Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Citeva intrebari...  (Citit de 983 ori)
liana
Newbie

« : 04-01-2008, 19:45:07 »

Buna seara, romani. Ma numesc Liana, sint casatorita in Italia din data de 27 octombrie 2007. Din ceea ce am fost informata, actul de casatorie eliberat aici, trebuie sa ajunga si in Romania la primaria din orasul unde am avut ultima resedinta, pentru a fi inregistrat si a mi se elibera unul si in limba romana. Daca nu pot sa il duc personal, ce alta posibilitate as avea? Apoi, eu am rezidenta aici in Italia, am deja cartea de identitate eliberata, documentele pentru codicele fiscal si testera sanitaria le-am depus in 5 noiembrie 2007, dar inca nu am primit nici un raspuns acasa. E posubil sa dureze atit de mult? Va multumesc anticipat si astept raspuns de la voi. Liana
Memorat

Liana
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #1 : 04-01-2008, 21:15:34 »

da, dureaza ceva eliberarea CF-ului/tessera in versiune plastificata.

Cit despre actul de casatorie, nu vred ca ajunge singur in Romania, trebuie sa faci tu cerere de transcriere (se face personal), din cite stiu eu.
Memorat

karmeno78
Vizitator
« Răspunde #2 : 04-01-2008, 21:59:06 »

Citat
testera sanitaria le-am depus in 5 noiembrie 2007,

...dureaza cam 45 de zile pana ajunge...
Chiar daca nu-ti vine tessera cu CF plastificata(cum nici pana in ziua de azi la mine nu a ajuns...si am cerut-o acum 1 an jumate  Wink )...nu-i bai, tesera sanitaria inlocuieste tesera CF fiindca are trecut pe ea CF...
Memorat
nikita
Veteran

« Răspunde #3 : 09-01-2008, 22:55:23 »

Citat
testera sanitaria le-am depus in 5 noiembrie 2007,

...dureaza cam 45 de zile pana ajunge...
Chiar daca nu-ti vine tessera cu CF plastificata(cum nici pana in ziua de azi la mine nu a ajuns...si am cerut-o acum 1 an jumate  Wink )...nu-i bai, tesera sanitaria inlocuieste tesera CF fiindca are trecut pe ea CF...

intra pe site-ul lor si refa cererea....eu am facut asa ...si la vreo 2-3 saptamani m-am trezit cu ea in cutia postala.
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #4 : 10-01-2008, 07:18:46 »

pt Liana

varianta 1

pe pagina sectiei consulare din Roma gasesti :
http://roma.mae.ro/index.php?lang=ro&id=6240

Înscrierea casatoriilor se poate solicita, de asemenea, la misiunile diplomatice ale României în Italia (in functie de domiciliu petentului).
Documente necesare:

extrasul actului de cãsãtorie italian pentru uz extern (modelul plurilingv), apostilat de prefectura localã, în original ºi copie;
declaraþia pe proprie rãspundere privind inexistenþa altei transcrieri în România (formularul se primeºte la misiunea diplomaticã);
declaraþia pe proprie rãspundere privind inexistenþa altor cãsãtorii anterioare ale cetãþeanului român (formularul se primeºte la misiunea diplomaticã) (sau, dupã caz, certificatul de naºtere eliberat de autoritãþile române cu toate menþiunile de cãsãtorie ºi de divorþ);
copia paºapoartelor soþilor (primele 4 pagini);
copia certificatelor de naºtere ale soþilor; in cazul in care unul din soti este cetatean italian, se va prezenta extrasul de nastere al acestuia cu parintii;
copia buletinului/cãrþii de identitate din România;
taxa consularã totalã de 130 euro (30 euro înscrierea, 30 euro legalizarea copiei certificatului de cãsãtorie, 70 euro traducerea legalizatã a certificatului de cãsãtorie).
Cererea poate fi depusa de unul din soti, insa la eliberarea documentului este obligatorie prezenta ambilor soti, care vor semna in registrul de stare civila.

Notã: Zonele de competenþã ale celor douã oficii consulare sunt:

1. Secþia consularã – Roma: regiunile: Abruzzo, Basilicata, Calabria, Campania, Lazio, Marche, Molise, Puglia, Sardegna, Sicilia, Umbria

2. Consulatul general – Milano: regiunile: Lombardia, Trentino Alto Adige, Veneto, Friuli-Venezia Giulia, Emilia Romagna, Toscana

3. Consulatul General al României la Torino: regiunile Valle d’Aosta, Piemonte, Liguria

Formulare pentru înscrierea actelor de stare civilã se primesc la oficiul consular.

Depunerea cererilor de transcriere a actelor de stare civila ºi retragerea documentelor se efectueazã numai în zilele de marþi ºi joi între orele 9,00-12,00 (cu excepþia sãrbãtorilor legale române ºi italiene). Cererile se depun numai pe bazã de programare si se primesc numai din zona de competenþã a secþiei consulare.

La Roma trebuie sa suni sau sa scrii un mail si sa ceri sa te programeze

Dc insa apartii de Milano ...
http://www.consulatmilano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=36&Itemid=36

citeste mai mult la subiectul despre consulatul din Milano...

varianta 2

poti face o  procura la consulat cuiva din Ro ( tb sa ai copia buletinului persoanei respectve , ai nevoie de CNP, adresa etc) si trimiti procura + actele necesare care vor fii traduse si legalizate in Ro

« Ultima modificare: 10-01-2008, 07:20:18 de către Crista » Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: