Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 4 5 [6]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Cetatean albanez in vizita prin Romania - are nevoie de viza?  (Citit de 12378 ori)
didy
Newbie

« Răspunde #75 : 10-11-2008, 22:11:22 »

dar ai putea sa fii mai explicita...adica pana la urma putea prietenul meu sa intre in tara si fara sa dau spaga,poate ca esty mai informata decat mine si ai putea sa-mi raspunzi?permisul asta al lui era facut doar pt un an aia de acolo mi-a zis ca tre sa aiba 5ani!mersi
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #76 : 10-11-2008, 22:17:11 »

pai citez ce-a scris titanic

I cittadini dei Paesi di cui sopra (ndr. anche Albania) che sono titolari di un permesso di soggiorno valido sul territorio di un Paese dell'Unione Europea possono viaggiare in Romania per un periodo di soggiorno di 90 giorni in un arco di 6 mesi senza visto, e devono esibire alla frontiera di Romania il passaporto valido per almeno 6 mesi, il permesso di soggiorno valido (nu vad sa fie specificat valabil pe X ani, ci ca trebuie sa fie VALABIL), la prova di poter mantenersi sul territorio della Romania per il periodo di soggiorno previsto, e la prova dello scopo del viaggio. Il permesso di soggiorno deve essere nel formato unico europeo come viene definito dal Regolamento CE n.1030/2002.

http://roma.mae.ro/index.php?lang=it&id=63742

din ce ai scris tu, avea pasaport (nu ai spus cita valabilitatea mai are pasaportul lui), avea pds italian VALABIL... deci nu vad de ce i s-a contestat intrarea in Romania.
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #77 : 10-11-2008, 22:23:53 »

pe ce baza?
eu as face un email direct la mae si as intreba daca a fost legal ce-au facut aia..
Memorat

ecstrim
Full Member
**

« Răspunde #78 : 12-11-2008, 00:30:50 »

I cittadini dei Paesi di cui sopra (ndr. anche Albania) che sono titolari di un permesso di soggiorno valido sul territorio di un Paese dell'Unione Europea possono viaggiare in Romania per un periodo di soggiorno di 90 giorni in un arco di 6 mesi senza visto, e devono esibire alla frontiera di Romania il passaporto valido per almeno 6 mesi, il permesso di soggiorno valido (nu vad sa fie specificat valabil pe X ani, ci ca trebuie sa fie VALABIL), la prova di poter mantenersi sul territorio della Romania per il periodo di soggiorno previsto, e la prova dello scopo del viaggio. Il permesso di soggiorno deve essere nel formato unico europeo come viene definito dal Regolamento CE n.1030/2002.

Astea doua pot lasa loc la interpretari, permitand abuzurile. Nu stiu exact ce si cum s-a intamplat in cazul lui didy, dar la cum ii cunosc pe vamesi inclin sa cred ca a fost un abuz.
Memorat
didy
Newbie

« Răspunde #79 : 12-11-2008, 12:24:22 »

Ecstrim sau madalina ce ma sfatuiti sa fac sa spun mai departe ce mi s-a intamplat(minister sau mai sus etc)?
Memorat
ecstrim
Full Member
**

« Răspunde #80 : 12-11-2008, 17:12:10 »

@ alx: Rezumand, un cetatean albanez rezident in Italia poate intra in Romania daca:
-  are viza;
sau
- daca are permisul de soggiorno in format european si la frontiera dovedeste ca are mijloace suficiente sa se intretina si demonstreaza scopul calatoriei.

Pentru varianta completa vezi mesajele anterioare (emailul consulului si raspunsul politiei de frontiera).

@ didy: Daca poti dovedi ca a fost un abuz atunci poti face plangere "mai sus". Tare mi-e teama ca n-ai sa rezolvi nimic tocmai din pricina pasajelor evidentiate cu rosu din mesajul meu anterior.

Exact din acest motiv am preferat sa merg pe calea vizei pentru prietenul meu (la vama se gasise un functionar sa-i explice ca putea sa vina si fara viza  Smiley).
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #81 : 12-11-2008, 17:21:26 »

ecstrim, dar nu l-a intrebat nimeni (daca didy confirma) de citi bani are sau de ce e in Romania.

din cite am inteles, ei se aflau in Romania per pur scop turistic, in tara de bastina a lui diddy. Deci nu aveau motive sa-i nege intrarea in Romania, din moment ce era "asigurat" de o romanca...

Didy, eu zic ca merita sa faci plingere... Nu-ti recapeti banii inapoi, dar macar ii denunti..
Memorat

ecstrim
Full Member
**

« Răspunde #82 : 12-11-2008, 20:30:17 »

Madalina, sunt sigur 100% ca functionarul nu l-a intrebat, dar in lipsa de martori/probe, este cuvantul lui didy impotriva cuvantului vamesului. Ala poate zice invoca oricare din cele doua motive pe care le pun eu in discutie; din moment ce a cerut mita e clar ce fel de om este.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #83 : 12-11-2008, 20:37:16 »

admitind ca ala ar fi intrebat daca are unde sta si cu ce, cum ziceam, didy e romanca, o casa are acolo, deci nu ar fi avut de ce sa-l puna sa "lase imediat teritoriul romaniei".. si didy TREBUIE sa spuna exact ca i s-a cerut spaga si cit i-a dat.
cum ziceam, nu cred ca rezolva nimic..dar e mai frumos si mai sanatos sa incerce s-o faca decit sa stea sa se intrebe ce s-ar fi intimplat daca n-ar fi facut-o..
macar sa-si verse nadufu cu aia de la mae Wink

ps. daca ar face-o TOTI pagubitii, cred ca pina la urma ceva s-ar intimpla.
Memorat

radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #84 : 12-11-2008, 20:50:41 »

Buna seara m-am inscris special pe acest site,sper sa-mi raspunda si mie cineva la intrebarea mea!Asadar tocmai m-am intors dintr-o mica vacanta cu prietenul care este albanez,din Romania eu stau momentan in italia!Am ajuns la vama in bucuresti duminica trecuta la care prietenul meu facand controlul de pasaport,i s-a spus sa paraseasca tara imediat!Mentionez ca pasaportul(albanez) nu era expirat,avea permis de sogiorno electronic,carte de identitate italiana toate in regula....si cu toate astea am fost nevoiti sa platim spaga 100euro pt a intra in romania pt 7zile,doamna de acolo i-a pus o viza la care a scris un TZ(tranzit poate),Duminica aceasta m-am intors trecand  evident  prin acceasi vama la care ma intalnesc binenteles cu acceasi doamna si platesc din nou spaga la doamna ca m-a ajutat sa trec,50 euro!Va rog sa ma lamuresca cineva daca intr-adevar prietenul meu ar fi putut sta in tara fara ca eu sa platesc toti acesti bani,este corect ce au facut cei de la vama???va multumesc!!!!

nu vama face controlul pasapoartelor ci politia de frontiera;
fa o sesizare ( reclamatie ) aici :
http://www.politiadefrontiera.ro/sesizari.php
http://www.politiadefrontiera.ro/
Memorat

didy
Newbie

« Răspunde #85 : 13-11-2008, 08:54:14 »

Ecstrim sa Mada nu ma intereseaza banii pe care i-am pierdut(sunt fericita ca am intrat in tr cu prietenul si am reusit cat de cat sa ma bucur de o mica vacanza),ceea ce vreau sa spun(o sa par din ca spun un roman dar vreau sa fiu cat mai precisa) este faptul ca tipa de la Politia de frontiera de la aeroport ne-a pus de o parte a ast ca toti sa termine  controlul pasapoartelor si in acest timp ea imi spunea ca nu are cum sa intre in tara si ca trebuie sa paraseasca tara imediat,mi-a scris pe biletul de avion (pe care il aveam dus-intors) ca pot controla pe site Directia Consiliullui Europa 582/2008 si acolo o sa am toate confirmarile la ce a spus ea.Intradevar  o mare parte era adevart dar de permisul de sogiorno nu spune nimic in legea asta,deci nu am inteles.m-a luat intr-un birou aparte si am datr spaga 100 euro si apus visa,iar pe visa  a scris in TZ(tranzit poate).Am ramas de acord cu ea ca o sa ma ast viitoare dum in aeroport si asa a si fost am trcut cu bine de taote controalele dupa care mi-a cerut "ceva pt seful de tura" si am dat 30 sef de tura +50euro ei ca fost "draguta".Asta e tot!Dar in final am realizat ca el putea sa intre cu permisul de sogiorn.A fost una maree complot intre ei colegii...si la fine eu multumita ei multumiti!ast comentarii
Memorat
titanicsatsuma
Sr. Member

« Răspunde #86 : 18-11-2008, 20:34:18 »

Din pãcate aºa funcþioneazã la noi, mi s-a întâmplat si mie si am plãtit ptr. ca aveam un dubiu si nu vroiam sa am probleme.
Eu acum as face reclamaþie, nu  rezolvi nimic dar mãcar mai fac si ei controale
Memorat

Tutti i pensieri intelligenti sono stati già pensati....
Goethe
july64
Vizitator
« Răspunde #87 : 26-11-2008, 12:27:01 »

nu se va schimba nimic, atit timp cit noi, pt orice chestie minima, incercam sa dam bani, exact cum se intimpla cu autocarele la granita, daca te opreste un politist, pui bani in acte, cind le dai la control etc etc,numai ca sa facem mai repede.....
Memorat
florio
Newbie

« Răspunde #88 : 10-11-2009, 01:51:39 »

buletinul sau permisul , de italia nu sint valabile in romania ,eu am patito am pierdut actele de romania si aveam bilet cumparat la avion ,a fost prea scur timpul sa merg la ambasada sa imi pot elibera undocument ,,,,,ok la aeroport ma respins din cauza ca buletinu italian nu este valabil in alta tara  ci decit pe spatiul respectiv,,asa ca nustiu cum a-r putea trece frontiere cu acte de italia ,daca avea cetatenie era ok
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #89 : 10-11-2009, 09:45:59 »

normal ca nu sint valabile, daca nu esti cetatean italian scrie clar pe ultima pagina "non valido per l'espatrio"

p.
Memorat

Pagini: 1 ... 4 5 [6]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: