Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: carta di soggiorno pentru familiari  (Citit de 1107 ori)
oxy
Jr. Member
*

« : 08-07-2008, 08:46:57 »

Sunt cetatean roman casatorita cu un cetatean din Republica Moldova. Ne-am casatorit in Republica Moldova si avem certificat de casatorie elibirat de autoritatile din Republica Moldova. Dorim sa depunem cerere pentru a obtine carta di soggiorno pentru sotul meu. Stie cineva daca pot prezenta certificatul de casatorie moldovenesc la momentul depunerii cererii sau e nevoie de certificat de casatorie romanesc. De care acte mai am nevoie? E posibil de a face transcrierea certificatulu in cadrul Ambasadei de la Roma?Va rog sa ma ajutati cine stie. Multumesc.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #1 : 08-07-2008, 08:58:42 »

eu cred ca e nevoie de transcrierea casatoriei in italia, romania nu are nici o legatura, aplici ptr un document italian.

doi romani casatoriti in romania aici rezulta necasatoriti pana la transcriere, din cate stiu eu

sa vedem ce zic si ceilalti.

p.
Memorat

karmeno78
Vizitator
« Răspunde #2 : 08-07-2008, 09:32:50 »

eu cred ca e nevoie de transcrierea casatoriei in italia, romania nu are nici o legatura, aplici ptr un document italian.

...poate mi-a scapat mie ceva pe parcurs...dar de ce persoane de alta nationalitate decat cea italiana...tre' sa-si transcrie casatoria in Italia?

Citat
doi romani casatoriti in romania aici rezulta necasatoriti pana la transcriere, din cate stiu eu

...de ce 2 romani isi transcriu casatoria aici?
Casatoria nu se transcrie intr-o alta tara doar daca unul dintre soti este cetatean al acelei tari iar casatoria s-a efectuat intr-un alt stat?
« Ultima modificare: 08-07-2008, 09:37:15 de către karmeno78 » Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #3 : 08-07-2008, 09:49:34 »

Sunt cetatean roman casatorita cu un cetatean din Republica Moldova. Ne-am casatorit in Republica Moldova si avem certificat de casatorie elibirat de autoritatile din Republica Moldova. Dorim sa depunem cerere pentru a obtine carta di soggiorno pentru sotul meu. Stie cineva daca pot prezenta certificatul de casatorie moldovenesc la momentul depunerii cererii sau e nevoie de certificat de casatorie romanesc. De care acte mai am nevoie? E posibil de a face transcrierea certificatulu in cadrul Ambasadei de la Roma?Va rog sa ma ajutati cine stie. Multumesc.

...deci ricongiungimento...

......trebuie in primul rand sa ai cu ce "sa-l intretii" si unde sa locuiti...pt. asta sunt anumiti parametri...sume etc...

Trebuie sa transcrii casatoria in Romania...si apoi ii faci rezidenta in Romania....din acel moment lucrurile se simplifica...esti "mai avantajata" (intr-un fel) decat sa faci totul cu un act moldovenesc...

Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #4 : 08-07-2008, 09:51:18 »

Daca omu e cetatean din Moldova, deci extracomunitar, trebuie sa transcrie casatoria, ca sa aiba baza pentru soggiorno, cred

DA! dar casatoria trebuie transcrisa din Moldova in Romania...
Ce treaba au ei cu Italia ca sa transcrie casatoria aici? E vreunul cetatean italian?
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #5 : 08-07-2008, 09:59:10 »

dacã e vorba de certificatul de cãsãtorie, model internaþional, în ro-en-fr, apostilat, s-ar putea sã-i fie într-adevãr mai uºor decât cu cel moldovenesc.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #6 : 08-07-2008, 11:51:33 »

exact, n-are nici o treaba cu transcrierea casatoriei in Italia...
Memorat

karmeno78
Vizitator
« Răspunde #7 : 08-07-2008, 12:01:30 »

Deci, crezi tu ca ii ia cineva in seama cu certificat de casatorie romanesc in limba romana? Zic si eu.

...chiar si ala in lb. moldoveneasca(romana pana la urma)...care cred ca pe hartie e scris "Certificat de casatorie" si nu "Shiertificat di casatorii"...ar fi trebuit tradus oricum Wink
...simona a explicat de ce si cum cu certificatul international care in Ro se face... Wink

...si e mai simplu sa fie si rezident in RO adica o tara UE decat Moldova... Wink

P.S...apropo tot blonda?
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: