Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: durata maxima a recunoasterii titlului de studiu  (Citit de 631 ori)
ada
Newbie

« : 02-04-2009, 18:46:17 »

Ma intereseaza mult daca exista un termen legal de raspuns la cererile de recunoastere a studiilor universitare adresate universitatilor italiene sau ce se poate face atunci cand raspunsul asteptat intarziie? Concret, sunt absolventa a Facultatii de Medicina in Romania si am inceput lungul drum al recunoasterii studiilor in Italia cu trei ani in urma, reusind anul trecut sa obtin declaratia de valoare (dupa tot calvarul programarilor la Cosulatul italian din Bucuresti. Am depus dosarul cu toate documentele cerute (originale plus traduceri legalizate)la universitatea italiana pentru recunoasterea titlului de studiu in vederea continuarii studiilor(postuniversitare), intentia mea fiind de a face o specializare in Italia, dat fiind ca sunt rezidenta aici si transferata cu familia. Stiu ca as fi avut posibilitatea de a face recunoasterea profesionala ca medic, prin intermediul Mimisterului Sanatatii italian (colegi de-ai mei au facut-o)dar eu vreau sa continui studiile, sa incerc cel putin dat fiind ca oricum concursurile de admitere in Scolile de Specializare Medicale sunt problematice. In plus, m-am blocat in acest punct, de un an toate documentele fiind depuse pentru evaluare la aceasta universitate deci nu pot merge pe alta cale. La toate incercarile mele de a afla ceva mai mult,(cat poate dura, lipseste ceva la dosar,orice alta justificare)nu obtin decat clasicul indemn "pazienza" si scuza ca birocratia italiana nu are limite. Totusi, a trecut deja un an, cat mai trebuie sa treaca pentru a sti ce examene trebuie sa dau pentru aceasta recunoastere academica si deci sa ma pot pregati corespunzator? Va rog sa ma sfatuiti, unde si cum sa ma adresez pentru a debloca situatia? 
Memorat
markus33
Full Member
**

« Răspunde #1 : 04-04-2009, 16:24:31 »

si la mine a durat peste un an, desi legea europeana e foarte clara > 3 luni maxim. Dar nu ai ce sa le faci. Pe mine m-au ajutat cei de la http://ec.europa.eu/solvit/site/about/index_ro.htm

Dupa ce obtii decretul de recunoastere, te inscrii in colegiul medicilor si faci asigurarea de malpraxis. Cu intrarea la rezidentiat e dificil, e cu recomandari...pile...o adevarata mafie.  Shocked
Multa bafta!
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: