Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 2 [3]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: somajul ITALIA  (Citit de 14366 ori)
Geronimo
Veteran

« Răspunde #30 : 04-02-2011, 22:35:47 »

Vezi daca gaasesti raspuns aici https://servizi.inps.it/Doc/Pubblicazioni/Opuscoli/Disocord2006.pdf
Daca nu, e bine sa se adreseze unui patronat
Memorat

De ce?
laurasantori
Jr. Member
*

« Răspunde #31 : 05-02-2011, 22:21:50 »

Multumim , am decis sa ne adresam unui patronat si vom vedea
mersi inca o data  Embarrassed
Memorat
scip33
Newbie

« Răspunde #32 : 03-03-2011, 13:20:19 »

salut!
sper ca postez bine aici!
Am o intrebare legata de "disoccupazione con requisiti ridotti"!
Indeplinesc conditiile de minim 78 zile lucrate anul trecut si nu mai mult de 52 de saptamani in ultimii 2 ani! In fine,sunt in regula cu perioada de timp lucrat!
Dar,acum nu mai am rezidenta in Italia,am avut rezidenta pana la mijlocul anului trecut.
Acum sunt Romania si nu stiu ce sa fac. Am dreptul la somajul acesta redus pe anul trecut,sa ma duc in Italia sa incerc sa depun actele ?
daca stie cineva in legatura cu aceasta situatie,orice raspuns este binevenit.
Multumesc!
Memorat
geaninakati
Veteran

« Răspunde #33 : 09-03-2011, 22:33:08 »

Eu nu inteleg, adica resedinta are o limita? expira? cum adica "ai avut rezidenta"? si de ce nu mai ai?
ma rog, faza e asa, teoretic tre' sa iei somaj, ca statului italian i-ai platit taxe pe acea perioada lucrata, deci e dreptul tau.
practic, am impresia ca nu se poate sa beneficiezi.
cred ca s-ar fi schimbat lucrurile daca ai fi prezentat dosarul cand erai inca rezident in italia. nu am gasit nicio lege pe tema asta, doar am citit una alta, asa incat un raspuns exact nu am. e simplu de aflat, scrie un mail la inps sau suna, mare chestie!
Memorat

K.
laurasantori
Jr. Member
*

« Răspunde #34 : 21-03-2011, 11:06:43 »

Revin pentru a multumi inca o data celor care si-au aratat disponibilitatea de a-mi raspunde dar si de a oferi cateva informatii care pot fi utile si altora .

DECI :
Ceea ce am aflat din relatia cu structurile autorizate in demersul rudei mele este ca

1) perioada de somaj nu se ia in considerare in eventualitatea unei alte cereri ,ca atare nu se considera perioada contributiva (conteaza doar pentru pensie).
2) daca in decursul unui an solar (1 ianuarie-31decembrie)ati avut mai multe zile, luni ,de somaj platit , acestea nu se iau in calcul pentru o eventuala cerere de somaj , fie el chiar si redus.

Uneori functionarii de la centrele INPS nu iti dau toata informatia mai ales daca ai norocul sa gasesti o persoana acra dincolo de ghiseu .

Memorat
Pagini: 1 2 [3]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: