Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Pensii si securitate sociala

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Pensii si securitate sociala  (Citit de 8048 ori)
Lorellei
Full Member
**

« Răspunde #15 : 27-04-2010, 14:46:42 »

Nici eu nu am inteles. Sad
Daca am 12 ani pe cartea de munca, in Romania(in realitate am 23 munciti dar,11 sunt la negru si nu pot dovedi Tongue)pot primi pensie din Romania chiar daca am o pensie de urmas de la statul italian Huh? Sau cum?
Memorat
loredana-10
Jr. Member
*

« Răspunde #16 : 29-04-2010, 00:03:38 »

as vrea sa stiu daca,cu un contract de munca pt un minim de ore si 5 zile pe saptamana lucrate,dupa 10 ani munciti cosecutivi se poate lua pensie in romania de la statul italian?daca da in ce conditii? este obligatorii asteptarea implinirii varstei nu? as dori un raspuns daca cunoasteti ceva asemanator. VA MULTUMESC ANTICIPAT...
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #17 : 29-04-2010, 11:17:20 »

as vrea sa stiu daca,cu un contract de munca pt un minim de ore si 5 zile pe saptamana lucrate,dupa 10 ani munciti cosecutivi se poate lua pensie in romania de la statul italian?daca da in ce conditii? este obligatorii asteptarea implinirii varstei nu? as dori un raspuns daca cunoasteti ceva asemanator. VA MULTUMESC ANTICIPAT...

din cate stiu si nu cred ca ma insel, trebuie sa astepti varsta pensionarii

p.
Memorat
loredana-10
Jr. Member
*

« Răspunde #18 : 29-04-2010, 23:14:13 »

mda....merci pippus,asta cu varsta banuiam,ar fi una din conditii.. Grin(cazul e referitor la soacramea).dar ma interesa in conditiile in care ea are un astfel de contract,minim sai zicem asa,e adevarat ca dupa 10ani consecutivi poate iesi la pensie?daca da,ar insemna ca statul italian ii ca trimite pensia in romania,sau i se va acumula cu acel ceva minim din romania?merci
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #19 : 30-04-2010, 08:25:17 »

ar trebui sa fie o pensie separata care vine din italia, nu se "acumuleaza"
si din cate stiu, da, daca faci 10 ani de munca + ajungi deja a varsta pensionarii, poti sa iei pensia minima
cel mai simplu e sa trimiti pe mama soacra la inps cu toate docomentele si sa intrebe ce si cum si in ce conditii

p.
Memorat
loredana-10
Jr. Member
*

« Răspunde #20 : 01-05-2010, 23:10:08 »

ok mercic mult pippus...speram cu toti ca legea sa ramana aceeasi si peste 5,10,12 ani. :Dsa nu murim cu speranta :-))cine stie ce legi or mai scoate astia(inclusiv romania noastra),nu se vede ca scot astia legi acu pe banda rulanta? :-))va salut pe toti.
Memorat
Alizée
Veteran

« Răspunde #21 : 14-01-2011, 21:47:53 »

Doua persoane (2 romani) au lucrat timp de 10 ani in italia. Unul dintre ei a obtinut si cetatenia italiana.
Cand ajung la varsta pensionarii primesc amandoi aceeasi pensie sau exista diferente datorita cetateniei?
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #22 : 17-01-2011, 10:49:02 »

Doua persoane (2 romani) au lucrat timp de 10 ani in italia. Unul dintre ei a obtinut si cetatenia italiana.
Cand ajung la varsta pensionarii primesc amandoi aceeasi pensie sau exista diferente datorita cetateniei?

pensia e legata de venit si de contributiile INPS, nu de cetatenie
deci taxarea nu variaza in fcie de ...cetatenie, ar fi si culmea...

p.
Memorat
Lorellei
Full Member
**

« Răspunde #23 : 17-01-2011, 13:22:46 »

Am si eu doua nelamuriri,poate stie cineva:
1.Am pensie de reversibilitate dupa sotul meu decedat.Suntem 4 eredi legitimi(eu ca sotie si cei trei fii ai sotului).
Sotul meu are subscris un fond de pensie suplimentara.Acest fond,initial mi-au zis cei de la el de la serviciu ca mi-l vor varsa cite putin,pina la lichidare,in cont,impreuna cu pensia.
A trecut mai bine de un an si jumatate si nu mi-au dat nimic.Cind i-am intrebat,mi-au raspuns divers:ca nu imi vor da nimic mie pentru ca e un fond,un depozit deschis de sotul meu care contribuia ...si ca revine tuturor eredilor. Sad
Am intrebat ce legatura au eredi cu pensia,ca e vorba de un fond ce urma sa fie pensie suplimentara si dreptul la pensie avindu-l numai eu,normal,ar trebui pe linga pensie sa primesc si acei bani.
Mi-au raspuns ca nu ai voi primi,ca ei vor fi impartiti tuturor eredilor.
E corect?

2.Am 12 ani munciti cu carte de munca in Romania si vreo 3 ani cu acte in regula, badante in Italia.
Cind voi ajunge la virsta de pensionare,pot primi ceva,fie din tara fie,de aici pentru acei ani Huh? Daca "da",acel venit se va cumula cu pensia de reversibilitate pe care o am aici...sau cum?
Multumesc,anticipat pentru orice info. Smiley
Memorat
CIPRIAN
Newbie

« Răspunde #24 : 18-01-2011, 16:20:05 »

Stagiul minim de cotizare in Italia s-a modificat sau e tot 10 ani? Am auzit ca s-ar fi marit la 20. Ma puteti ajuta repede cu o informatie corecta? Multumesc, Ciprian
Memorat
CIPRIAN
Newbie

« Răspunde #25 : 18-01-2011, 16:21:39 »

Scuze ca am trimis de doua ori mesajul!
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #26 : 18-01-2011, 16:49:49 »

Stagiul minim de cotizare in Italia s-a modificat sau e tot 10 ani? Am auzit ca s-ar fi marit la 20. Ma puteti ajuta repede cu o informatie corecta? Multumesc, Ciprian

http://www.uilbasilicata.it/dossier_pensioni/vecchiaia.htm
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #27 : 18-01-2011, 17:01:09 »

cea mai buna solutie e sa se faca si o pensie privata, altfel dupa statul italian ori mori de batranetse pe scaun la servici ori supravietuiesti dar primesti o mizerie de pensie...

p.
Memorat
sias.romania
Newbie

« Răspunde #28 : 09-09-2011, 07:37:51 »

Buna ziua,

In speranta ca voi putea veni in ajutorul dumneavoastra, va scriu cateva randuri.

Numele meu este Tony Stoian si sunt asistent social in Bucuresti. Sunt angajat pe un proiect care vine in ajutorul tuturor romanilor care au lucrat si lucreaza in italia pe baza de contract de munca. Mai concret, verificarea contributiilor platite de catre angajator si intocmirea dosarului de pensionare. Toate aceste amanunte le puteti gasi vizitand siteul nostru: www.patronatosias.ro

Sperand ca vom veni in ajutorul dumneavoastra, va asteptam cu drag.
Memorat

Patronato SiaS - România
Tony Stoian
bucuresti@patronatosias.ro
Biroul de Asistențã Socialã - București
Tel/Fax: +40 21 201 54 82
Pagini: 1 [2]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: