Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 15   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Lumea cartilor  (Citit de 22633 ori)
adelaide_
Vizitator
« Răspunde #15 : 03-07-2007, 09:42:45 »

José Saramago :Cecità(inca n-am terminat-o, da' nu mai am mult).
Imi da aceasi senzatie ca si Procesul lui Kafka, literatura absurdului...
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #16 : 03-07-2007, 09:43:32 »

crista, cred ca o gasesti prin librarii Wink
dar s-ar putea sa ai surpriza s-o gasesti si la biblioteca, daca si Il Cacciatore tot de-acolo ai citit-o.
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #17 : 03-07-2007, 10:00:14 »

la librarie e mai greu ... ma multumesc cu ce gasesc la biblioteca ... macar sa citesc eu tot ce gasesc pe acolo ca sunt cam in urma cu lecturile ( in ultimii ani in Ro nu apucam sa citesc mai nimic) ...
 il cacciatore era o editie veche ( nu 2007 ) deci asta mi-a fost norocul .. si apoi am pus mina din intimplare, imi suna cunosc titlul .. acum ca zici tu ca in forumul vechi l-ai pomenit cred ca acolo am auzit de el .

Eu poate gresesc, dar din punctul meu de vedere Il cacciatore... l-am pus pe acelasi plan cu doua dintre cartile mele preferate :
-  Virtejul lui James Clavell  - stilul apropiat cu cel al lui Hosseini ... cu o mica diferenta cind citesti Clavell parca citesti un roman rus cu multe personaje si povesti in paralel ... Hosseini e mai "potolit" din punctul asta de vedere ...
si
- La lunga vita di Marianna Ucria a Daciei Maraini
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #18 : 03-07-2007, 10:05:20 »

oricum, puse in balanta, Il Cacciatore mi se pare mai buna decat Mille splendidi soli. Dar amandoua impreuna dau o imagine asupra Afganistanului.
iar la o saptamana dupa ce le-am citit, am vazut pe Discovery traverl&living un reportaj despre niste zone din Afganistan (e drept, nu cele in razboi). foarte interesant si s-a potrivit la fix.
Memorat
andré
Full Member
**

« Răspunde #19 : 03-07-2007, 10:27:56 »

am citit si eu pe nerasuflate "il cacciatore di aquiloni" , pe drum de la Ge la Mi si apoi la Buc (mai am un pic acum) , intr adevar o carte buna  Smiley
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #20 : 03-07-2007, 14:06:33 »

M-am intors cu
Gli scali del Levante de Amin Maalouf ...

si am vazut ca ceva ceva din listuta mea exista ... si sunt si carti noi de ex
La Strega di Portobello de Coelho ... deci am sperante  Smiley
Memorat
Sorina
Vizitator
« Răspunde #21 : 19-07-2007, 07:57:42 »

Carti.. Smiley
Ceva lejer, pt. vacante, estiv, adicatelea. Pe care sa le citesti cu "un ochi in carte, altul pe plaja  Tongue  ".
 Gen, toate alea a lu' Sophie Kinsella- i love shopping, I love shopping con mia sorella,  etc..  , is vreo cateva din serie
Apoi, alea gen Bridget Johnes
Sau: Colazione da Tiffany Trott Smiley

Memorat
tengere
Vizitator
« Răspunde #22 : 22-07-2007, 23:30:21 »

Essere nel mondo - L.Binswanger  , se pune  Smiley ?

E filosofie si psihiatrie. Mie imi place foarte mult. Smiley
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #23 : 23-07-2007, 07:53:05 »

se pune .. normal ... poate mai sut si alti iubitori ai genului  Wink ...
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #24 : 23-07-2007, 08:12:25 »

eeee... asa pun si io "opera aperta" de u.eco Grin adica doar eseul cu pricina, nu toata cartea Grin dupa atata amar de vreme, inca mai am nevoie sa citesc de 2 ori fraza ca sa pricep ce-a vrut sa zica Grin

in rest: dilema si formula as, ca pe caldurile astea, intre betoane si fara aer conditionat, pana si un film cap-coada e prea greu de urmarit Smiley
Memorat
tengere
Vizitator
« Răspunde #25 : 25-07-2007, 01:55:36 »

eeee... asa pun si io "opera aperta" de u.eco Grin adica doar eseul cu pricina, nu toata cartea :

Mie Limitele interpretarii de Eco, prima parte chiar mi-a placut foarte mult
Opera aperta nu am citit-o.

Mi-am cumparat Memoriile unui bolnac de nerv scrisa de presedintele Schreber, El e unul din cei mai analizati psihopati din literatura psihiatrica.
Dar inca nu am avut timp sa o citesc.
Memorat
light
Veteran

« Răspunde #26 : 25-07-2007, 12:03:34 »

Mi-a trimis o buna prietena  Kiss cartea :
- "Dragostea in vremea holerei " de Gabriel Garcia Marquez
Memorat
dana_74
Full Member
**

« Răspunde #27 : 25-07-2007, 12:20:10 »

Stefan Caraman - "Pianoman". Surprinzatoare.
Memorat

L'erotismo parte dal cervello: per questo molti son tagliati fuori!
Katlin
Sr. Member

« Răspunde #28 : 27-07-2007, 16:36:12 »

iubitorilor de comentat carti, poftiti de luati:

http://www.evz.ro/article.php?artid=315634
Memorat

"Il paese che non conosce suo passato, non ha futuro."
Indro Montanelli
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #29 : 30-07-2007, 09:50:58 »

am inceput Orhan Pamuk "Il mio nome e' Rosso" copiez si eu ce scrie pe spatele cartii ca sa va faceti o idee :

" Un romanzo d'amore, una storia di intrighi e misteri che conducono fino alle stanze segrete del palazzo del Sultano, confermando l'eccezionale talento narrativo e la grande sensibilita' poetica di Orhan Pamuk"

" Istanbul, 1591. In una citta' scossa da antiche inquietudini e nuovissime tentazioni, tar i miniaturisti del Sultano si nasconde un feroce assasino. Per smascherarlo, Nero e disposto a tutto, anche a rischiare la vita. Perche' se fallisce, per lui non sara' un futuro con la bella Sekure, non ci sara l'amore che ha sognato per dodici anni."

mai multe ( in ro ) aici
http://www.librariabucuresti.com/cgi-bin/Carti-Ma-numesc-Rosu-0-2061-2-.htm
Memorat
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 15   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: