Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Cum putem angaja pe cineva din Romania ca si bona  (Citit de 571 ori)
mbratu
Newbie

« : 27-06-2011, 16:17:31 »

Avem 2 copii si am dori sa angajam cu acte in regula o bona din Romania pentru cei doi copii. Fata este inca in Romania si clar nu are rezidenta aici.

La INPS cand am intrebat ni s-au cerut: cartea de identitate si codul fiscal al persoanei pe care vrem sa o angajam, la primarie pentru rezidenta i s-a cerut contractul de munca inregistrat la INPS. Nu mai intelegem nimic, practic ne invartim in cerc.

Cineva care a trecut prin asa ceva ne poatea ajuta cu vreo idee, sfat ?

Multulmesc
Memorat
camy_dan
Sr. Member

« Răspunde #1 : 27-06-2011, 16:52:03 »

N-o poti angaja direct ca baby-sitter. Trebuie sa ii faci contractul ca si colf. Am trecut si noi prin asta dar am apelat la ragioniere. A facul el tot. Si noi am vrut sa angajam fata tot ca baby sitter dar mi s-a spus ca neavand acte o putem angaja ca si colf sau badante.
Codice fiscale si CI romaneasca sau pasaportul ajunge. Oricum trebuie s-o aduci aici sa-i faci codice fiscale.
Memorat
Geronimo
Veteran

« Răspunde #2 : 27-06-2011, 16:56:33 »

Intrebati la INPS daca se poate cu pasaport si cod fiscal. Parca merge. Codul fiscal se face imediat la o Agenzie delle Entrate. Apoi ii faceti voi un contract de munca sub indrumarea INPS-ului. Cu astea trei(pasaport, cod fiscal, contract)+contractul de casa ii faceti rezidenta in primarie. Unele primarii nu accepta facutul rezidentei pe baza CI romanesti, de aia ziceam de pasaport.

« Ultima modificare: 27-06-2011, 16:59:05 de către Geronimo » Memorat

De ce?
Nycoisa
Full Member
**

« Răspunde #3 : 27-06-2011, 22:46:47 »

Intreb si eu,daca nu sunt prea indiscreta,de curiozitate:cat o sa platiti bona?
Memorat
Geronimo
Veteran

« Răspunde #4 : 27-06-2011, 23:18:14 »

Ar fi mers intrebarea intr-un mesaj privat. Tot ce tine de bani lasa loc la interpretari: "Cum, asa de putin?" "Cum, asa de mult?"

Eu stiu deja. Intre 100 si 2000
Memorat

De ce?
Nycoisa
Full Member
**

« Răspunde #5 : 28-06-2011, 12:11:50 »

Ar fi mers intrebarea intr-un mesaj privat. Tot ce tine de bani lasa loc la interpretari: "Cum, asa de putin?" "Cum, asa de mult?"

Eu stiu deja. Intre 100 si 2000
Foarte tare,dar 100 chiar nu cred,poate de la 5oo in sus!
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: