Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Cum sa-ti deschizi o firma in Italia  (Citit de 4356 ori)
Felicia
Sr. Member

« Răspunde #15 : 08-02-2008, 15:01:03 »

REC se cere sigur pentru a gesti un bar sau restaurant dar pentru magazin alimentar nu stiu

nu e adevarat, sau cel putin nu e adevarat peste tot.... de exemplu in Friuli inscrierea la REC nu mai e necesara si nici in Lombardia;

examenul poate fi evitat cu o diploma de liceu comercial pe care e facuta declaratia de valoare

De cand nu mai e necasara in Friuli inscrierea la REC ? In 2004, 2005 era.
In ceea ce priveste evitatea examenului cu diploma de la un liceu de specialitate sau chiar experienta ( chiar si de ospatar) si eu stiam la fel
« Ultima modificare: 08-02-2008, 15:04:42 de către Felicia » Memorat

Il male, al contrario del bene, ha il duplice privilegio di essere affascinante e contagioso.
radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #16 : 08-02-2008, 15:04:14 »

L'attivita' di somministrazione di alimenti e bevande è disciplinata dalla legge regionale 5/12/2005 n. 29 modificata dalla Legge regionale 12/4/2007 n. 7.
ll Registro degli Esercenti il Commercio - REC, e' stato soppresso per la somministrazione di alimenti e bevande.

http://www.ud.camcom.it/servizi/devi/sez1sx/alimenti.htm#per
Memorat

Felicia
Sr. Member

« Răspunde #17 : 08-02-2008, 15:10:06 »

L'attivita' di somministrazione di alimenti e bevande è disciplinata dalla legge regionale 5/12/2005 n. 29 modificata dalla Legge regionale 12/4/2007 n. 7.
ll Registro degli Esercenti il Commercio - REC, e' stato soppresso per la somministrazione di alimenti e bevande.

http://www.ud.camcom.it/servizi/devi/sez1sx/alimenti.htm#per
Multam' stii ca pentru mine este o noutate... am restaurant si nu stiam...  chiar nu am auzit pe nimeni...
Memorat

Il male, al contrario del bene, ha il duplice privilegio di essere affascinante e contagioso.
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #18 : 08-02-2008, 15:16:38 »

ce porcarie... si-asa nu se invata mare lucru la cursul ala, dar acu chiar ca-si poate bate joc de stomacul si sanatatea consumatorilor orice ...improvizat
Memorat

Felicia
Sr. Member

« Răspunde #19 : 08-02-2008, 15:25:26 »

ce porcarie... si-asa nu se invata mare lucru la cursul ala, dar acu chiar ca-si poate bate joc de stomacul si sanatatea consumatorilor orice ...improvizat
Crezi ca asa nu-si bateau joc? daca ati vedea ce murdarie este in bucatariile restaurantelor si cum se gateste nu ati mai pune piciorul intr-un restaurant.
Eu am licenziat o bucatareasa "cu experienta" cum le place italienilor sa spuna pentru ca gusta mereu din orice si punea la loc in mancare furculita sau lingura. Cum in Italia nu sunt obligatorii nici analizele de hepatita, si alte boli transmisibile ma suparm rau de tot dar nu se putea obisnui cu o conduita normala
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #20 : 08-02-2008, 15:33:10 »

stiu ca-si bateau joc si inainte si deschideau restaurant cani e porci, dar acum e prea de tot...
acu sincer, faptul ca ai lucrat 1 an ca ospatar nu-ti da automat competenta de a sti ce trebuie si ce nu trebuie sa pui in cratita...
dar Italia e tara contradictiilor....
Memorat

Felicia
Sr. Member

« Răspunde #21 : 08-02-2008, 16:17:48 »

La examenul de REc l-au intrebat pe prietenul meu daca e sigur ca vrea sa fac meseria asta. A trebuit sa faca el examenul deoarece eu nu aveam declaratia de valoare. Apoi i-au explicat de ce au intrebat. Se cunostea ca are o cultura mult superioara a celor care fac acesta meserie. In curand aveam sa ne convingem ca asa era.
Memorat

Pagini: 1 [2]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: