Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2   In jos
Imprimă
Autor Subiect: CONSULATUL GENERAL AL ROMANIEI LA MILANO  (Citit de 7908 ori)
Crista
Global Moderator
Veteran

« : 02-07-2007, 07:21:43 »

Consulatul General al Romaniei la Milano, competent pentru regiunile: Lombardia, Valle d'Aosta, Piemonte, Liguria, Trentino Alto Adige, Veneto, Friuli-Venezia Giulia, Emilia Romagna e Toscana, efectueaza aceleasi servicii ca si Sectia consulara de la Roma. Pentru informatii, va rugam sa consultati pagina internet
 www.consulatmilano.com

« Ultima modificare: 02-07-2007, 07:44:40 de către cristin@ » Memorat
kasper
Jr. Member
*

« Răspunde #1 : 05-07-2007, 09:57:16 »

Multumim pentru link.
Am dat si eu o raita pe pagina de net a Consulatului, am mers si pe "sectiunea contact" si ... mai mult decat atat, am indraznit sa trimit un mail in care am cerut niste informatii.
Si de atunci astept!Si sunt optimist!Optimist doar pentru faptul ca "nu se va decolora cerneala" de pe mailul meu.
Si cel care avea sarcina sa raspunda la mailuri asteapta.Cred, ca asteapta pensia...
Varianta cu telefonul nu am mai incercat-o pentru ca nu vreau sa am surpriza sa imi raspunda cineva.Ca si la telefon raspunde de obicei ... FAX-ul.
Dar suntem optimisti ca poate copiilor nostrii o sa le fie mai bine  Wink.

P.S. Crista, tu nu ai nicio vina, stai linistita!
« Ultima modificare: 05-07-2007, 09:59:09 de către kasper » Memorat

<  V I K T O R  >
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #2 : 05-07-2007, 10:03:45 »

or fii plecat in vacanta  mor
sau le-au sosit rudele si prietenii din Ro si ii plimba asa ca n-au timp de stat la mailuri cu "necunoscutii"  Smiley

acum sa zic drept eu n.am pus linkul ca a le scrieti mailuri si sa ii deranjati  Wink.. tz tz tz ... asa ceva  ... se poate ....  Smiley)

Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #3 : 05-07-2007, 10:08:50 »

kasper, benvenuto  Grin Grin

la mail nu au raspuns niciodata.

se pare ca unica forma de comunicare , si asta doar ptr intrebari serioase , este sa trimiti un fax cu problema si sa lasi un nr de telefon unde poti fi contactat.

cel putin acum 2 ani la faimoasa intalnire comunitate - consulat ne-au asigurat ca asa fctioneaza

p.
Memorat

silvana3
Jr. Member
*

« Răspunde #4 : 21-08-2007, 17:44:22 »

ca sa micsorez numarul romanilor care au o prima intilnire nasoala cu consulatul di milano, vreau sa apun urmatoarele : Trebuie sa te duci dis de dimineata sau sa stai de noaptea pentru ca la ora opt eram a 250.a si la 6.30 eram 130. Nu se fac rezervari. Unii se duc de seara sa se puna pe lista pe care nu o face consulatul ci unu dintre bietii crestini care s.au hotarit sa stea toata noaptea. Daca respectivul pleaca si lasa lista o gasesti rupta si luata de la capat. Inarmati.va cu foarte multa rabdare, nu va inghesuiti, ve.ti intra cind va vine rindul, va striga! Nu luati copiii mici cu voi! Stiu ca vreti sa intrati in fata da nu se intimpla mereu plus ca la ce lume diversa e pe acolo mi se pare o nebunie sa.ti expui copilul la atitea boli doar pentru ca vrei in fata. a si nu va faceti iluzia ca documentele pentru casatorie le puteti face in tara ca sa scapati de taxa, desi asa scrie pe site.ul de la Florenza, nu e adevarat, nu mai fac pentru ca notarii romani nu sunt recunoscuti in Italia iar consulatul are notarii lui, asa ca in loc sa garanteze ca notarii romani sunt valabili, garanteaza ca au notarii lor inauntru si ca te fac sa platesti cit nu face ! In rest succes !
Memorat

ROMANI DIN TOATA ITALIA...UNITI-VA !
gabry_monica
Newbie

« Răspunde #5 : 15-12-2007, 08:54:50 »

Draga Sivana,

citind mesajul tau (pentru care iti multumesc din inima) imi simteam stomacul cum se strangea si in creier se strecura sfios dar decis gandul ca poate casatoria nu este un pas atat de urgent... hammer. E posibil ca si dupa miraculoasa intrare...sa fie EXACT aceleasi cozi si nopti de veghe pe la portile institutiilor romane?Huh?? Cry Cry Cry
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #6 : 15-12-2007, 11:54:14 »

Draga Sivana,

citind mesajul tau (pentru care iti multumesc din inima) imi simteam stomacul cum se strangea si in creier se strecura sfios dar decis gandul ca poate casatoria nu este un pas atat de urgent... hammer. E posibil ca si dupa miraculoasa intrare...sa fie EXACT aceleasi cozi si nopti de veghe pe la portile institutiilor romane?Huh?? Cry Cry Cry

sint mai multi ptr ca nu mai exista ilegali

oricum de cand au deschis si la torino pare ca ceva ceva a mai scazut la milano ( adica la 150-200 pers / zi )
Memorat

santa
Jr. Member
*

« Răspunde #7 : 02-02-2008, 10:27:38 »

Si ca sa nu spunem ce preturi au...
http://forum.hotnews.ro/stiri-forum_actualitate-2269328-taxe_exagerat_mari_consulatul_roman_din_italia.htm
Memorat
sori
Jr. Member
*

« Răspunde #8 : 02-04-2008, 08:05:55 »

este rusinos!!!! cozile de la consulat sint o rusine
Memorat
ADRIAN TEODORESCU
Jr. Member
*

« Răspunde #9 : 16-11-2008, 17:28:58 »

Recent a trebuit sa intervin pentru a ajuta o romanca care face parte dintr-un program de protectie, mai concret spus, a fost scoasa de la prostitutie in colaborare cu politia si o alta asociatie care gestioneaza aceste case protejate unde vin gazduite aceste persoane. Asociatia noastra s-a ocupat cu ceea ce priveste obtinerea unor noi documente de identitate (certificat de nastere, carte de identitate, pasaport). La ora actuala Consulatul de la Milano nu este in gradul sa intervina la nivel diplomatic in ceea ce priveste identificarea unui cetatean roman care nu are nici un document cu care sa demonstreze propria identitate. Se limiteaza a rezolva doar chestiuni clasice dar in momentul cand se prezinta o chestiune mai complexa, prefera sa descarce vina pe normativele de lege. Asa suntem obisnuiti, sa ne complicam viata, in loc sa gasim solutii. Avem tehnica moderna dar probabil trebuie sa invatam sa o si folosim.
Memorat

Adrian Teodorescu
Presedinte al Asociatiei "ALLEANZA ROMENA" - ASAR
Via Lobia, 552/B
35010 - San Giorgio in Bosco (PD)
Cell. 340/6667745
adrian.teodorescu@vodafone.it
alleanzaromena@yahoo.it
http://alleanzaromena.forums-free.com
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #10 : 16-11-2008, 17:31:31 »

Citat
Avem tehnica moderna dar probabil trebuie sa invatam sa o si folosim
dar nu ne dam in laturi sa ne laudam ca sintem cei mai tari in domeniu...
eu asta n-am s-o inteleg niciodata...
Memorat

dadi
Veteran

« Răspunde #11 : 16-11-2008, 17:39:58 »

poate c-au putea sa angajeze hacker-ul tanar care a facut atate stiri acum cateva saptamani.. baiatul care a golit bancopost-uri sau nu stiu ce.. parca e un adevarat geniu, hai sa-l recomandam consulatului ca IT manager... hammer
Memorat
antenistu75
Newbie

« Răspunde #12 : 22-11-2008, 14:35:22 »

kasper, benvenuto  Grin Grin

la mail nu au raspuns niciodata.

se pare ca unica forma de comunicare , si asta doar ptr intrebari serioase , este sa trimiti un fax cu problema si sa lasi un nr de telefon unde poti fi contactat.

cel putin acum 2 ani la faimoasa intalnire comunitate - consulat ne-au asigurat ca asa fctioneaza

p.nu functioneaza nici asa p! posibilitatile ca raspund faxurilor sau mailurilor este sub zero....tre sa mergi la fatza locului sa ii bagi lu costelush portaru vreo 20 de euri in palma asa intri si iti rezolvi treaba...
Memorat
onesti
Sr. Member

« Răspunde #13 : 12-12-2009, 16:47:50 »

Am sa scriu aici ca sa nu mai deschid un subiect nou.
Fratele meu locuieste in Pordenone. curand va avea si BI si pasaportul expirat.nu vrea sa vina acasa in romania sa le schimbe. Se poate face ceva la Ambasada?
Multumesc.
Memorat

Veteran

« Răspunde #14 : 12-12-2009, 20:12:28 »

Poate sa faca pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatae (crds)- asta e singurul pentru care nu trebuie obligatoriu sa ai BI/CI romaneasca valabila.

Pentru pasaport simplu are nevoie de CI valabila si apoi tb sa verifici pe site-ul directiei de pasaporate daca judetul in care are domiciliul in RO nu cumva face numai pasapoarte biometrice (pentru care va tb sa mearga obligatoriu acasa caci nu se mai fac prin procura ).

cel mai simplu ar fi sa scrie un mail la consulatul de care apartine ... dica cel din Trieste
http://www.romania-italia.info/forum/index.php?topic=7038.0
« Ultima modificare: 12-12-2009, 20:14:19 de către Crista » Memorat
Pagini: [1] 2   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: