Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: joburi web design  (Citit de 1017 ori)
adriana.z
Newbie

« : 22-05-2011, 17:27:46 »

Buna

E primul meu topic si motivul pentru care am intrat aici
Sunt in Romania deocamdata dar planuiesc sa ma mut cat mai repede in regiunea Torino la niste rude
Am cautat pe net joburi in IT si am gasit cateva, intrebarea mea este daca am sanse reale de a ma angaja acolo in conditiile in care eu lucrez in web design de 3 ani, nu stiu cat de bine pregatiti sunt contracandidatii, nu stiu cat se respecta si cu cata strictete cerintele de angajare.
Eu m-am specializat pana acum pe photoshop, codare html, putin flash pt bannere, seo de baza, administrare joomla si wordpress, si am terminat cursuri de php la cisco dar sunt la nivelul de inteles cod si nu de a-l construi eu insami.
Imi puteti spune va rog daca am sanse reale sa gasesc un job, cam cum e atmosfera in IT field de acolo si daca se poate si un nivel salarial gen new entry si apoi avansat

Mersi mult  Smiley
Memorat
WebMan
Sr. Member

« Răspunde #1 : 22-05-2011, 22:04:31 »

WebDesign-ul ºi Photoshopul intrã la doua joburi distincte...
Vorbeºti de contracandidaþi, speri sã faci vreun concurs pentru job ?

Vrei un sfat ?
Gândeºte-te PRIMA OARÃ la limba italianã, apoi la ceea ce ºtii ce faci...
Asta e PRIMA TA PROBLEMÃ... de început...
Mai ales în meseria asta...
Memorat

adriana.z
Newbie

« Răspunde #2 : 22-05-2011, 23:05:31 »

Photoshopul si codarea sunt web design, nu stiu de unde ti-ai invatat tu termenii  Roll Eyes
Contracandidati sunt si cei care candideaza pt acelasi job, si "speri sã faci vreun concurs pentru job ?" eu nu fac/organizez concurs, la concurs se participa.. dar nah, romana asta...
Vorbesc si scriu corect italiana si inca doua limbi straine
Am pus niste intrebari simple, nu era nevoie de tonul sarcastic
Simt frustrare si nu inteleg de unde pana unde..
In fine..
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #3 : 23-05-2011, 08:55:16 »

deci, incerc sa-ti raspund eu

in 90% din cazuri fisha postului nu seamana cu ce vei face pe teren

asta e cu atat mai mult aplicabil cu cat firma e mai mica

in plus, profilul tau nu se prea cauta, stii cum e, sectorul e in criza mare si azi toti stiu sa combine ceva in photoshop sau sa puna un site baza in php. iar firmele mari nu prea folosesc webdisegneri interni, ci folosesc vreo agentie
agentie, masura italiana inseamna firmulitze de 3-4 persoane care produc site-uri. adica grafica + template

poti incerca la ceva agentie specializata pe webdesign, sa primesti vreun rol junior.

seo (din pacate) e o stiinta necunoscuta in 'talia, n-am auzit pe nimeni sa-si bata capul cu asta 

contracte:
cu timpii de azi ai sanse doar la contracte temporare, asta mai ales in prima faza/primii ani.
salar: entry level poate fi un 15 maxxim 20 mii brut /an (taie 33% taxe si imparte la 12 sau 13  ptr net )
clar ca la asta depinde si de norocul tau, daca devii webdesigner ptr...compania de bus-uri a a orasului, aia au salarii bune si contracte decente, deci poti avea sansa unui job pe viatza.
depinde.
alt aspect : gandeste-te la mobilitate, daca Torino nu ofera ce vrei, trebuie sa te orientezi spre alte orase
daca esti sigura de tine poti deschide partita iva si cauta clienti/colaborari spot care iti pot aduce castiguri mult mai mari.
nu stiu cum e piatza din Torino ptr webdesign dar in general piatza de informatica e in depresie adanca si sint o gramada de specializati, cu ani buni de experientza, in cautare de job/de job mai bun
si nu in ultimul rand, l. italiana la un nivel decent e esentiala.

p.
Memorat

adriana.z
Newbie

« Răspunde #4 : 23-05-2011, 09:22:06 »

Cam asa e situatia si aici, deci nu ma duc la "mai rau", chiar aici s-au ridicat exagerat de mult cerintele de angajare, vor oameni buni la toate si care din aceasta cauza nu pot excela la nimic Smiley

Mersi mult pt raspunsuri Smiley
Memorat
WebMan
Sr. Member

« Răspunde #5 : 24-05-2011, 21:14:23 »

Photoshopul si codarea sunt web design, nu stiu de unde ti-ai invatat tu termenii  Roll Eyes
Dacã dupã 18 ani de meserie în Torino tu vii sã-mi spui cã sunt la fel... e clar..
Cine lucreazã în Photoshop, face GRAFICÃ, cel puþin la Torino..
Codare se face de "mânã" (care cunoaºte) sau cu Deamweaver (º.a.m.d.).
Se adaugã imagini care pot fi fãcute cu zeci de programe, dar nu asta era ideea topicului, ci sã întelegi CE SE FACE AICI...
Contracandidati sunt si cei care candideaza pt acelasi job, si "speri sã faci vreun concurs pentru job ?" eu nu fac/organizez concurs, la concurs se participa.. dar nah, romana asta...
Dacã punem DEX-ul la "înaintare", ai sã vezi cã e corect ce am scris...
Mã referam cã tu deja "te arunci prea tare", crezi cã aici e plin de "concurse" pentru meseria pe care-o cunoºti ?
Cã tot ziceai de limba românã, vezi cã e înzestratã de . (puncte) ºi , (virgule), dar nu ºtiu dacã e obligatoriu sã le foloseºti...
Vorbesc si scriu corect italiana si inca doua limbi straine
Am pus niste intrebari simple, nu era nevoie de tonul sarcastic
Simt frustrare si nu inteleg de unde pana unde..
In fine..
Depinde cum ºtii sã citeºti... era doar un rãspuns cu sublinieri, aia trebuia sã întelegi, nimeni nu putea deduce din scrisul tãu cã eºti poligloatã...
ªi ca experienþã, cu 3 ani de muncã în acest domeniu, o sã mai faci câþiva ani de "apprendistato" aici...
Deci, trebuie sã ghicim ºi vârsta Huh?
Cum spuneai tu... ÎN FINE ...
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #6 : 24-05-2011, 21:21:31 »

minkia, webman, in loc sa faci pa mentoru batran si intelept ai distrus fata

mai degraba explica-i frumos cum sa-si caute, daca tot esti pe piatza

p.
Memorat

WebMan
Sr. Member

« Răspunde #7 : 24-05-2011, 21:58:26 »

Pãi când þi se face analiza gramaticalã, ce sã mai "mentor"-uieºti Huh?
În momentul de faþã nu are ce cãuta, nu existã nimic...
ªi la un eventual concurs, sunt destui participanþi, chiar "meseriaºi" care n-au job acum...
Deci ºanse... sã nu mai zic...
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #8 : 24-05-2011, 22:53:04 »

si eu stiam ca web design e una si programare (sau "codare") e alta.
e drept ca pe aici sint multi care se pricep si la una si la alta, dar, la nivel profesional, cum ai vrea tu, ori faci una BINE, ori faci alta BINE.
si cum html e cam de multisor depasit...ori tii pasul cu noutatile, ori faci nik...
pen'ca intr-o situatie profesionala, fiecare isi are rolul lui, iar tu ca programator (sau "codator", "coder" cum vrei sa-i zici) trebuie sa fii capabila sa lucrezi in limbajul pe care ti-l cere ala de proiecteaza situl (care nu esti tu).
daca vrei sa faci totul tu, lucrezi ca freelance pe 3 lei. dar in html faci situl gradinitei de copii.. cu pozici si imagini miscatoare.
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #9 : 25-05-2011, 10:27:05 »

ok, uite o sugestie ptr aspiranta noastra

invata ActionScript, oricum e bun si ptr flash si eventual fa ceva experienta de programming ptr celulare
 Wink

p.
Memorat

ecstrim
Full Member
**

« Răspunde #10 : 25-05-2011, 19:30:08 »

si cum html e cam de multisor depasit...ori tii pasul cu noutatile, ori faci nik...

Just for the record, cum zice americanu': html NU e depasit, e fundamentul. Indiferent "in ce faci situl", browserul vizitatorului va cere tot HTML in prima instanta (dupa care urmeaza CSS, JS si alte paste fainoase). Pe orice site te duci, clic dreapta pe un loc liber si "view source" (numele optiunii se schimba de la browser la browser).

In rest complet de acord cu ce spune WebMan.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #11 : 25-05-2011, 19:48:45 »

sigur, dar nu ca programare.  ca eu vad sursa, o iau si o copiez pe situl meu in html si NU MERGE.
Memorat

moonshiner
Author
Sr. Member

« Răspunde #12 : 25-05-2011, 20:52:26 »

In functie de job nivelul salarial se poate vedea aici:
http://lavoro.corriere.it/GuideTest/Default.aspx

Sansele reale le poti testa chiar tu: scrie un cv si trimite-l. Asteapta si vezi daca te cheama cineva.
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: