Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Drepturile muncitorilor care nu au acte în regulã

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Drepturile muncitorilor care nu au acte în regulã  (Citit de 6472 ori)
DORA
Vizitator
« Răspunde #15 : 05-05-2009, 07:06:36 »

Sotul meu este un sudor foarte bun calificat si cu experienta.In tara facea naveta zilnic 100km,pentru un salariu care nu ne ajungea nici pentru mancare.Unde locuim nu sunt joburi.Un fost coleg  cu ,care a lucrat in tara,  lucreaza in Italia legal,la sunat si  l-a mintit sa mearga acolo fiindca a vorbit cu patronul italian sa-l angajeze.L-a luat acolo,patronului i-a placut ce meserie stie,l-a oprit.A stat 3 luni,apoi a venit fiindca a fost mintit.Inainte sa plece patronul italian i-a promis ca daca se intoarce inapoi,ii v-a face contract de munca.Iar l-a mintit,ii spune continuu sa stea ca ii rezolva.Nimic nu s-a rezolvat,isi bate joc italianul,daca pleaca nu i se da banii pe o luna.Nemernicul care l-a dus i-a cerut comision,iar sotul n-a vrut sa-i dea fiindca l-a mintit.Cum sa procedeze sotul,el vrea sa-i dea patronul banii toti si sa se-ntoarca,nu vrea sa faca rau nimanui,este un om bun dar s-a saturat sa fie bataia de joc a italienilor.M-a sunat si plangea la telefon ca ajunsese sa manace paine cu apa,nu i se dau la timp nici banii toti,munceste mai rau ca un sclav.
Memorat
july64
Vizitator
« Răspunde #16 : 05-05-2009, 07:38:15 »

DORA, sotul tau a fost mintit de la inceput de prietenul/colegul sau roman, si dupa aia de italian cum ai spus...
   ar fi calea legala, care de fapt dureaza... dar spuneai ca sotul tau vrea sa isi ia bani si sa plece, atunci ateapta si se duce la munca pina la urmatorul salariu, adica in jur de 10-15 al luni, isi ia bani, si pleaca, chiar daca-i ramine de primit bani pe 2 sapt... ca sa poata sa plece... ce i s-a intimplat sotului, nu e singurul, dar sa vada daca nu banii ia prietenul, pt ca sunt multe persoane romane, care traiesc de pe munca conatzionalilor, pt ca umbla cu furtisaguri cu italianul....
   cel mai bine cum ti-am spus, sa isi ia acei bani, care i se cuvin, pe o luna, chiar daca poate pierde pe citeva zile, si acum in mai ar fi o socoteala ca cu toate sarbatorile, a muncit mai putin.... in rest eu personal  nu stiu ce as face, singurul pe care l-as omori e ROMANUL, pt ca el a fost principalul vinovat....
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #17 : 05-05-2009, 10:17:02 »

july, grija mare ce sfaturi dai , ok ?!

deci nu se omoara nimeni

asa.

x DORA : sotzul sa se duca , fara sa spuna la nimeni, la un sindicat mare de la el din oras si sa ceara sfat

este primul pas de facut si cel mai important

si spus intre noi, daca meserie stie de ce sta in situatia aia dar nu-si cauta intre timp altceva ?!

p.
Memorat
july64
Vizitator
« Răspunde #18 : 05-05-2009, 13:39:12 »

july, grija mare ce sfaturi dai , ok ?!

p.
sfatul meu sa isi ia ultimi bani, chiar daca ramine cu ceva zile neplatie si sa plece.... unde?, fiecare hotaraste....
  cu sindicatul,asa cum mi-a mai spus cineva, dureaza mai mult de 6-7 luni, si sunt mult mai multe...si daca el a fost pacalit de jegosul ala roman/italia, cum ar pute sa faca?Huh??? nici cu sindicatul nu e asa usor cum spun cite unii...... ca l-as omori, asta era o aluzie, la ce i-as face eu.... dar nu ca dau sfaturi...scuze, adevarul ca la toti nemernici le-as face asta, doar sti parerile mele despre acesti nenorociti care isi bat joc de oameni....)
Memorat
july64
Vizitator
« Răspunde #19 : 05-05-2009, 14:16:14 »

rectific, munca fortzata pe viatza le-as da acestor nemernici......
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #20 : 05-05-2009, 14:33:21 »

adaug si eu :

- lung sau scurt, sindicatul este unica solutie legala daca vrea sa obtina ceva in plus
de la patronul ala
- daca nu vrea, sa-si ia ultimul salar si sa plece sau sa plece imediat ce si-a gasit altceva

- plansu cu paine si apa nu e o solutie totusi daca nu ia o decizie.

- cum in italia nu umbla caini cu covrigi in coada, sa nu se mai increada in orice roman/tigan sau ce rasa o fi care-i promite loc de munca fara sa-l fi vazut in viata lui. asa ceva nu exista

din pacate asta e realitatea....

p.
Memorat
DORA
Vizitator
« Răspunde #21 : 05-05-2009, 16:17:12 »

Multumesc pentru sfaturi,da,colegul care l-a dus acolo,este un nesimtit,profita de pe urma celor pe care spune ca-i ajuta.Le pune tot felul de piedici,e mana-n mana cu patronul italian.Nu pot spune multe,e problema lui ce face,ce ma doare este ca si-a batut joc de sotul meu.Se crede rege,vor sa stea toti sfinti in fata lui.Si-a adus acolo recent si nevasta si copii, sa beneficieze de alocatii si alte drepturi.Nu poate sa caute de lucru  in alta parte, fiindca lucreaza de dimineata pana seara,sambata si duminica nu se lucreaza.Trebuie sa stea acum pana in 20-25 sa ia banii si sa vina acasa.A muncit 3 saptamani degeaba.Daca ar fi stiut limba it.bine, s-ar fi descurcat altfel.Credeti ca daca se platea mai bine in tara, ar fi plecat?
  Am copilul in ultimul an,termina acum,ii trebuie bani pentru multe,vrea sa mearga mai departe,de ce credeti ca a plecat?Lui nu-i este frica de munca.Ofera proba de lucru oricarui patron.Of,viata asta,o sa incerc sa plec eu,numai sa vina acasa.El o sa gaseasca aici fiindca e meserias,pentru mine nu gasesc in tara.Cine-mi poate spune o firma serioasa, prin care as putea gasi ceva de lucru legal?
Memorat
IULIdeea
Newbie

« Răspunde #22 : 22-11-2010, 16:15:02 »

Buna seara!Tatal meu lucreaza de un an de zile la negru,la un atelier falemiane ,artizanat!Dorinta lui este sa aiba documente pentru a ne gasi o casa mai usor si multe altele.A vorbit cu patronul dar acesta ii spune ca nu se pot face documente fiind la primul cotract de munca.Ne poate ajuta cineva cu un raspuns la aceasta problema?Multumim!
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #23 : 22-11-2010, 17:01:18 »

ti s-a raspuns , ai mai pus o data intrebarea

pe scurt : depinde de ce contract national are falegnameria aia, dar in principiu majoritatea contractelor merg ptr romani

si in cel mai rau caz isi poate deschide partita iva
Memorat
Pagini: 1 [2]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: