Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Arte orientale  (Citit de 1710 ori)
stela
Sr. Member

« Răspunde #15 : 18-07-2008, 20:03:10 »

(asta e vina stelei Tongue )

si spunea ca aceasta arta este mai potrivita pentru persoanele in virsta pentru ca, datorita miscarilor lente, imbunatateste respiratia si rezistenta.

Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue
Pe alt topic mi s-a spus fetita, treci in banca ta...Sic.
Da, ar trebui pus in discipline orientali.

« Ultima modificare: 19-07-2008, 07:01:54 de către stela » Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #16 : 18-07-2008, 20:26:15 »

off-topic: exponentii falung-gong-ului sunt vanati fara mila de catre politia chinezeasca.
Este tot o ramura a Qi-Gong-ului, artea meridianelor si a respiratii.

Cit despre maistrul ala de Tai Chi, a zis o mare prostie: chiar asta le reprosez chinezilor, sa nu mai stie de unde au venit. Presupunem de a ne gasi la inceputul timpurilor.Oamenii au cautat intotdeauna formule sau tehnice pentru a se apara de primejdiile vietii, Tai Chi-ul nu reprezinta decat un ansamblu de pozitii de lupta,care au fost concepute, ca toate celalalte arte martiale, chiar pentru a omori adversarul. Miscarile alea lente pe care le-ati vazut, sunt concepute tocmai pentru a invata mai bine sa te misti repede.Pentru a lucra mai in profunzime la meridiane si la Chakra. De altfel, numai daca iti dezvolti sanatatea intr-un fel mai bun, poti sustine o lupta,o confruntare cu un adversar. Si la scoala incepi de la scrisul literelor nu? ajungind apoi sa compui o poezie,un roman.

ecce, daca ar fi sa aleg pe cine sa cred, l-as crede pe chinez.
a povestit cum s-a nascut thai chi-ul, dar ceea ce azi e thai chi-ul este o... coregrafie lenta. atit.
Memorat

eccellentedeluxe
Vizitator
« Răspunde #17 : 18-07-2008, 20:32:36 »

ma rog, dar tu trebuie sa-i dai incredere unuia dintre chinezii aceia care se mai ocupa de Tai Chi in China (sunt cam multi) Grin . De fapt, coreografie a devenit mai tirziu,ca si Karate. Cind arte martiale au fost introduse in scoli,cu scopul ludic,imediat dupa terminarea celui de-al doilea razboi mondial.

Toate acestea au devenit ca un fel de sport,pentru a-i forma pe elevii.
Dar tehnice de arte martiale au nascut pentru a lovi un adversar.
Un pumn,sau o lovitura de picior raman intotdeauna cu sensul pe care il aveau o data.

« Ultima modificare: 18-07-2008, 20:34:30 de către eccellentedeluxe » Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #18 : 18-07-2008, 20:34:07 »

pai noi vorbeam de thai chi de azi, nu de pe timpul razboiului mondial, nu?
iar tipul e fondatorul scolii de thai chi din... orasul... Dan Han parca...ceva de genul asta, unde e templul viselor.
Memorat

stela
Sr. Member

« Răspunde #19 : 18-07-2008, 20:36:12 »

Simonaaaaa! Desparte topicul ca ma simt vinovata...si-mi fac harakiri sa fiu in tema orientala...
Memorat
eccellentedeluxe
Vizitator
« Răspunde #20 : 18-07-2008, 20:37:46 »

Da, sigur.
Exista oricum mai multe scoli de Tai Chi.
Poate fi vazut in scop terapeutic, si pentru baietii carora le place lupta, se pot antrena la fel de bine cu formele alea.
Memorat
Isabela
Jr. Member
*

« Răspunde #21 : 22-07-2008, 15:27:17 »

Stiam ca adeptii falun gong-ului sunt vanati. Pentru "cei de sus" nu e bine ca omul de rand sa-si deschida mintea spre ce-l poate face mai puternic psihic mai ales. Poate stiti si ce probleme au intampinat adeptii Yoga in ultimii ani in tara. Va amintiti, fetelor,(sper sa nu se supere cineva dintre voi pentru acest cuvant) de piramida existentiala.La baza este tocmai preocuparea pentru mijloacele de subsistenta, acolo trebuie sa ramana omul de rand, sa se zbata ca pestele pe uscat sa supravietuiasca.Daca are ce manca incepe sa urce trepte tabu, ce-i trebuie sa stie depsre energii, doshash-uri, chakre, meridiane, etc.Stiu ca in falun sunt 4 exercitii, eu facusem abia 2, dar imi amintesc vag doar primul...cand merg in tara trebuie sa gasesec aceasta d-na! Multumesc pentru site...voi incerca sa arunc o privire. Salutari tuturor!
Memorat
Pagini: 1 [2]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: