Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Pierdut Pasaportul, Ajutor e f Urgent  (Citit de 2008 ori)
emanuel_01
Jr. Member
*

« : 20-01-2008, 16:18:55 »

Mi-am pierdut pasaportul acum o luna si am ramas doar cu cartea de identitate(buletinul romanesc).
Problema e urmatoarea: am contract de munca in italia dar nu mi-am facut inca rezidenta. Vineri am primit o oferta ptr un job din partea unei firme din Irlanda la care treb doar sa atasez copia dupa pasaport si sa semnez ca accept oferta....
Fara pasaport sunt condamnat sa raman in Italia pa' veci....
Mai nasol e ca sunt presat de timp, si treb sa dau un raspuns pana la sf lunii. As lua avionul si maine sa ma duc in Romania, dar vreau sa evit problema cu anuntul in monitorul oficial, ma rog vechile proceduri care erau odata in Ro dupa pierderea pasportului, evident eu l-am pierdut pe teritoriu Italian. Mai nou am inteles ca pasaportul se poate face la urgenta in Romania , dureaza maxim 3 zile.
Inainte de a pleca in Romania saptamana viitoare, rog pe cineva care a fost in aceiasi situatie sau eventual e in cunostinta de cauza sa-mi dea un SFAT in ceea ce priveste actele de care am nevoie in Romania in momentul prezentarii la Politie ptr eliberarea unui nou pasaport in regim de urgenta   dupa ce in prealabil a fost pierdut in Italia. Precizez ca locuiesc la Roma  deci ma pot duce la Consulatul Romaniei oricand ptr eliberarea unei foi consulare sau mai stiu eu ce...in cazul in care procedura o cere...

Multumesc
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #1 : 20-01-2008, 16:51:58 »

http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/index7.htm

în josul paginii ai lista cu documente necesare în cazul pierderii.

pe de altã parte, Irlanda e în UE, ar trebui sã fii ok chiar ºi numai cu cartea de identitate româneascã. eventual, scrie-le chestia asta ºi zi-le cã paºaportul îl aduci dup-aia. (paºaportul se poate obþine ºi prin mandatar)
Memorat
emanuel_01
Jr. Member
*

« Răspunde #2 : 20-01-2008, 17:55:56 »

http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/index7.htm

în josul paginii ai lista cu documente necesare în cazul pierderii.

pe de altã parte, Irlanda e în UE, ar trebui sã fii ok chiar ºi numai cu cartea de identitate româneascã. eventual, scrie-le chestia asta ºi zi-le cã paºaportul îl aduci dup-aia. (paºaportul se poate obþine ºi prin mandatar)

Am vb deja cu ei...au fost f clari "passport copy"....Oricum e evident, treb sa ma duc la consulat sa-l declar pierdut, si imediat in Ro sa-mi eliberz altul..

Merci
Memorat
emanuel_01
Jr. Member
*

« Răspunde #3 : 24-01-2008, 19:46:32 »

Solutia spetei este urmatoarea:

1. Nu va duceti la Consulat, pierdeti timpul...De la consulat mi s-a spus sa ma duc la prima "Stazione Carabinieri" si sa declar pasaportul pierdut, intrucat am buletinul Romanesc iar Consulatul elibereaza doar foi consulare...asta numai in cazul in care ti-ai pierdut toate doc si nu ai cum sa te intorci acasa.

2. "Stazione Carabinieri", dureaza 2 min, se uita la buletin, te intreaba unde locuiesti, rezidenta(daca o ai in Italia) apoi iti da o foaie(evident stampilata,semnata) cu toate datele tale buletin seria..bla,bla...a declarat ca si-a pierdut pasaportul in Italia.

3. "Studio Legale", cu Foaia A4 fugi repede la un avocat sau notar sa-ti traduca si legalizeze + apostila de la Haga,... asta ptr a nu risca purgatoriul in Romania( evident eu am tradus aici in italia ptr ca sunt in criza de timp). Surse oficiale din Romania mi-au spus ca treb doar traducerea, eu am pus si apostila de la Haga ca sa fiu sigur.

4. "Concluzie", aveti grija de documentele vs Toata distractzia asta ma costa 850 eur(bilet de avion + taxele ptr pasaport+ apostilarea doc)+ cine stie cat mai cheltui acasa ca nu ma duc de 3 ani si un pic Grin + FOARTE mult stres ptr ca risc sa pierd un loc de munca daca nu reusesc sa-mi fac pasaportul in 3 zile la urgenta.

La buna auzire!!!

Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #4 : 24-01-2008, 19:51:22 »

Citat
"Studio Legale", cu Foaia A4 fugi repede la un avocat sau notar sa-ti traduca si legalizeze + apostila de la Haga,... asta ptr a nu risca purgatoriul in Romania( evident eu am tradus aici in italia ptr ca sunt in criza de timp). Surse oficiale din Romania mi-au spus ca treb doar traducerea, eu am pus si apostila de la Haga ca sa fiu sigur

Sursele oficiale þi-au spus prost. Legea, adicã Convenþia de la Haga (vezi cã e un topic pe aici cu textul ãsta) spune clar ce e apostila ºi când se foloseºte. Între statele membre ale convenþiei (ºi fãrã nici o legãturã cu apartenenþa / non-apartenenþa la UE) documentele se supralegalizeazã cu apostilã, pentru a evita alte bãtãi de cap prin ministere. Faptul cã funcþionarul public nu cere întotdeauna apostila e o scãpare a lui, e o chestie ilegalã de fapt. ªi nu înseamnã sub nici o formã cã funcþionarul care te întreabã de apostilã greºeºte. De altfel, este foarte puþin probabil ca cineva sã îþi accepte în þarã o traducere fãcutã în Italia, legalizatã la notar italian, dar fãrã apostilã. Aºa cã ai fãcut bine c-ai pus ºi apostila. Cã altfel te costa ºi mai mult Grin .
Memorat
emanuel_01
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 13-03-2008, 21:00:18 »

Stiu ca nu ar treb sa postez p'aici....dar "thread-ul doesn't have an ending yet" Grin si probabil unii din voi sunt curiosi sa stie cum sa terminat fabula.

Dupa cei 3 ani si....de pribegie am fost in Romania si am ramas placut surprins de schimbarie d'acasa. Am reusit sa-mi fac pasaportul intr-o singura zi Shocked, nu puteam sa cred ca nu am dat spaga (USD400 ca acum 4 ani cand am avut prima tentativa de pasaport). Ma rog nu mai vb de afisul mare de la biroul de pasapoarte "NU PRIMIM CADOURI"....."ma va" a rostit encefalul meu cu o intonatie deosebita..nu e posibil.. LoL  ...una peste alta a decurs totul bine iar a2a zi m-am intors in Italy.
   Azi in sf mi-am dat demisia de la firma la care lucrez(inca un roman mai putin in Italia le-am zis), iar la sf lunii o sterg d'aici....

La buna auzire...si s'auzim numai de bine

Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #6 : 13-03-2008, 21:05:33 »

baftã!
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: