Am si eu doua nelamuriri,poate stie cineva:
1.Am pensie de reversibilitate dupa sotul meu decedat.Suntem 4 eredi legitimi(eu ca sotie si cei trei fii ai sotului).
Sotul meu are subscris un fond de pensie suplimentara.Acest fond,initial mi-au zis cei de la el de la serviciu ca mi-l vor varsa cite putin,pina la lichidare,in cont,impreuna cu pensia.
A trecut mai bine de un an si jumatate si nu mi-au dat nimic.Cind i-am intrebat,mi-au raspuns divers:ca nu imi vor da nimic mie pentru ca e un fond,un depozit deschis de sotul meu care contribuia ...si ca revine tuturor eredilor.

Am intrebat ce legatura au eredi cu pensia,ca e vorba de un fond ce urma sa fie pensie suplimentara si dreptul la pensie avindu-l numai eu,normal,ar trebui pe linga pensie sa primesc si acei bani.
Mi-au raspuns ca nu ai voi primi,ca ei vor fi impartiti tuturor eredilor.
E corect?
2.Am 12 ani munciti cu carte de munca in Romania si vreo 3 ani cu acte in regula, badante in Italia.
Cind voi ajunge la virsta de pensionare,pot primi ceva,fie din tara fie,de aici pentru acei ani

Daca "da",acel venit se va cumula cu pensia de reversibilitate pe care o am aici...sau cum?
Multumesc,anticipat pentru orice info.