Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Carte de indentitate expirata  (Citit de 4369 ori)
cristinutza
Newbie

« : 30-06-2009, 14:18:09 »

Buna ziua ma numesc Mirela si am si eu o rugaminte la voi.
Mi-a expirat buletinul si nustiu ce sa fac unde sa ajung si ce acte imi trebuie.
Lucrez in italia  si in palermo exista consulat?
 va rog sa ma ajutati si pe mine urgent daca se poate
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #1 : 30-06-2009, 15:12:36 »

Trebuie sa faci procura consulatului ca sa ti-l faca in Romania.

Procuri pentru buletinul de identitate 
Acte necesare pentru schimbarea buletinului de identitate model vechi:

- 4 fotografii (format 3x4 cu banda alba la baza de 7mm)
- buletinul vechi în original sau paºaport
- pe lângã documentele menþionate mai sus, solicitantul va trimite în România buletinul vechi de identitate, certificatul de naºtere, certificatul de cãsãtorie, sentinþa definitivã de divorþ (dacã este cazul).

Acum nu stiu daca poti trimite totul prin posta, ar trebui sa suni la ambasada din roma, ca e mai aproape...si sa intrebi
http://roma.mae.ro/index.php?lang=ro&id=63648

Eu imi amintesc ca cineva, parca tot din Sicilia, isi refacuse pasaportul, trimitind totul prin posta.

Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #2 : 30-06-2009, 15:35:27 »

pai au fost eliminate de o vreme serviciile prin posta din cate stiu eu

majoritatea Smiley

p.
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #3 : 30-06-2009, 15:56:31 »

mdea... era prea mult pentru ei...
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #4 : 30-06-2009, 16:36:29 »

pai ziceau ca i-au tzepuit romanii la plata si la documente false & neridicate big time ca ajunsesera la un stoc de vreo 1000 pasapoarte in asteptarea stapanilor si o tzeapa de nu stiu cati euri niciodata platiti Smiley

p.
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #5 : 30-06-2009, 17:44:37 »

pai nu se facea plata anticipat?? hammer
Memorat

cristinutza
Newbie

« Răspunde #6 : 01-07-2009, 07:00:43 »

Dar mai apropape de roma nu exista un consulat si in palermo? si as vrea daca se poate sa imi rasp sincer ca sa stiu ce sa fac va rog.
Si mai am o problema daca e sa ma intorc acas oi avea probleme la vame ca ma gandeam sa vin s ail fac in tara ca nu dureaza mai mult de o saptamana ca fratele meu lucreaza in politie si ma poate ajuta eu asa zic?
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #7 : 01-07-2009, 08:13:07 »

si as vrea daca se poate sa imi rasp sincer ca sa stiu ce sa fac va rog.

pai sincer ti-a raspuns si Madalina. Pe acest forum se raspunde sincer la subiecte serioase cum ar fii obtinerea documentelor . Discutiile glumete sunt in alta parte.

1. Singurul consulat si cel de care apartii tu ( avind resedinta in Sicilia ) este cel din Roma.

2. singurele documente care se pot obite de la consulat prin corespondenta sunt cele scrise aici http://roma.mae.ro/index.php?lang=ro&id=63667
dar printre ele nu este si cartea de identitate si cu atit mai putin procura pentru care este OBLIGATORIU sa semnezi in fata consulului.. in plus nu se mai poate obtine pasaportul pe baza de procura de cind se fac pasapoartele astea noi, trebuie sa faci cererea personal.

3. daca ai pasaportul valabil poti merge in Romania cu el, nu ai nevoie de carte de identitare valabila, ajunsa in Ro iti faci cartea de identate si ai scapat de grija. Daca insa nu ai nici macar pasaport valabil sngura solutie este obtinerea de la consulat (Roma ) a unui Titlu de cãlãtorie:

Persoanele ale caror pasapoarte au termenul de valabilitate expirat sau nu mai au pasaport ori alt document de calatorie asupra lor, pot solicita eliberarea unui titlu de calatorie.

Titlul de calatorie este documentul care permite titularului sau deplasarea exclusiv in Romania, intr-o perioada de timp limitata. El este valabil numai pentru intrarea pe teritoriul Romaniei si nu va putea fi folosit pentru iesirea din tara.
 este necesar sa prezentati urmatoarele acte  in vederea obtinerii titlului de calatorie:
 Acte necesare:

1. o fotografie tip pasaport, color de data recenta;
2. pasaportul romanesc expirat-original.

Daca pasaportul anterior a fost pierdut sau furat, solicitantul trebuie sa depuna, in original:

atestatul politiei eliberat in urma declaratiei de pierdere sau furt.
declaratia privind imprejurarile pierderii pasaportului.
un document de identitate, cu fotografie,  eliberat de autoritatile romane (buletin de identitate, permis de conducere auto, livret militar)-original si copie xerox;
Pentru persoanele care nu poseda un document romanesc de identitate este necesara identificarea lor in Romania.

si 55 de euro taxe consulare.

pe nicaieri nu scrie ca poti prezenta si careta de identitate expirata in locul pasaportului insa am vazut eu cu ochii mei pe cineva la coada consulatului care avea o copie xerox a unei carti de identitate expirate si tt a obinut titlul de calatorie  hammer

NU UITA ca trebuie sa suni acolo unde ti-a spus Madalina si sa iti faci programare inainte sa te duci la Roma ( mai ales acum ca e perioada de vara, de vacante deci si o parte din personalul consulatului este mai in vacanta  )

« Ultima modificare: 01-07-2009, 08:15:19 de către Crista » Memorat
bubulina1977
Full Member
**

« Răspunde #8 : 13-07-2009, 15:15:17 »

Dar mai apropape de roma nu exista un consulat si in palermo? si as vrea daca se poate sa imi rasp sincer ca sa stiu ce sa fac va rog.
Si mai am o problema daca e sa ma intorc acas oi avea probleme la vame ca ma gandeam sa vin s ail fac in tara ca nu dureaza mai mult de o saptamana ca fratele meu lucreaza in politie si ma poate ajuta eu asa zic?

in tara platesti o taxa si il poti ridica dupa 2 ore!

la urgenta
si buletin
si pasaport

Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: