Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2 3   In jos
Imprimă
Autor Subiect: assegni per il nucleo familiare  (Citit de 8545 ori)
Clau
Veteran

« : 02-07-2007, 13:54:25 »

link util

http://www.globallab.it/paf/indice.htm

aici se gasesc toate detaliile si calculele necesare
Memorat
adelaide_
Vizitator
« Răspunde #1 : 28-02-2008, 12:23:16 »

Roma - 28 febbraio 2008- L'Inps ha rivalutato gli assegni familiari e di maternità concessi dai Comuni. Ecco gli importi per il 2008:

- 124,89 euro per l'assegno per il nucleo familiare. L'Indicatore della Situazione Economica, per i nuclei familiari composti da cinque componenti, almeno tre dei quali siano figli minori, deve essere pari o inferiore a 22.480,91 euro;

- 299,53 euro (per complessivi 1.497,65 euro) per l'assegno di maternità per le nascite, gli affidamenti preadottivi e le adozioni senza affidamento avvenuti dal 1° gennaio al 31 dicembre 2008; in questo caso, il nuovo valore dell'indicatore della situazione economica (ISE) per i nuclei familiari composti da tre componenti deve essere pari o inferiore a 31.223,51 euro.

L'assegno per il nucleo familiare è riservato agli italiani e agli altri cittadini dell'Unione Europea (vecchi e nuovi, quindi possono presentare domanda anche romeni, polacchi, bulgari ecc.), mentre quello di maternità può essere richiesto anche dalle mamme extracomunitarie, a patto che siano titolari di una carta di soggiorno.

Circolare INPS
« Ultima modificare: 28-02-2008, 12:29:48 de către adelaide_ » Memorat
simonetta71
Sr. Member

« Răspunde #2 : 03-03-2008, 11:10:56 »

buna! va rog frumos,lamuriti-ma si pe mine...ca sa te inscrii la universitate aici in italia, iti trebuie acest assegno per il nucleo familiare, eliberat de aici, din italia? cine ti-l elibereaza si in ce baza? si inca ceva...exista nucleo familiare fara sot si fara copii? mie bunul simt imi spune ca nu...dar cum in ziua de azi bunul simt nu te ajuta prea mult...sper sa ma puteti ajuta voi! multumesc!
Memorat
radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #3 : 04-03-2008, 01:42:04 »

ca sa te inscrii la universitate aici in italia, iti trebuie acest assegno per il nucleo familiare, eliberat de aici, din italia?

Huh???  cine te-a pacalit ?
Memorat

simonetta71
Sr. Member

« Răspunde #4 : 04-03-2008, 11:22:50 »

radu, era o intrebare...si speram sa primesc un raspuns, nu tot o intrebare...
Memorat
radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #5 : 04-03-2008, 17:56:25 »

Se hai conseguito un titolo di studio all'estero devi presentare al Servizio Studenti Stranieri della Segreteria Studenti, dopo aver compilato e stampato la domanda di ammissione o d’immatricolazione  online, i seguenti documenti:

·          Diploma finale di scuola secondaria, in copia conforme all’originale;

·          Dichiarazione di valore del diploma rilasciata dall’Ambasciata o dal Consolato d’Italia competente all’estero;

·          Certificato di superamento della prova di idoneità accademica, se prevista per accedere all'Università nel Paese dove è stato conseguito il diploma (es. Selectividad in Spagna);

·          Certificato attestante gli studi universitari parziali, se il diploma di scuola superiore è stato ottenuto dopo un percorso scolastico inferiore a 12 anni, oppure se si richiede un'abbreviazione di corso, cioè il riconoscimento degli esami sostenuti presso un'università estera (in quest'ultimo caso è necessario allegare anche i programmi degli esami).

http://www.univ.trieste.it/~stranieri/it/?file=Cdoc.htm
Memorat

simonetta71
Sr. Member

« Răspunde #6 : 04-03-2008, 22:43:16 »

multumesc, radu...de data asta ai fost dragut...numai ca nu m-am exprimat eu bine, drept pentru care sunt inca in ceata...nu pentru inscriere am auzit ca ar fi necesar acest assegno, ci pt a-ti calcula taxa anuala, dupa ce se presupune ca te-ai inscris si ai fost admis...deci? fii dragut si de data asta...multumesc!
Memorat
radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #7 : 05-03-2008, 01:58:03 »

prima taxa, sau prima rata a taxei oricum o platesti
apoi poti cere reduceri

pentru a afla ce si cat, cauta pe google agevolazioni universita si numele orasului
Memorat

simonetta71
Sr. Member

« Răspunde #8 : 05-03-2008, 12:45:28 »

multumesc inca o data, radu...ceva-ceva am gasit...dar pentru ce ma intereseaza de acum sunt fuori topic...asa ca ma mut la "studiu"...
Memorat
dranutza
Newbie

« Răspunde #9 : 14-03-2008, 13:10:51 »

taxa de inscriere universitara e una si taxa anuala este alta.Pentru a plati taxa anuala, tebuie sa faci o declaratie pe proprie raspundere ca veniturile tale sunt inferioare unei anumite sume (de pe formularul pe care o sa ti-l dea sa-l completezi  secretariatul).
In functie de suma declarata o sa faci parte dintr-un anumit esalon de contribuabil si o sa platesti, deci, o suma proportionala. Minim este o suta si ceva de euro pe semestru
Memorat
tortelo
Newbie

« Răspunde #10 : 27-05-2008, 14:34:07 »

buna simnoneta ! se cheama ISEE e o declaratie in care trebuie sa spui toate veniturile tale sau ale familiei din italia si romania, insemnand case , chirii, terenuir , pensii absolut tot ce ai. se complenteaza pana in luna aprilie al fiecarui an daca nu gresesc. oricum prima rata o platesti intreaga. aaaa si faza naspa e ca daca ai ceva prin romania trebuie sa le aduci traduse si legalizate. BAFTA
Memorat
yuby_tica
Newbie

« Răspunde #11 : 02-02-2011, 17:47:26 »

buna seara ma ajutati si pe mine cu un raspuns;sotul meu a primit de la munca acel formular de completat pentru cati membrii sunt in familia noastra;eu si copiii nu avem inca rezidenta aici si nu stiu ce trebuie completat exact pe formular ca scrie mai multe variante ;adresa estero;rezintenta din italia;si nu stiu inca ceva;acuma nu stiu ce sa scriu adresa din romania pana facem rezidenta aici?
mentionez ca stam la mama mea si copiii si eu avem doar codice fiscale!astept raspuns urgent!
Memorat
lidia_dorin
Veteran

« Răspunde #12 : 03-02-2011, 11:48:08 »

Nu poti cere rezidenta la primarie? Eventual da un tel la INPS si intreaba.Eu cred ca trebuie sa pui adresa din Italia pt ca stati efectiv aici.Si stai linistita, daca se lungeste treaba o sa plateasca din urma.
Sa fii atenta la date, pt anul in curs cererea o depune sotul tau direct unde munceste, dar daca a lucrat anul trecut ,de ex , si voi erati aici si nu a luat asegno per il nucleo famigliare , poti face cerere la inps si recuperezi.
Memorat
yuby_tica
Newbie

« Răspunde #13 : 03-02-2011, 15:42:02 »

buna lidia;sigur ca acuma demaram treburile pentru rezidenta dar alta e problema :sotul a primit contractul de la munca dar mama mea a fost in comune si ia zis ca trebuie si busta baga pentru rezindenta nu doar contract  intelegi?dar cred ca ea a intrebat pentru rezidenta noastra ca familie ;nu inteleg pentru el de ce trebuie busta paga;mai ales ca lucreaza intr-o cooperativa si ia salar prima oara dupa 2 luni;asa cica e la cooperativa;iar primul contract i la facut pe o luna expira acuma pe 11 feb si normal ii va face prelungire dar cand ia busta in 20 feb nu mai e valid contractul ca cel reinnoit il da poate peste alte 2 saptamani nu stiu;si ne incurca iti dai seama e tare naspa'si de aceea nu stiam macar daca stiti voi daca trebuie si busta paga pentru rezidenta lui fara noi deocamdata;pentru ca am trimis actele in tara la apostilat!ms astept raspuns!
Memorat
Geronimo
Veteran

« Răspunde #14 : 03-02-2011, 18:26:17 »

Ca sa faci rezidenta in orice oras iti trebuie busta paga si contractul de munca cel putin al unuia din voi. Ceilalti, daca aveti codul fiscal si un document de identitate e suficient. Cereti rezidenta toti o data ca nucleo famigliare.
In ce priveste foaia de la INPS treceti adresa din Italia chiar daca nu v-a venit rezidenta inca de la primarie. Oricum se stie ca dureaza.
Memorat

De ce?
Pagini: [1] 2 3   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: