Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Nu mi se respecta drepturile!

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Nu mi se respecta drepturile!  (Citit de 1016 ori)
lorycel
Jr. Member
*

« : 06-02-2010, 17:59:26 »

Buna la toata lumea! Cum trebuie sa procedez daca angajatorul nu-mi acorda timpul liber prevazut in contractul de munca?
Eu lucrez la un fix in regula si mi-a spus k nu-mi da acele ore libere care mi se cuvin si ca daca nu imi convine, sa plec. Nu e corect, nu ma poate da afara pentru ca ea nu vrea sa respecte contractul, nu?
Oricum eu vreau sa plec dar nu inainte de a-mi gasi in alta parte si de a-i arata k nu poate face ce vrea.
Multumesc. Smiley

Memorat
Alycia
Full Member
**

« Răspunde #1 : 19-02-2010, 08:02:53 »

Nu rspunde nimeni,nu ati mai fost in asemenea situatie? Eu cred ca sunt multe fete in situatia asta, nu li se acorda drepturile la zile libere folositnd santajul (ca poti pleca, pt ca dupa parerea lor e prea multa lume disperata sa nu accepte o asemenea situaie)...
Din cate stiu eu,in astfel de cazuri poti sa ii denunti, desi nu cred ca te vor mai pastra in acel post. Numai bine!
Memorat

camy_dan
Sr. Member

« Răspunde #2 : 19-02-2010, 10:58:09 »

Alycia, din pacate la badante legile sunt facute in favoarea angajatorului. Tu poti fara pb sa-ti iei orele libere dar si angajatorul te poate da afara fara motiv- asa este facuta legea. E obligat sa-ti dea preavizul dar nu tb sa aiba un motiv pt a te licenzia. Cand te-ai angajat acolo nu ai discutat conditiile?
Memorat
Alycia
Full Member
**

« Răspunde #3 : 19-02-2010, 11:37:50 »

Camy, nu e cazul meu, eu inca nu muncesc in Italia, am citit doar mesajul lui Loricel mai sus, si am vazut ca nu raspunde nimeni. Din pacate asa e, te poate da afara. Eu stiu doar ca oricum ar fi, poti denunta, dar nu ca sa te razbuni ci ca sa arati ca macar asa nu pot face tot ce vor. Culmea este ca tot ei se vaita ca nu gasesc o badanta decat cu mare greutate, pe motiv ca sunt asa si pe dincolo unele.... Mi-a zis cineva anul trecut ca atunci aparuse o lege care ii obliga cica pe cei care detin badanti illegali sa le legalizeze, ca risca nu stiu ce. Din pacate nu stiu ce lege e. Da, e foarte greu.....unii respecta zilele libere din contract,concediile, altii ba.
Memorat

lorycel
Jr. Member
*

« Răspunde #4 : 20-02-2010, 12:59:06 »

Camy, la inceput nu era asa, imi dadea liber cand vroiam, chiar si cele 26 de zile de concediu mi le-a dat, dupa ce mi-a facut contractul s-a schimbat, probabil stie ca vreau sa plec, ma gandesc. Alycia asa am de gand sa fac, chiar daca nu-mi gasesc in alta parte prefer sa ma intorc in Romania sa muncesc pe 800 de Ron decat sa mai stau aici.
Multumesc pentru ajutor!
Memorat
Alycia
Full Member
**

« Răspunde #5 : 20-02-2010, 14:50:47 »

Lorycel, dar tu esti singura in Italia, nu mai ai rude, frati care munceesc acolo si sa te sustina macar moral? Nu renunta... Dar cum poate sa afle angajatorul ca vrei sa pleci de acolo? Poate e doar impresia ta. Oricum, nu renunta....
Memorat

lorycel
Jr. Member
*

« Răspunde #6 : 20-02-2010, 15:28:25 »

Alycia nu sunt singura, o am pe sora mea si pe prietenul meu, dar nu as suporta sa stau sa ma intretina ei, eu de la 15 ani m-am intretinut singura, chiar daca a trebuit sa lucrez de la 6 dim. pana la 18 seara.Am pus posibilitatea de a pleca in Romania in cel mai rau caz dar sunt sigura ca o sa-mi gasesc in alta parte, o sa strabat toata Roma si o sa depun cv-uri peste tot,imposibil sa nu gasesc ceva si in legatura cu angajatorul, am auzit-o vorbind la telefon cand spunea ca e sigura ca am sa plec dupa ce imi fac cartea de identitate, de asta mi-a si ascuns contractul de munca(am postat un topic anterior) si toate celelalte documente.
Iti multumesc inca o data pentru incurajari, Smiley.
Memorat
Alycia
Full Member
**

« Răspunde #7 : 20-02-2010, 15:45:56 »

Cu placere, Lory, te inteleg. Eu nu am zis insa sa te intretina rudele, ci sa iti dea un sprijin moral, ca sa treci prin asta si sa iti gasesti inalta parte. Daca esti asa determinata, vai gasi! Poate ca ar trebui tot la un (alt) fix sa mergi, pt ca la ora actuala e greu sa gasesti in alte domenii, cu criza asta. Cel putin pe moment.
Da am citit si topicul respectiv. Bravo, curaj!
Memorat

lorycel
Jr. Member
*

« Răspunde #8 : 20-02-2010, 15:56:51 »

Tocmai asta e problema Alycia, ca nu mai vreau la fix, m-am saturat sa stau inchisa in casa toata ziua si sa am doar o zi libera pe sapt., parca as fi la inchisoare, am un an de cand sunt inchisa, sunt tanara, am 21 de ani, nu vreau sa-mi petrec cei mai frumosi ani, stand inchisa intr-o casa, trebuie sa mai existe vreo posibilitate, eu nu-mi pierd speranata, chiar acum am trimis vreo 10 cv-uri pe la mai multe firme, poate ma cheama cineva...
Memorat
Alycia
Full Member
**

« Răspunde #9 : 20-02-2010, 16:03:45 »

Ai dreptate.... Esti prea tanara ca sa stai inchisa. O sa gasesti daca nu renunti.  Kiss Cine renunta, pierde...
Memorat

lorycel
Jr. Member
*

« Răspunde #10 : 20-02-2010, 16:06:41 »

Esti o draguta, Alycia KissSmiley
Memorat
Alycia
Full Member
**

« Răspunde #11 : 20-02-2010, 16:12:16 »

Nu, draga... Embarrassed Sa zicem ca sunt doar sensibila si la problemele altora, nu doar ale mele.  Smiley
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #12 : 22-02-2010, 10:37:45 »

lory, atentsie

fa cv-ul impreuna cu cineva care se pricepe, eventual de la vreo asociatie ceva sau agentie de munca, trebuie scris european si intr-o italiana corecta

din experienta iti zic ca majoritatea cv-urilor de straini , chiar persoane cu bune calificari, sint facute f prost deci nefunctionale si de obicei intr-o selectie sfarsesc primele la gunoi

p.
« Ultima modificare: 22-02-2010, 10:43:38 de către pippus » Memorat
ranya
Veteran

« Răspunde #13 : 22-02-2010, 16:12:09 »

Bafta, Lorycel!
Memorat

Nimic nu este mai scump decât ceea ce primeºti pe gratis.
lorycel
Jr. Member
*

« Răspunde #14 : 22-02-2010, 19:16:39 »

Multumesc, Ranya Smiley.
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: