Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Lumea cartilor

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 11 12 [13] 14 15   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Lumea cartilor  (Citit de 21407 ori)
dana_74
Full Member
**

« Răspunde #180 : 18-01-2010, 15:52:18 »

Murakami Haruki - "Norwegian wood". De mult timp nu am mai citit o carte asa buna..

"Uno de più clamorosi succesi letterari giaponesi di tutti i tempi"..
« Ultima modificare: 01-02-2010, 09:10:37 de către dana_74 » Memorat

L'erotismo parte dal cervello: per questo molti son tagliati fuori!
Aleksa
Veteran

« Răspunde #181 : 18-01-2010, 15:57:43 »

o sa o caut si o s-o citesc; eu din literatura japoneza am citit in ultimul timp Banana Yoshimoto: Kitchen si Tsugumi. Mi-au placut Smiley
Memorat
morgan
Sr. Member

« Răspunde #182 : 31-01-2010, 15:29:31 »

'L'anima di Hegel e le mucche del Wisconsin'
'I barbari'
amandoua de Alessandro Barrico.
demersuri spirituale in format foileton despre doua din ultimele preocupari umane:muzica si internet.
intervin si trei voci adiacente...vinul, fotbalul si cartile. LoL
Memorat
morgan
Sr. Member

« Răspunde #183 : 03-04-2010, 13:35:42 »

este scris de altcineva , dar mi se potriveste.
un corolar de parcurs , cand te indrepti sa cumperi o carte:

1) diffidare dei libri che hanno in copertina una donna nuda o discinta (in particolare Klimt e Schiele, predicono opere scarsissime)
2) evitare i libri memoriali di personaggi importanti o che si autoreputano tali
3) evitare i libri attraversati dalla fascetta «dall'autore di...»
4) rifuggire qualsiasi libro scritto da personaggi che avete visto in televisione (se avevano qualcosa di interessante da dire, l'hanno già fatto)
5) createvi non solo un elenco di amici che hanno i vostri stessi gusti letterari, ma anche una rete di contatti che apprezzano le cose che voi detestate e chiedete loro cosa stanno leggendo con piacere
6) «classici» può voler dire mille cose diverse: alcuni li odierete per i secoli a venire.
Impostata così la ricerca, si passa al filtro reale: aprite a caso una pagina del libro e leggetela; ripetete l'operazione almeno altre due volte. Se il testo vi convince per stile, prosa, ambientazione, realismo, compratelo. Se no, desistete. Ultimo consiglio: almeno una volta al mese, comprate un libro senza seguire queste regole. Non dimenticate mai di dare una chance al caso. Buona lettura.
Memorat
morgan
Sr. Member

« Răspunde #184 : 06-06-2010, 14:02:26 »

'Il mondo di Sofia'
de Jostein Gaarder
un thriller filosofic, pentru apasionati...
 Wink
Memorat
simonetta71
Sr. Member

« Răspunde #185 : 07-06-2010, 14:16:37 »

"Venuto al mondo", Margaret Mazzantini...exceptionala, dupa parerea mea...nu prin subiect, context, personaje...desi, toate, foarte bine conturate...cat prin autenticitatea si profunzimea trairilor pe care este in stare sa ti le provoace...mie mi-a trebuit ceva timp sa pot citi altceva dupa...
Memorat
light
Veteran

« Răspunde #186 : 07-06-2010, 17:20:40 »

"Venuto al mondo", Margaret Mazzantini...exceptionala, dupa parerea mea...nu prin subiect, context, personaje...desi, toate, foarte bine conturate...cat prin autenticitatea si profunzimea trairilor pe care este in stare sa ti le provoace...mie mi-a trebuit ceva timp sa pot citi altceva dupa...

Simona, mi s-a intamplat sa raman ancorata "in apele" unei carti, desi o terminasem, ai marcat bine starea launtrica, o perioada nu te mai poti implica intr-o alta carte, slovele ( cartea) parca se identifica cu o persoana ...ciudat....cere timp sa te poti  concentra spre o alta carte apoi.
Mi-a placut descrierea starii tale   Kiss, acest "vartej  sufletesc" l-am simtit anul trecut dupa ce am citit - Quo Vadis - de Henryk Sienkiewicz, vazusem filmul cu ceva timp in urma, insa cartea mi-a reasezat multe placi tectonice in temeliile mele.  Smiley
Memorat
simonetta71
Sr. Member

« Răspunde #187 : 07-06-2010, 19:19:27 »

asta inseamna pentru mine o carte buna...sa vibreze pe frecventa sufletului meu...frumusetea e ca frecventele se schimba o data cu starile sufletesti, de aceea putem citi genuri diverse in momente diverse...
fiind in concediu, azi am citit toate paginile acestui topic, spre rusinea mea, pentru prima data...sper sa ma reabilitez in ochii vostri, spunandu-va ca il gasesc fenomenal...va multumesc!
Memorat
simonetta71
Sr. Member

« Răspunde #188 : 09-06-2010, 10:47:17 »

si ca sa schimb frecventa (tot sunt in concediu), va recomand "L'orribile karma della formica" de David Safier...un celebru necunoscut, cel putin pentru mine...si cred ca nu numai, dat fiind ca e primul lui roman...daca credeti in terapia prin ras, incercati-l...este excentric, ironic si reflexiv in acelasi timp...
Memorat
gurau mariana
Vizitator
« Răspunde #189 : 13-06-2010, 10:35:52 »

Pentru toti cei care reusesc sa dedice timp cititului as vrea sa recomand cateva carti care mi-au placut:

"L'amico ritrovato" de FRED UHLMAN
"La signorina Else" de ARTHUR SCHNITZLER
"Fahrenheit 451" de RAY BRADBURY

Acum citesc "Il cammino di Santiago" de PAOLO COELHO,foarte interesanta,mai ales ca autorul a zis ca a facut aces parcurs spiritual in realitate (o experienta pe care mi-ar placea sa o traiesc Wink)

Memorat
nica
Full Member
**

« Răspunde #190 : 15-06-2010, 23:36:16 »

15 iunie 1889.......Eminescu

Grigore Vieru - Eminescu

La zidirea Soarelui, se stie,
Cerul a muncit o vesnicie,
Noi, muncind întocmai, ne-am ales cu,
Ne-am ales cu domnul Eminescu.
Domnul cel de pasare maiastra,
Domnul cel de nemurirea noastra-Eminescu.

Suntem în cuvânt si-n toate,
Floare de latinitate
Sub un cer cu stele sudice!
De avem sau nu drepate,
De avem sau nu drepate,
Eminescu sa ne judece.

Mi-l fura, Doamne, adineauri
Pe înaltul domn cu tot cu lauri.
Ma uscam de dor, în piept cu plânsul,
Nu stiam ca dor mi-era de dânsul,
Nu stiam ca doina mi-o furara
Cu stravechea si frumoasa Tara- Eminescu.

Acum am si eu pe lume parte:
Pot îmbratisa maiastra-ti carte,
Stiu ca frate-mi esti si-mi esti parinte,
Acum nimeni nu ma poate minte.
Bine ai venit în casa noastra,
Neamule, tu, floare mea albastra-Eminescu.

Suntem în cuvânt si-n toate
Floare de latinitate,
Sub un cer cu stele sudice!
De avem sau nu dreptate,
De avem sau nu drepate, Eminescu sa ne judece!

Memorat
nica
Full Member
**

« Răspunde #191 : 15-06-2010, 23:39:14 »

Vroiam sa amintesc 15 iunie----
fara cuvinte.....
Memorat
light
Veteran

« Răspunde #192 : 16-06-2010, 00:18:50 »

Vroiam sa amintesc 15 iunie----
fara cuvinte.....

Smiley
Memorat
morgan
Sr. Member

« Răspunde #193 : 29-08-2010, 13:40:22 »

intrebat ce carte are pe noptiera,de doua ori , in doua perioade diferite, presedintele Basescu a raspuns:
'De ce iubim femeile' de Mircea Cartarescu.
dar stiu ca-i trebuie timp nu gluma...
o fi la moda, zic eu si ma-nfig in librarie, cu ochii pe rafturi si litera C.

asi, o carte egoista, pentru mine.
ma-ndrept repede, repede spre a doua carte luata din acea librarie, pentru ca iubesc modernitatea, fara echivoc:
'Omul recent' de H.R.Patapievici
Memorat
florentina693
Full Member
**

« Răspunde #194 : 29-08-2010, 20:14:03 »

astazi am trecut prin centro comercial si am cumparat si eu cartea.......am citit mesajul tau zilele trecute si "am poftit " la o carte buna. Wink
Memorat
Pagini: 1 ... 11 12 [13] 14 15   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: