Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: copil nascut in italia din mama romanca si tata italian ar dori sa meraga in ro  (Citit de 1620 ori)
mary_c_22
Newbie

« : 12-01-2009, 20:37:07 »

buna seara doresc sa stiu ce acte trebuiesc pentru un copil nascut in italia din mama romanca si tata italian pentru a merge in romania 3 saptamani in vacanta.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #1 : 12-01-2009, 21:09:27 »

pai raspunsul e tot la tine.

ce documente are acum copilul ?!

p.
Memorat

last
Newbie

« Răspunde #2 : 12-01-2009, 23:34:39 »

Are documente italiene?
Memorat

ccorina
Vizitator
« Răspunde #3 : 17-01-2009, 18:04:04 »

mary_C_22  ,ziceai ca vrei sa mergi in romania cu copilul,ok,depinde si cum ?nu ai specificat,daca insotita de tatal copilului,eu am fost fara sotul meu doar cu copilul care era trecut in cartea de soggiorno a mea,cu certificat de nastere italian,si cu procura de la ambasada ,dar asta doar in cazul in care tu ai si cetatenia romana,daca nu esti insotita de sot ,poti pleca cu procura facuta in ambasada,care atesta defapt ca sotul ie de acord sa pleci cu copilul din tara,m am lovit de multe lucruri referitor la asta ,dar depinde de situatie.
Memorat
stefania
Newbie

« Răspunde #4 : 14-05-2009, 18:29:45 »

In aceasta situatie, minorul poate calatori si doar cu mama, dus-intors in Romania. Este important ca copilul sa aiba pasaportul italian pe care il lasa la cerere Questura de care apatineti. Acest pasaport este electronic, iar cand depuneti cererea pt pasaportul minorului, pentru a va inlatura orice preocupare, specificati intentia de a intra in Romania cu minorul fara a fi insotit si de celalalt parinte .

Pasaportul electronic contine toate datele parintiilor. Iar la noi la vama dispun de sistemul de controlare electronic a acestor pasapoarte.

Va subliniez ca aveti nevoie de o declaratie de la parinte ( legalizata la notar ) doar in cazul in care minorul este cetatean roman .

Iar in cazul in care o ruda sau o alta persoana insoteste minorul roman in afara Romaniei are nevoie de declaratia de care va ziceam mai sus, si de cazier .
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: