Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Loc de Munca  (Citit de 1468 ori)
MarinRoma
Jr. Member
*

« : 15-07-2011, 13:52:44 »

Caut un loc de munca pentru prietena mea:

1. Se numeste Mihaela , are 25 de ani si facultatea de Marketing terminata.
2. Locuim in Roma CIAMPINO , deci ceva prin Roma daca se poate sau cat mai aproape.
3. Nu vorbeste italiana decat foarte putin, dar intelege foarte bine.
4. Inteleg ca trebuie sa invete intaliana, asta face si in momentul de fata, dar nu este nevoie de un post fix momentan, ceva la ore, la curatenie , la spalat de vase, orice ne-ar fi de foarte mare ajutor, pentru ca avem nevoie disperata de bani.
5. Va rog oricine stie ceva sa imi lase aici un mesaj ceva.

Multumesc Anticipat si Multa Bafta Tuturor !!!
Memorat
seb
Jr. Member
*

« Răspunde #1 : 27-08-2011, 22:37:20 »

Oricum, a trecut ceva timp de cand ai postat, dar las un mesaj pentru cei care mai citesc.

Mare ajutor de pe forum, mai greu gasesti, oricat de disperata ar fi situatia.
 Primul pas pe care il vad eu este :
- sa invete macar cateva fraze pentru a completa un modul / formular de CV
- sa iti realizezi un Curriculum in limba italiana,
- sa il corectezi la cineva care stie cat de cat lb. italiana, poti folosi si instrumente de corectat Italiana de pe Internet. Nu da bine deloc un cv cu erori de exprimare. Si am vazut niste aberatii pe net de la fratii nostri romani, care au o parere foarte buna de ei ...
- sa te inscrii la toate Agentiile de munca pe care le vezi in orasul care locuiesti, poti sa iti faci o lista de zeci spre sute pe o localitate si imprejurimi, dupa o cautare pe net dupa "agenzia per il lavoro" + localitate in cauza.
- sa te inscrii pe internet la agentiile in cauza.
- dupa profilul tau, iti configurezi sa primesti emailuri din categoria Pulizia , operaio, etc.

si nu in ultimul rand sa aplici in draci la toate job urile de interes, pentru ca proportia este de cateva procente care te cheama.

In felul acesta as vedea eu o atitudine activa, in care incerci sa faci ceva si nu sa astepti de la cineva o solutie miraculoasa. Pentru minunile sunt putine spre deloc, si de cele mai multe ori solutile sunt la indemana ta, doar ca trebuie sa te "agiti" un pic.
Memorat
MarinRoma
Jr. Member
*

« Răspunde #2 : 03-09-2011, 22:29:36 »

Cu stima si respect iti multumesc foarte mult de raspuns Seb . Un raspuns mai bun ca acesta nici ca se putea, si da ai dreptate in tot ceea ce zici, dar.....am dat si eu anunt aici in speranta ca mai sunt romanii care inca intind o mana de ajutor si celor noi veniti, celor care aud ceva si pot spune repede aici, sau chiar pot da un bip, e-mail sau ceva de genul asta.
Noi suntem la Roma si prin urmare se cam gaseste de munca aici din cate observ, ai dreptate, trebuie sa invete sa vorbeasca, asta face in momentul de fata, cat despre CV il are facut acuma dupa sfatul tau urmeaza sa il depunem la agentiile pentru ocuparea fortei de munca de aici din Roma.

Inca odata iti multumesc si Mult Respect pentru ca ai avut macar bunul simt sa ma indrumi intr-o directie, ca sincer....nu aveam nici o idee in ceea ce priveste munca pentru ea aici. Nu vreau sa o vad lucrand la ceva care nu ii place.
Memorat
seb
Jr. Member
*

« Răspunde #3 : 04-09-2011, 10:17:15 »

Eu cand am venit in Italia, speram si eu in sinea mea sa primesc ajutor de la amicii, prietenii, neamurile care le aveam pe aici. Insa , din pacate ajutorul lor a fost de 0,0.

Ori iti trantesc in fata ca nu cunosc in domeniul tau nicio persoana si nici nu simuleaza ca s-ar deranja, ori e din categoria "Desteptul promite, prostul spera".

Inscrierea la agentiile de munca e mai degraba o pas preliminar. Eu am depus CV ul meu la foarte multe agentii (cred ca peste 15, si renumite, nu obscure, chiar si puncte de lucru din diferite localitati) si fara a fi inteles gresit am un curriculum bun la experienza lavorativa.
  M a sunat o singura agentie.

Apoi am inceput o "campanie" pe net, m-am inscris din nou la ei in format electronic, incepand cu Infojobs.it si lista e lunga si am aplicat in disperare pe profilul meu. Si surprinzator telefonul a inceput sa sune. Proportia era cam de ~10% din ce aplicam.
 Au inceput interviurile, deja aveam 3 luni de cand eram aici si puteam tine o conversatie, fara a ma arunca in discutii filozofice. Imi pregateam expunerea in italiana de acasa cu google.translate si ce mai stiam eu.

Cred ca agentiile de munca sunt destul de "nestresate", impasibile la cv urile lasate pe la ei. Decat sa caute in maldarul de dosare din baza de date proprie, mai bine dau un anunt pe net, le vin 50 de candidati specializati pe jobul in cauza si din aia selecteaza. Te si cheama la preinterviu sa te vada, etc, etc. Ba chiar am intalnit agentii care imi propuneau posturi similare , mai bine mulate pe profilul meu. Bun, conteaza mult si cum te prezinti, doar stii ca ambalajul are si el importanta lui Tongue
 Asta e perceptia mea strict legata de experienta mea cu ei.

Si dupa 1 luna de cautare activa,(recunosc ca am avut si un pic noroc)cu aplicari pe net zilnic am gasit un job in domeniul meu tehnic pe care nu speram sa il iau nici acasa in limba materna.

De asta am spus ca uneori instrumentul de cautare esti chiar tu prin atitudinea ta activa.

Memorat
StafidutZ
Newbie

« Răspunde #4 : 13-09-2011, 19:35:41 »

Eu si prietena mea suntem in Italia din februarie, ne-am inscris pe TOATE site-urile, ne-am inscris la toate agentiile si NIMIC. DAR !!! Un prieten de-al meu,Italian, i-a gasit prietenei mele un loc de munca la o fabrica unde lucrau numai femei,este prieten bun cu patronul. Acesta ne-a trimis sa ne inscriem la o agentie ca ei doar prin agentia respectiva angaja. Toate bune si frumoase, ne-am dus la agentie ne-am inscris aman2, i-am intrebat daca toate actele sunt in regula, daca mai trebuie ceva, raspunsul pe care l-am primit "tutto APOSTO, quando abbiamo qualcosa di lavoro vi annunciano". Bun, l-am sunat pe patron i-am zis ca s-a inscis,el a chemat-o a doua zi la munca, seara dupa ce a termina munca ne-a chemat pe aman2 in birou sa sune la agentie.Cand a sunat le-a spus ca doreste sa o angajeze pe P. A. , la care cei de acolo au spus ca nu au persoana respectiva in baza de date. A doua zi ne-am dus iar la agentie si ne-au spus ca avem nevoie de "permeso di soggiorno". Noi le-am explicat ca suntem in uniunea europeana si ca nu avem nevoie de acel permis, insistand au zis ca fara el nu pot face inscrierea. De la agentie ne-am dus direct la primarie, cei de acolo au inceput sa rada si ne-au zis ca nu au cum sa ne dea asa ceva ca suntem in uniune dar ne pot da un "attestato di soggiorno", pe care ni l-a si dat pe loc. Din nou ne-am dus la agentie le-am dat si acel atestat,din nou ne-a confirmat ca acum este in REGULA. In acceasi zi patronul a sunat la ei facand iar cerere pentru prietena mea P.A. la care ei au spus ca o au in baza de date dar nu are toate actele in regula.NORMAL a doua zi ne-am dus iar la agentie si ne-au spus ca avem nevoie si de "nulla osta per lavoro",iar ne-am dus la primarie,cei de acolo ne-au dat o foaie scoasa din PC in care spunea ca romanii nu mai au nevoie de "nulla osta per lavoro". Cu accea foaie ne-am dus iar la agentie la care ei ne-au spus ca nu am inteles NOI, ca trebuie sa facem o cerere la Questura. Ne-am dus si la Questura, cei de acolo ne-au zis zambind ca nu exista asa ceva. Pana la urma a sunat din nou patronul si au vorbit cu ei, la care ei au zis ca NU am inteles ca ei trebuie sa faca o cerere la questura ( aceasta cerere confirma ca nu am facut nimic ilegal in romania,bla..bla...bla ). Asteptam aceasta cerere de 2 luni de zile si NIMIC.

Ce sa inteleg ? ? ?
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #5 : 13-09-2011, 20:31:16 »

caierul judiciar adica. mergeti voi si vi-l luati (Certificato dei carichi pendenti) la procura de competinta, i-l duceti si i-l trintiti pe masa. si daca mai au ceva de comentat, ii amenintati ca-i denuntati la organele competente pentru.. INCOMPETENTA in materie de legislatie europeana.
« Ultima modificare: 13-09-2011, 20:33:54 de către Madalina_Reloaded » Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #6 : 13-09-2011, 20:32:51 »

mama, acu am citit cit am abuzat de cuvintul "competinta" si derivatele lui... probabil pentru ca-mi urla in cap "incompetenti! incompetenti!"
« Ultima modificare: 13-09-2011, 20:34:23 de către Madalina_Reloaded » Memorat

Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: