Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 4 5 [6]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Acidul folic creste riscul imbolnavirii de cancer  (Citit de 7846 ori)
tengere
Vizitator
« Răspunde #75 : 24-10-2008, 21:46:14 »

..la toate astea ce mai conteaza un pumn de medicamente...

mdea, stau si rontzai toata ziua medicamente.
Iar daca tie obstetricianul pentru orice situatie iti recomanda acid folic, sau daca te simti sanatoasa tun si el iti prescrie medicamente si le iei problema e a ta, ca esti lipsita de simt critic, nu e problema acidului folic.

Scuze mada nu desconsider leacurile babesti vroiam sa spun mai degraba ceva legat de fricile babesti pe care le emana topicurile astea ale tale. Dar am folosit grsit termenul babesc se referea la tine, nu la leacuri.

Gazella fii sigura ca nu esti tu incoerenta pentru ca refuzi vaccinul dar s-a mai intamplat sa dai antibiotice copiilor. Mada vrea sigurante si reguli absolute si crede ca asa va fi mai nemuritoare, normal e ca fiecare decide pentru situatia data, balanta inte castig si pierderi.
« Ultima modificare: 24-10-2008, 21:56:55 de către tengere » Memorat
condy
Vizitator
« Răspunde #76 : 24-10-2008, 21:55:56 »

reumatism nu se face ca stai toata viata in apa....
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #77 : 24-10-2008, 22:16:08 »

desi s-au scris ceva pagini de topice p-aci, observ ca inchiderea mintala spre asta e atit de mare incit se bate aceeasi moneda: daca ai ignorat, nu poti face cu leacuri babesti.

idea principala din forumul asta de holistica era una:
- "leacurile babesti", cum le numesc unii, sau medicina naturista nu sint pentru cel care, dupa o viata de excese, a ajuns in faza de cancer conclamat sau cu apendicele in prag de peritonita. e clar ca daca unul are peritonita, singura lui cale e de a se duce la doctor sa-si scoata apendicele.

- o persoana care e atenta la ce baga-n gura, adica se alimenteaza sanatos (si aici nu ma refer la diete din joi in pasti, ci la un STIL DE VIATA), are mai putine probabilitati sa-si inflameze apendicele (care nu e un surub vare trebuie scos cind rugineste, are un rol foarte important in organism), are mai putine probabilitati sa raceasca, are mai putine probabilitati sa se ingrase, deci sa se imbolnaveasca de cardiopatie, sa aiba colesterolul ridicat, sa faca cancer la prostata s.a.m.d., are mai putine sanse sa aiba nevoie de dentist, de acid folic, de antibiotice (si daca are nevoie, mama natura e plina de antibiotice naturale, nesintetizate), are mai putine sanse sa-si vada sistemul imunitar slabit s.a.m.d.

Deci nu, la leacurile babesti nu se recurge in al doispelea ceas.

Si te cred ca nu crezi ca sintem subjucati de industria chimica, nici eu nu m-as fi gindit vreodata la asta, daca nu mai citeam una si alta si mai ales cite ceva gen ce i-am linkat lui markus, referitor la ruleta rusesca.
 poate nu intelegi bvine ce e scris acolo, dar macar principalul il intelegi...si nu e scris de magul din Oz, ci de presedintele ordinului medicilor.

eu mi-am dat palme cind l-am citit. daca pe tine nu te intereseaza, n-am sa fiu eu sa te conving ca da, sintem sclavii industriei farmaceutice si nimeni nu are nici un interes ca noi sa traim bine.
Continua sa gindesti in roz Wink
Memorat

tengere
Vizitator
« Răspunde #78 : 24-10-2008, 22:34:21 »

adica orice boala e rezultatul vrunui pacat? Shocked
Memorat
condy
Vizitator
« Răspunde #79 : 24-10-2008, 22:40:54 »

adica orice boala e rezultatul vrunui pacat? Shocked

NU! orice boala ori are origini genetice ori este rezultatul A CEA CE MANANCI, a mediului inconjurator, a stilului comportamental, psihic si emotional. ESTE GREU?
Memorat
tengere
Vizitator
« Răspunde #80 : 25-10-2008, 08:01:05 »

E clar ca e vorba de  culpabilizare, ca in toate religiile, si de unii drepti care stiu cum sa mance si sa traiasca si de altii pacatosi care isi vor primi pedeapsa.
 Interesant cum oamenii care nu au o religie isi inventeaza una: cu diete, cu salvare de la moarte si boli, cu imputarea unui sentiment al pacatului in altii.
De asta e interesanta pentru mine toata aceasta obsesie nutritionista a lumii occidentale.
Memorat
gazzella
Vizitator
« Răspunde #81 : 25-10-2008, 08:30:52 »

tengere, eu n-as vorbi in termeni de pacate si pedepse ci in termeni de cauze si efect (eu cred in pacate si pedepse divine cam tot atat cat crede si catelul meu)
si eu nu pot sa imput nimanui sentimente de vinovatie decat daca mi se permite de persoana pe care incerc sa o agresez, e si asta o agresiune si inca una rau nenorocita
(nu am in vedere copiii, ei sunt in formare, vulnerabili; ma refer la persoane adulte)
adica poti tu si madalina sa spuneti cate in soare si in stele ...vorba 'cea...pe o ureche imi intra pe o alta imi iese
ce vad eu aici e ca tu transpui problema nutritie in termeni de religiozitate si nu-i hapt asa, nu intotdeauna
io-s pasionata de stiinta nutritiei, dar nu ca un scop in sine ci ca un instrument in plus de constientizare a conditionarilor mele socio-culturale
adica: mar cu biscuiti la copil de 2 ani e crima curata pentru sistemul sau imunitar, dar eu am crescut cu acel mar cu biscuiti si doamne ce-mi placea!
dar asta nu inseamna ca nu ii vor lasa pe ai mei sa manance caramelele cand le primesc de la prietena venita in vizita cu feciorasul sau
numai pentru a nu le cresta frustrari, care iarasi nu-i ca construiesc cine stie ce...asta ca tot vorbeam despre un intreg, adica holistica

madalina, ca tu pari sa vrei sa le integrezi asa pe toate intru perfectiune
hai sa-ti dau tema de gandire: feciorul somatizeaza cand il duc la gradinita: tuseste, plange noaptea in somn, uneori face in pat (copil care a avut un control sfincterian muult precoce), devine palid, deprimat, trist, nu mai gaseste nici un interes pentru joc, viata - o leguma
si tu-mi spuneai mie "sa mearga! sa faca si el cum fac altii ca viata nu-i o distractie!" ..cam asta era ideea, nu?

in cazul conjuctivitei amintite, cum spuneam: somatiza, conjuctivita era doar calea de a-mi comunica ca gradinita nu-i este un mediu propice lui de dezvoltare; situatia era critica, urgenta; pe de o parte am spus "la naiba cu gradinita!" am ridicat de asupra sa presiunea gradinitei, pe de o alta parte i-am administrat antibiotic, antibiotic la care n-am fi ajuns daca eu, societatea am fi respectat natura pozitiva a acestui copil
dar, "toti copiii merg la gradinita, toti fac bastonase, toti ajung sa mearga cu acelasi pullman dimineata la serviciu, toti au acelasi serviciu pentru zeci de ani, cu totii ne adaptam acestui scenariu deci, sa se adapteze!" si asta fara a fi un geniu fiul meu ci doar o persoana aparte, cu nevoile si aspiratiile sale proprii asa cum tu esti o persoana aparte cu nevoile si aspiratiile tale proprii
asa...deci tu care esti impotriva inrolarii intr-un curent general de opinie, impotriva spalarii creierelor de catre institutii, autoritatea institutiilor mi-ai inrola feciorul fara sa clipesti in virtutea argumentului "ca si altii o fac" pentru a-l integra intr-o hoarda a sufletelor pe care unii o numesc societate, iar actul de integrare socializare
o societate e mai mult decat o aglomerare de persoane, iar socializarea e mai mult decat subire, e castig reciproc, inspre o crestere interiora in comun

http://www.consapevolmente.org/site/modules/news/article.php?storyid=112

si cand nu merge la gradinita feciorul asta face baie(baie - baie)in luna lui octombrie cu apa rece si n-are nici pe naiba, e sclipitor, solar, colaborativ, incantator
unde-i acea abordare integrala pe care o tot impingi in fata cu titlu de realitate absoluta?
iti spun eu ca in viata reala nu exista
nu-i ca toate mamele stau acasa trei ani cu pruncii ca sa-i poarte in toate parcurile posibile pentru a nu creste rahitici
unele mai si muncesc si-si trimnit copiii la 6 luni la asili nidi si astora daca nu le dai vitamina D in picaturi i-ai nonerocit
ce faci? ii nenorocesti in numele unei consecvente? (nu le dam picaturile sintetice ca nu mai e holistica abordarea)
care consecvente in societatea noastra? cand eu traiesc la etajul 5 iar principiile arhitecturi bio imi spun ca o casa tre sa fie lipita de pamant
...sau dermatita fetii...citind despre factorii favorizanti unei DA noi vrand nevrand stii cai reusim sa adunam numai prin constrangerea pe care conjuctura noastra ne-a impus-o? si crede-ma ca maine as pleca la tara daca totul ar fi o clipire de ploape

sau modul natural al feciorului de-a fi, fecior care este ulterior izolat de restul copiilor, de parinti numai pentru ca e divers
si pentru a fi acceptat de catre o societate rigida eu fac presiuni asupra sa constienta fiind ca la varsta asta sinele se construieste si din imaginea care se reflecta asupra sa, imaginea oferita de altii
deci eu imi spun ca musai sa nu-mi fiu consecventa numai doar pentru a salva ceva
trebuie sa existe o cale de-a impaca o lume la modul ei ideal cu o lume cu care te confrunti in concret, altfel e sinucidere curata in numele holisticii

si na ca ti-am integrat raspunsul!  Grin

« Ultima modificare: 25-10-2008, 09:35:39 de către gazzella » Memorat
tengere
Vizitator
« Răspunde #82 : 25-10-2008, 12:03:25 »

tengere, eu n-as vorbi in termeni de pacate si pedepse ci in termeni de cauze si efect (eu cred in pacate si pedepse divine cam tot atat cat crede si catelul meu)

Nici eu nu cred in pacate,
cred in forta culpabilizarii din partea oricarei stiinte, politici sau institutii care ti se prezina ca si calea ta de salvare/sanatate/viata lunga nu murim in veci.
In domeniul cum tre sa traiesti/sa mananaci/sa faci dragoste/sa fii fericit etc nu exista adevaruri/reguli absolute si oricine ti le prezinta ca atare mie mi se aseamana cu un predicator religios. "Adevarurile" ale mari de obicei se bazeaza pe seductie si infricosare, exact asa cum o faceti voi prin aceste reguli nutritionale.
Eu nu zic ca  nu urmez unele reguli, dar nu vin sa scriu aici contraindicatiile fiecarui medicament si mancari aparte; asta mi se pare o chestie bolnavicioasa.

Citat
ce vad eu aici e ca tu transpui problema nutritie in termeni de religiozitate si nu-i hapt asa, nu intotdeauna
io-s pasionata de stiinta nutritiei, dar nu ca un scop in sine ci ca un instrument in plus de constientizare a conditionarilor mele socio-culturale
adica: mar cu biscuiti la copil de 2 ani e crima curata
asta ca tot vorbeam despre un intreg, adica holistica

Ti-am zis mai sus cand cineva iti spune ce e binele si raul despre tine, stie mai bine ce te face fericita si ce te face sa mori,si considera prosti toti cei care nu zic la fel atunci aia se poate numi stiinta dar tot religie e, sau mai degrbaa e vazuta la modul asta de ADEVARUL, salvarea. Aiurea.

Si daca Felix se simte chiar asa rau la gradi eu zc ca a avut ceva experienta proasta acolo. Eu il duc pe Franci doar pentru ca ii place acolo.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #83 : 18-11-2009, 18:29:16 »

A VOLTE RITORNANO (cite razboaie am facut si p-aci...):

Persoanele care iau suplimente cu acid folic (vitamina B9) sau vitamina B12 pot face cancer, este concluzia unui studiu realizat de o echipã de cercetãtori norvegieni ºi publicat în revista Asociaþiei Medicilor Americani.

Aceºtia au descoperit cã rata îmbolnãvirilor de cancer la plãmâni este cu 25% mai mare în rândul celor care iau suplimente, raportat la populaþia generalã, însã nici decesele cauzate de celelalte tipuri de cancer în rândul persoanelor care iau acid folic nu sunt mai puþine, spun aceiaºi specialiºti.

Ei argumenteazã prin aceea cã, administrate perioade îndelungate (mai mult de trei ani), astfel de suplimente hrãnesc celulele canceroase care, în condiþii obiºnuite, sunt prea mici pentru a fi detectate.

În Norvegia studiul a durat trei ani, perioadã în care specialiºtii au þinut sub observaþie douã eºantioane de pacienþi, în total 6.800 de persoane, dintre care jumãtate aveau afecþiuni cardiace ºi luau suplimente cu acid folic ºi vitamina B12, în încercarea de a micºora nivelul aminoacizilor homocisteinã, despre care se spune cã determinã infarcturile sau atacurile cerebrale. Studiul nu a evidenþiat vreun beneficiu asupra inimii la persoanele care luau aceste suplimente, însã a demonstrat cã o mare parte dintre ei, fie au fost diagnosticaþi cu cancer, fie au murit din aceastã cauzã. Cercetãtorii au mai constatat cã cea mai mare incidenþã a avut-o cancerul pulmonar.

Indicate pentru  gravide

“Rezultatele cercetãrii noastre reprezintã un apel la necesitatea monitorizãrii efectelor pe care astfel de suplimente ºi alimentele care conþin nutrienþi le au asupra sãnãtãþii populaþiei”, a declarat medicul Marta Ebbing, unul dintre coordonatorii studiului.

Acidul folic este utilizat mai ales de cãtre femeile însãrcinate, pentru a preveni eventuale malformaþii ale copilului, precum spina bifida. Aceasta este o malformaþie congenitalã care impiedicã dezvoltarea completã a tubului neural sau a oaselor care îl acoperã. Afecþiunea apare, de obicei, în prima lunã de sarcinã, când cele douã secþiuni ale coloanei vertebrale nu reuºesc sã se uneascã.

•Vitamina B12 se gãseºte în produsele de origine animalã - ficat, lapte, produse lactate, ouã ºi fructe de mare
•Acidul folic (vitamina B9) se gãseºte atât în alimentele naturale, verdeþuri - salatã, spanac, lobodã, dar ºi în ficatul de pasãre.
Memorat

lidia_dorin
Veteran

« Răspunde #84 : 08-01-2011, 21:04:04 »

Ce am gasit eu ( si e mentionat si in cartea aia de 800 de pagini, pdf, pusa de Madalina) este ca bolnavii de cancer trebuie sa evite vitamina B 12 pt ca este edentiala in dezvoltarea tumorii.

Iar medicina alternativa, daca nu reuseste sa vindece,poate ajuta sa mori cu demnitate, sa traiesti binisor cat a mai ramas.
http://www.ilgiornale.it/interni/il_medico_che_vince_tumori_curando_lanima/atletica-afghanistan-3/07-01-2011/articolo-id=497997-page=0-comments=1
Memorat
Cocolina
Sr. Member

« Răspunde #85 : 09-01-2011, 15:34:42 »

Multumesc din suflet Madalinei si celor  care intretin acest subforum (HOLISTICA)!!!!
Memorat

Cerul n-ar avea curcubeul,daca ochii n-ar avea lacrimi...
gazzella
Full Member
**

« Răspunde #86 : 09-01-2011, 16:19:14 »

Ce am gasit eu ( si e mentionat si in cartea aia de 800 de pagini, pdf, pusa de Madalina) este ca bolnavii de cancer trebuie sa evite vitamina B 12 pt ca este edentiala in dezvoltarea tumorii.

Iar medicina alternativa, daca nu reuseste sa vindece,poate ajuta sa mori cu demnitate, sa traiesti binisor cat a mai ramas.
http://www.ilgiornale.it/interni/il_medico_che_vince_tumori_curando_lanima/atletica-afghanistan-3/07-01-2011/articolo-id=497997-page=0-comments=1

vitamina B12 se gaseste in alimentele de origine animala
deci o dieta vegan fara integratoare pare sa favorizeze o vindecare (?)

p.s. apreciabil oncologul cu pricina, impresionanta atitudinea sa

Memorat
lidia_dorin
Veteran

« Răspunde #87 : 09-01-2011, 20:00:39 »

Vitamina B12 se gaseste si in laptisor de matca( si sunt o multime de 'retete' anticancer care o includ), in banane etc.
Sunt o multime de factori care pot (cel putin teoretic, pe baza cercetarilor stiintifice) sa favorizeze vindecarea:
-dieta
-medicina ortomoleculara(  Si basa sull'uso di aminoacidi, vitamine, sali minerali e su metodi igienico-sanitari, in quanto - secondo i sostenitori della pratica - molti disturbi e malattie derivano da sostanze chimiche che possono essere evitate, o da situazioni che possono essere trattate, a volte curate, riequilibrando l'assetto biochimico individuale con l'utilizzo di sostanze chimiche naturali (vitamine, minerali dietetici, enzimi, antiossidanti, aminoacidi, acidi grassi essenziali, pro-ormoni, probiotici, fibre dietetiche e acidi grassi a catena corta intestinali). Molte delle sostanze usate nella medicina ortomolecolare sono nutrienti essenziali, che vengono proposti in alte dosi.)
- plante (in diferite forme ) cu proprietati anticancerigene ( apoptosi su cellule tumorali )
In general se urmareste cresterea imunitatii organismului, diminuirea reactiilor adverse in urma chemioterapiei, stoparea bolii ,care poate fi un rezultat exceptional iar persoana sa duca o viata satisfacatoare.

NOTA: analogamente a quanto già noto da migliaia di anni dall’Ayurvedica indiana, si segnala l’estrema importanza di non fare mai uso in pazienti affetti da tumori maligni di GERMOGLI di piante, essendo molto spesso costituite, come scoperto oggi dalla MEDICINA OCCIDENTALE, da TUTTI e 9 gli AMINOACIDI ESSENZIALI, ACIDO FOLICO e Vitamina B12

http://naccigiuseppe.splinder.com/

Aminoacizii esentiali sunt prezenti in cereale si legume dar nu toti impreuna ci separat.Deci un bolnav ar trebui sa consume separat legume de cereale.
Dar tineti minte- cea mai buna metoda de vindecare este prevenirea.

Memorat
gazzella
Full Member
**

« Răspunde #88 : 10-01-2011, 08:48:07 »

despre laptisor de matca relativ la prezenta vit b12 e prima oara cand aud, trebuie sa mai citesc
in banane vit B12 e si nu e, depinde de banana, de persoana si aici discursul devine periculos ( http://au.answers.yahoo.com/question/index?qid=20080217163937AAFpHNN )
poate ca o lipsa a vitaminei b12 ar vindeca cancerul, dar o absenta a acesteia in cazul organismelor tinere in formare e criminala (poata sa conduca chiar la moarte, nou-nascutii la doar 6 luni de viata manifesta carenta, sunt irecuperabili, adica mor) iar in cazul adultilor, daca nu conduce la moarte la o mica schizofrenie sigur conduce

eu m-am plimba nitel pe site-ul cu medicina ortomoleculara, dar am iesit rapid dupa ce am dat peste o cura de slabire cu 700 calorii/zi, mi-am zis ca-s neseriosi de publica astfel de ineptii
asa ca am trecut de partea neneului cu cornite si am cautat critice, is si aici
http://it.wikipedia.org/wiki/Medicina_ortomolecolare#cite_note-autogenerated3-4

atentie ca intr-un final sa nu se alunece in ortorexie, cu toate ca riscul e limitat, bio fiind cu note de lux

Memorat
Pagini: 1 ... 4 5 [6]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: