Acesta ar fi teoretic programul de muncă al celor de la consulat, afișat și pe site-ul lor!
"Consulatul este deschis publicului de LUNI pina VINERI de la ora 9:00 la ora 15:00.
In fiecare zi lucratoare, intre orele 07:00 si 09:00 se intocmeste o lista cu persoane in limita a 200 de locuri pe zi." Voi vediți vreo pauză de prânz?

Am îndrăznit și eu să-i deranjez în primavara anului trecut pentru o procură și am avut nenorocul să ajung acolo la ora 7,00. Deci pe la ora prânzului eram în sala de așteptare din fața ghișeelor. Dar.... stupoare! La un moment dat au dispărut toți de la ghișeu

. Am devenit curioasă și m-am apropiat să văd unde s-au dus. Erau toți la masă cu miros de ciorba și ce mai aveau ei acolo. În momentul în care m-am apropiat, un domn a încercat să tragă jaluzelele, chiar deranjat de faptul că mi-am permis să mă uit ce fac ei acolo.
L-am întrebat de ce au închis și mi-a răspuns că sunt în pauza de prânz și că vor deschide după o oră.

Îi explic în mod educat că nu este afișată pauza lor de prânz și deci că nu pot închide ghișeul, că ar putea să se organizeze să facă pauza pe rând, bla, bla bla... dar nu vrea să asculte, mai mult... cu un ton arogant, mă expediază cu o frază de genul: Doamnă! așezați-vă și așteptați până când deschidem! Punct!
După ce le-am făcut o fotografie și le-am explicat, tot politicos, că fotografia aceea va ajunge la Ministerul de Externe s-au înfiițat imediat două persoane la ghișeu.
Ce m-a deranjat cel mai tare nu este poziția lor arogantă bine cunoscută, dar indicele foarte ridicat de toleranță al compatrioților. Vor continua să se comporte așa atâta timp cât nimeni nu le va cere să-și facă munca. Întind coarda pentru că li se permite să o facă.