..in teorie sunt de acord cu Brandiburu (sunt si eu roman, nu stiu de ce noua romanilor ne plac lucrurile complicate), dar pana nu-l ai in mana, sa-l folosesti, sa fie al tau nu poti sa intelegi de ce este asa de iubit....incercati si voi, eu le-am incercat pe toate. Celelalte, toate sunt doar telefoane, iphone este altceva, va asigur, chiar daca este mai slab la dotari

nimic mai adevarat aici: cand ai un Apple pe mana, fie ca e nano, iphone sau chiar un calculator, e cu totul altceva cand pui mana pe el. e senzatia aia ca "frate, e simplu, se misca repede si chiar isi face treaba"(discutand la chestii generale).
insa cand lansezi un telefon care se vrea a fi noua revalatie si cand vezi piata cat de competitiva este (a se intelege cate dotari extra sau mai putin extra au telefoanele firmelor concurente), daca tot vrei sa iei o caruta de bani pe el, pai ofera ceva in plus , sparge gura targului sau macar fi in trend, fi cu o oferta cat mai apropiata (ca dotari) de concurenta.
Orange care vinde iPhone in Romania o face la un pret exagerat pentru ce poate. da, o fi alta senzatia dar nu poti sa cumperi lucruri doar pentru senzatii. trebuie sa mai si poata sa faca diverse chestii si, de preferinta, sa poata fi customizate cat mai usor si cat mai ieftin.
telefoanele bazate pe android castiga tot mai mult teren pentru ca android market-ul este plin de aplicatii gratuite si chiar interesante. utilizatorul este practic indemnat sa descarce, sa incerce, sa vada cum se comporta device-ul.
la apple politica e simpla: vrei ceva in plus? plateste. cum symbian-ul este si mai restrans ca si piata de aplicatii... cred ca se stie care este trendul la aceasta ora.
si pe bune, daca as da cateva sute sau 1000 de euro pe un telefon, pai vreau sa se merite. pot la fel de bine sa ma duc sa iau un tel cu android pentru ca nu ma plictisesc dupa.