Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Donaþii de cãrþi româneºti  (Citit de 462 ori)
adelaide_
Vizitator
« : 09-12-2009, 21:54:14 »

Asociaþia Culturalã 'Bucovina' din Torino a iniþiat proiectul constituirii unei biblioteci de limba si cultura româneascã pentru elevii români din Torino.Colaborãrii benevole, stabilite iniþial între Asociaþia Culturalã 'Bucovina' ºi Biblioteca Judeþeana "I. G. Sbiera" din Suceava, i s-au alãturat, în vederea colectãrii a 2000 de volume de carte romaneascã, Asociaþia Culturalã 'A. Philippide' din IAªI ºi Clubul Rotary Triumph din Bucureºti.Fiind o acþiune de mare însemnãtate în vederea pãstrãrii identitãþii naþionale ºi promovãrii culturii româneºti pe plan european, s-a facut apel la participarea prin voluntariat, respectiv donare de cãrþi, a unui numãr cât mai mare de persoane fizice si de edituri, intr-un ragaz de timp foarte scurt (pânã în data de 15 decembrie 2009).
'Semnalele' pe care le avem in privinþa colectarii fondului de carte necesar sunt incurajatoare, dar mai avem un drum de parcurs pana la atingerea tintei propuse!

Multumim tuturor celor care se alatura acestui demers!

http://www.comune.torino.it/ro/scoala/donare-de-carte.shtml
Memorat
Aleksa
Veteran

« Răspunde #1 : 11-12-2009, 12:00:28 »

o adresa unde se pot expedia Huh?
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #2 : 11-12-2009, 15:03:56 »

ceea ce ma frapeaza e ca nu asociatii din Italia au aceasta initiatva, ci din Romania. Acum ma intreb: de ce nu aduc ei carti de acolo?!
e cam dificil ca romanii din Italia sa aiba asa de multe carti ca sa imbrace o biblioteca. personal cred ca am citeva carticele pentru copii pe care le citea fii-mea cind era mica - le voi cauta, daca mai sint in conditii decente, le voi duce - si niste romane de editie recenta, lasate de sor-mea... prost legate (au devenit fascicole) -  si pline de erori gramaticale. dar pe astea nici daca as vrea nu le-as duce decit la gunoi.

Aleksa, ti-as da adresa mea, insa nu sint sigura ca gasesc atitea carti ca sa merite drumul pina acolo (habar n-am unde e). Poate se iveste careva cu mai multe carti.
Memorat

Aleksa
Veteran

« Răspunde #3 : 11-12-2009, 15:24:45 »

pai din cate am inteles e o asociatie de aici din Italia, nu?
Am gasit adresa urmatoare pe site-ul ambasadei:

Asociaþia culturalã "BUCOVINA"
(Preºedinte: Prof. Simona AMARITEI)
Sediu: Via Ormea nr. 4, 10125 Torino

sper ca e ok daca expediez acolo; si eu am doar vreo 5 de dat, dar daca fiecare trimite cate ceva, se-aduna...
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #4 : 11-12-2009, 17:06:56 »

da, cred ca e ok sa trimiti acolo!
Citat
stabilite iniþial între Asociaþia Culturalã 'Bucovina' ºi Biblioteca Judeþeana "I. G. Sbiera" din Suceava, i s-au alãturat, în vederea colectãrii a 2000 de volume de carte romaneascã, Asociaþia Culturalã 'A. Philippide' din IAªI ºi Clubul Rotary Triumph din Bucureºti
deci e una din italia si 3 din romania, printre care si o biblioteca judeteana, asta ziceam.
Memorat

Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: