09-2011, 13:10:58 »

sigur, in pronto soccorso curs accelerat mor
Memorat

gazzella
Full Member
**

« Răspunde #14 : 17-09-2011, 15:22:34 »

Si deci ce masuri trebuiesc luate?
Sa invete pacientii o limba straina de circulatie internationala?

absolut, romana!!!!
Memorat
Pagini: [1] 2   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: