Acesta ar fi teoretic programul de muncã al celor de la consulat, afiºat ºi pe site-ul lor!
"Consulatul este deschis publicului de LUNI pina VINERI de la ora 9:00 la ora 15:00.
In fiecare zi lucratoare, intre orele 07:00 si 09:00 se intocmeste o lista cu persoane in limita a 200 de locuri pe zi." Voi vediþi vreo pauzã de prânz?

Am îndrãznit ºi eu sã-i deranjez în primavara anului trecut pentru o procurã ºi am avut nenorocul sã ajung acolo la ora 7,00. Deci pe la ora prânzului eram în sala de aºteptare din faþa ghiºeelor. Dar.... stupoare! La un moment dat au dispãrut toþi de la ghiºeu

. Am devenit curioasã ºi m-am apropiat sã vãd unde s-au dus. Erau toþi la masã cu miros de ciorba ºi ce mai aveau ei acolo. În momentul în care m-am apropiat, un domn a încercat sã tragã jaluzelele, chiar deranjat de faptul cã mi-am permis sã mã uit ce fac ei acolo.
L-am întrebat de ce au închis ºi mi-a rãspuns cã sunt în pauza de prânz ºi cã vor deschide dupã o orã.

Îi explic în mod educat cã nu este afiºatã pauza lor de prânz ºi deci cã nu pot închide ghiºeul, cã ar putea sã se organizeze sã facã pauza pe rând, bla, bla bla... dar nu vrea sã asculte, mai mult... cu un ton arogant, mã expediazã cu o frazã de genul: Doamnã! aºezaþi-vã ºi aºteptaþi pânã când deschidem! Punct!
Dupã ce le-am fãcut o fotografie ºi le-am explicat, tot politicos, cã fotografia aceea va ajunge la Ministerul de Externe s-au înfiiþat imediat douã persoane la ghiºeu.
Ce m-a deranjat cel mai tare nu este poziþia lor arogantã bine cunoscutã, dar indicele foarte ridicat de toleranþã al compatrioþilor. Vor continua sã se comporte aºa atâta timp cât nimeni nu le va cere sã-ºi facã munca. Întind coarda pentru cã li se permite sã o facã.