Buna ziua la toti ..
Pun si eu o intrebare pentru ca am auzit din alta parte ca se poate face acest lucru.
Cica daca iti faci o asigurare medicala si platesti in jur de 150 de euro pe ea, dupa care te duci la comune , poti depune pentru cartea de identitate. Este adevarat? eu sunt noua in Italia desi nu am reusit sa mi gasesc inca un loc de munca..vreau sa ma pun la punct cu actele daca se poate. Cei care au cunostinte si se poate va rog sa ma indrumati daca aveti bunavointa...Desi prefer limba romana pentru conversatie , pentru ca italiana nu este o limba la care ma descurc bine inca.
Inca odata va multumesc si va doresc un weekend placut
Florentina
Buna ziua, am mai postat pe unde , dar mai scriu o data aici ca sa-ti fie usor si sa nu te mai chinui sa cauti.
Daca nu muncesti si vrei sa ai acte ai nevoie de :
* Pasaport
* Certificatul de nastere tradus,legalizat si apostilat
* O persoana care sa te tina in chirie ( trebuie sa vina cu contractul de inchiriere sau de proprietate sa completeze un formular ca te tine in chirie )
* Asigurare medicala pe 1 an de zile cu toate riscurile incluse si te costa 651 euro
* Un cont cu 4.000 euro (sau sa ai pe cineva care munceste si are in cont 4000 euro "trebuie sa aduca nu stiu cum ii zice aici fluturasul de salariu si sa completeze un formular"
PS: De aceste acte am avut eu nevoie acum 2-3 saptamani sa-mi fac actele.