Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 2 [3]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: in coada la consulat  (Citit de 7704 ori)
Sorina
Vizitator
« Răspunde #30 : 11-07-2008, 14:05:39 »

incep sa ma gandesc sa aduc floricelele si berea ca orice topic atinge Ea ( cu stima si respect) devine ceva gen " o mie si una de nopti". Grin

seminte eventual ! ca romanu'... superom si ..NEdipendent mor
(scuzeOT)
Memorat
mariuca
Vizitator
« Răspunde #31 : 11-07-2008, 21:44:12 »

m-am gandit la seminte da' n-am de unde ! ma furnizeaza vreun suflet crestin din romania ?!  caut sponsor !!!! Wink
Memorat
roxanah
Newbie

« Răspunde #32 : 14-07-2008, 10:29:28 »

Ziua buna...uite ca am hotarat si io sa ma bag un pic in seama :)Din nefericire,romanului ii place mult barfa...ca la coltul gardului...mii de intrebari si tot atat de multe raspunsuri si cand merge acasa tot nu e multumit...parca nu a inteles ceva...Intradevar,sa  stai in coada la consulat nu e maximul fericirii dar nu din cauza altcuiva ci tot a noastra.Ca romanul e invatat inca de pe cand statea la coada la lapte sa se trezeasca cu noaptea in cap,cu vreo 4 5 ore mai devreme...cine stie,poate da Domnu' si ajunge primul....Ca sa nu mai spun ca dintr-o gasca intreaga de persoane care asteapta poti sa ii numeri pe degete pe cei cu scaun la cap.Noi am fost de doua ori la Milano cu probleme de rezolvat ca toata lumea.De fiecare data a fost o nebuneala ....exact ca la alimentara...nu stiu cati dintre voi isi amintesc timpurile cand aduceau portocale pe vremea lui Decedatu'!Chiar daca se stie ca trebuie sa se respecte ordinea intrarii,romanu'tot se impinge.E o chestie pe care o are in sange(cu respect ptr cei care nu fac parte din categorie).Apoi,o alta chestie:iainte de a merge la consulat te interesezi de ce documentatie ai nevoie,in functie de "motivul vizitei".Consulatul iti spune clar tot ce iti trebuie si nu iti cauta nod in papura ptr ca nu au nici un motiv sa piarda timp cu fiecare numai de amorul artei.De cate ori am fost am avut toate actele necesare asezate intr-o ordine stricta,originalele  cu originalele prinse in clame,copiile cu copiile ....asezate exact in ordinea ceruta  ca sa le vada repede si sa nu piarda timpul.Drept dovada am luat certificatul de nastere al copilului si titlul de calatorie in aceeasi zi Wink.Cei care merg cu mormanu' de acte la ghiseu si cand sunt intrebati daca au aia sau ailalta se uita ca rama la sudura si nu stiu de unde sa inceapa sa rasfoiasca nu au nici o sansa sa fie tratati cu rabdare,in timp ce afara mai asteapta 150 de persoane.Ca sa nu mai spun ca dupa ce ca bietii consuli isi bat capul de mare zor cu toate tipurile de persoane,mai au si ghinionul sa dea peste niste ciobanei;))care nu stiu ce inseamna sa fie educati si gentili,vorbesc rastit si fara respectul cuvenit unei persoane care are o anumita pozitie si care nu a prasit cu ei pe camp ca sa se traga de maneca...In fine,nu e dracul asa de negru cum pare...Poate e cazul sa ne mai civilizam un pic, sa fim mai ordonati ...atunci poate,poate o sa se schimbe ceva.
p.s. Am intalnit si romani fericiti...si multumiti.Va salut Kiss
Memorat
adelaide_
Vizitator
« Răspunde #33 : 14-07-2008, 11:33:38 »

se uita ca rama la sudura ...

Smiley  Smiley

asta n-o stiam  Smiley.

Cat despre restul, Roxana, adevarul e probabil undeva la mijloc: n-om fi noi, romanii, un "model de civilizatie", da nici pe consuli aia nu i-as compatimi foarte tare...
Sunt romani civilizati si romani necivilizati, consuli competenti si incompetenti e cosi via  Wink
Memorat
silviana
Jr. Member
*

« Răspunde #34 : 14-07-2008, 21:44:09 »

ufa..ufa..ufa....tu cu cine vorbesti aici?Huh?..incerci sa zici ca sunt romanii care stau la coada fara sa stie ce le trebuie.....printe ei o data m am numarat si eu ptr ca nu stiam ce imi trebuie , la telefon nu raspund, nu aveam pe cine sa intreb ...etc....asa ca......

ù
Ziua buna...uite ca am hotarat si io sa ma bag un pic in seama :)Din nefericire,romanului ii place mult barfa...ca la coltul gardului...mii de intrebari si tot atat de multe raspunsuri si cand merge acasa tot nu e multumit...parca nu a inteles ceva...Intradevar,sa  stai in coada la consulat nu e maximul fericirii dar nu din cauza altcuiva ci tot a noastra.Ca romanul e invatat inca de pe cand statea la coada la lapte sa se trezeasca cu noaptea in cap,cu vreo 4 5 ore mai devreme...cine stie,poate da Domnu' si ajunge primul....Ca sa nu mai spun ca dintr-o gasca intreaga de persoane care asteapta poti sa ii numeri pe degete pe cei cu scaun la cap.Noi am fost de doua ori la Milano cu probleme de rezolvat ca toata lumea.De fiecare data a fost o nebuneala ....exact ca la alimentara...nu stiu cati dintre voi isi amintesc timpurile cand aduceau portocale pe vremea lui Decedatu'!Chiar daca se stie ca trebuie sa se respecte ordinea intrarii,romanu'tot se impinge.E o chestie pe care o are in sange(cu respect ptr cei care nu fac parte din categorie).Apoi,o alta chestie:iainte de a merge la consulat te interesezi de ce documentatie ai nevoie,in functie de "motivul vizitei".Consulatul iti spune clar tot ce iti trebuie si nu iti cauta nod in papura ptr ca nu au nici un motiv sa piarda timp cu fiecare numai de amorul artei.De cate ori am fost am avut toate actele necesare asezate intr-o ordine stricta,originalele  cu originalele prinse in clame,copiile cu copiile ....asezate exact in ordinea ceruta  ca sa le vada repede si sa nu piarda timpul.Drept dovada am luat certificatul de nastere al copilului si titlul de calatorie in aceeasi zi Wink.Cei care merg cu mormanu' de acte la ghiseu si cand sunt intrebati daca au aia sau ailalta se uita ca rama la sudura si nu stiu de unde sa inceapa sa rasfoiasca nu au nici o sansa sa fie tratati cu rabdare,in timp ce afara mai asteapta 150 de persoane.Ca sa nu mai spun ca dupa ce ca bietii consuli isi bat capul de mare zor cu toate tipurile de persoane,mai au si ghinionul sa dea peste niste ciobanei;))care nu stiu ce inseamna sa fie educati si gentili,vorbesc rastit si fara respectul cuvenit unei persoane care are o anumita pozitie si care nu a prasit cu ei pe camp ca sa se traga de maneca...In fine,nu e dracul asa de negru cum pare...Poate e cazul sa ne mai civilizam un pic, sa fim mai ordonati ...atunci poate,poate o sa se schimbe ceva.
Memorat
moonshiner
Author
Sr. Member

« Răspunde #35 : 14-07-2008, 21:55:21 »

Citat
Consulatul iti spune clar tot ce iti trebuie si nu iti cauta nod in papura ptr ca nu au nici un motiv sa piarda timp cu fiecare numai de amorul artei.De cate ori am fost am avut toate actele necesare asezate intr-o ordine stricta,originalele  cu originalele prinse in clame...Cei care merg cu mormanu' de acte la ghiseu ...nu au nici o sansa sa fie tratati cu rabdare,in timp ce afara mai asteapta 150 de persoane.

Daca ar fi clar cum spui tu atunci consulatul n-ar mai traduce certificate de nastere pe 70 euro de care nici nu ai nevoie cand ceri rezidenta.

Din pacate nu toti sunt doctori in birocratie, dar toti trebuie tratati cu justa doza de respect. Asta inseamna servicii consulare de calitate si transparente. Exact contrariul a ceea ce ni se ofera la pret piperat.

Proasta organizare este radacina tuturor problemelor celor care au nevoie de serviciile consulatului roman.

Memorat
roxanah
Newbie

« Răspunde #36 : 15-07-2008, 08:32:14 »

ufa..ufa..ufa....tu cu cine vorbesti aici?Huh?..incerci sa zici ca sunt romanii care stau la coada fara sa stie ce le trebuie.....printe ei o data m am numarat si eu ptr ca nu stiam ce imi trebuie , la telefon nu raspund, nu aveam pe cine sa intreb ...etc....asa ca......

MMMMMMMMMMMM.... Shocked nasol tare daca te prezinti la consulat ca sa iti rezolvi o problema....si nu stii ce iti trebuie.Suntem in 2008...exista tot felul de cai ptr a ne informa.Spre exemplu,internetul...nu trebuie neaparat sa il ai acasa...basta sa mergi la un internet caffe.Exista si posibilitatea de a nu sti sa folosesti internetul,atunci nu ramane decat sa apelezi la un prieten...ca la "Vreii sa fii miliardar" LoL

ù
Memorat
silviana
Jr. Member
*

« Răspunde #37 : 15-07-2008, 20:27:36 »

se intampla prin 1997 cand am fost prima data la un consulat...si acela dupa cel italian de la buc , al doilea a fost cel de la milano......ahhhhhhh....apreciez glumita ta soro  mor  mor  mor......bine ca ne am desteptat !!!!!!.......... Wink

xanah link=topic=3170.msg58282#msg58282 date=1216107134]

MMMMMMMMMMMM.... Shocked nasol tare daca te prezinti la consulat ca sa iti rezolvi o problema....si nu stii ce iti trebuie.Suntem in 2008...exista tot felul de cai ptr a ne informa.Spre exemplu,internetul...nu trebuie neaparat sa il ai acasa...basta sa mergi la un internet caffe.Exista si posibilitatea de a nu sti sa folosesti internetul,atunci nu ramane decat sa apelezi la un prieten...ca la "Vreii sa fii miliardar" LoL

ù
[/quote]
Memorat
ladi
Jr. Member
*

« Răspunde #38 : 10-12-2008, 13:37:11 »

mi s-a intamplat acelasi lucru in 2006; de aici ar trebui sa inceapa William Branza

anul trecut eu m am presentat la consulat ptr a obtine nulla osta ptr casatorie, fusesem in tara de unde obtinusem toate actele , bineintelse deja apostilate si traduse....dupa o lunga asteptare , imi vine randul si mie,la poarta am fost intrebata ptre ce anume intru in consulat, am raspuns nulla osta casatorie...specificand ca am deja actele apostilate...stii ce mi sa spus " ca nu sunt valabile , ca in comune nu le vor accepta", dragii mei, intru inauntru....deja cu nervii la maxim...la chiseu mi se refusa declaratia in care specificasem ca nu mai fusesem casatorita, motivul?Huh?? in acel moment am izbucnit !!!! le am spus " daca doriti ca eu sa platesc 250 euro nulla osta , trebuie sa imi explicatii de ce actele facute in romania nu sunt bune,le am spus exlicatti si eu platesc....vazand ca nu le merge,mi au luat toate actele, am asteptat 20 minute, si surpriza nu am platit 250 euro, si numai 36 euro...!!!!!!....deci dragi mei, acetlòe erau bune,dar cum duc lipsa de bani...doreau sa imi faca traducerea certificatului de nastere inca o data, legalizat si declaratia de propria raspundere in consulat....am iesit din consulat si am spus....hotieeeeee.....
Memorat
claudiami
Newbie

« Răspunde #39 : 18-02-2009, 17:15:34 »

Astazi am stabilit un "record"
Am ajuns in fata consulatului la ora 7
Am fost inscrisa pe lista
Am iesit din consulat la ora 14
Am fost tratata cu aroganta
La ora 15 si ceva minute am ajuns la medic (cresterea presiunii arteriale, voma, lesin)
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #40 : 18-02-2009, 17:21:10 »

daca ne poti povesti care din consuli te-a tratat urat si despre ce anume e vorba Smiley

p.
Memorat

geani
Jr. Member
*

« Răspunde #41 : 24-03-2009, 19:20:04 »

doar ptr cei care se vor duce de curand: am ajuns la consulat la ora 3 si eram la nr 23,s-a deschis la ora 9 iar la 10:30 aveam deja procura aprobata!
s-au redus un pic preturile ,o procura de la 45 am platit-o 30€!
Memorat
andelys
Newbie

« Răspunde #42 : 24-03-2009, 21:07:20 »

3 a.m.?? Shocked
Memorat
Pagini: 1 2 [3]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: