Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Procura insotire minor considerata nula de Politia de Frontiera Bacau  (Citit de 3303 ori)
moonshiner
Author
Sr. Member

« : 05-07-2007, 13:43:33 »

Citat
Opriti la frontiera / O bacauanca si fiul ei nu pot parasi tara din cauza unui cuvânt

Elena Mihalea si fiul ei de 13 ani, Bogdan Cornel, s-au pregatit din timp pentru a pleca din tara cu destinatia Italia. Ii astepta acolo Silviu, sotul Elenei si tatal baiatului, pe care nu l-au vazut de multa vreme. Politia de Frontiera nu a permis ca minorul sa paraseasca tara si da vina pe pasageri pentru un act emis de Consulatul Român din Milano.

Sâmbata, 30 iunie, ar fi trebuit sa fie ziua cea mare. La ora 16.40 aveau cursa de pe Aeroportul Bacau, cu destinatia Torino. “Am avut surpriza sa aud ca documentele noastre nu sunt in regula si ca ni se interzice plecarea, rememoreaza Elena Mihalea. De la Politia de Frontiera mi s-a spus ca declaratia pe care mi-a trimis-o sotul meu din Italia, prin care si-a dat acordul ca fiul nostru sa calatoreasca impreuna cu mine, nu este in regula. Am pierdut avionul, biletele, bani si timp. Copilul a tremurat de teama ca nu plecam, iar acum este foarte dezamagit”.De sâmbata, Elena Mihalea intoarce documentul oficial primit din Italia pe toate fetele. Actul fost eliberat pe 21 iunie, si contine acordul tatalui ca fiul sau sa calatoreasca “in strainatate”, impreuna cu mama lui. Declaratia este autentificata prin semnatura si stampila Consulatului General al României din Milano. Cu toate acestea, angajatii Politiei de Frontiera de la Aeroportul Bacau sunt fermi: actul nu e valabil. Silviu Mihalea a mers din nou de la Torino la Milano si a obtinut o audienta la Consulul general. “Sotul mi-a spus ca, in prezenta sa, consulul a sunat in România, la Politia de Frontiera Bacau, si a reprosat modul in care angajatii acesteia au interpretat legea.
.....
Virtuozi ai legilor

Intr-o societate in care institutiile statului par sa aiba ca scop comun intarirea birocratiei si umilirea cetatenilor, acestora din urma nu le ramâne decât sa suplineasca idolenta si incompetenta functionarilor printr-o temeinica informare. Celor care doresc sa calatoreasca in strainatate cu un copil minor le precizam ca Legea 248/2005 are prevederi clare pentru diferite situatii. In cazul Elenei Mihalea se aplica articolul 30, litera b: „minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau, dupa caz, este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei respective in statul sau in statele de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia sau, dupa caz, face dovada decesului celuilalt parinte”. Politia de Frontiera Bacau solicita sa se specifice destinatia, consulatul considera ca este suficient cuvântul „strainatate”. In lupta dintre termeni, cel care pierde este cetateanul.
sursa: http://www.desteptarea.ro/articol_9186.shtml

Consulatul din Milano are alt model de procura decat cel de la Politia de Frontiera?
http://www.politiadefrontiera.ro/conditii_calatorie_2007/declaratie_insotitor_minor.pdf

Info despre cum si unde se poate face o procura pentru insotirea minorului pe acest thread
http://www.romania-italia.info/portal/index.php?option=com_smf&Itemid=26&topic=39.0
« Ultima modificare: 05-07-2007, 13:49:29 de către moonshiner » Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #1 : 05-07-2007, 14:27:53 »

Danei i-au facut probleme ptr ca nu era speficiata perioada calatoriei, ceva de genul asta
cand e vorba de minori sint fiscali, e grav cand exagereaza fara temei.

p.
Memorat

SIM on air
Full Member
**

« Răspunde #2 : 15-07-2007, 09:24:30 »

Trebuie specificata tara pentru ca strainatatea e...mare,insotim copii nu "bagaje de mana"!Altii,mai destepti...lasa ca mergem cu masina,microbuzul si nu ne controleaza...ma'a'i aveti glume in program?!cu copiii?? si daca ne..?  Shocked
« Ultima modificare: 15-07-2007, 09:30:39 de către SIM on air » Memorat
mihaela_cano
Sr. Member

« Răspunde #3 : 23-07-2007, 22:39:07 »

pe procura care de ani de zile o fac fiului meu ca sa calatoreasca in Italia, facuta in consulatul din Milano, se specifica datele de dus intors, persoana care ii va asigura cazarea si eventualele cheltuieli medicale, adresa, carte se identitate, etc etc. cam tot. In plus, scuzati-ma, dar si eu era sa o patesc acum cativa ani, pun la dosar(ca asta e adevarul, are fiu-meu un dosar cand iese din tara ca se plictisesc aia se se uite)si de la primarie situatia mea :rezidenta in, casatorita cu, lucrez la etc. stiu ca nu ar trebui sa fie nevoie si ca foaia din consulat ar trebui sa ajunga, dar in fata respingerii fiului meu de a pleca si zeci de acte care i le bag in traita, doar doar nu au de ce se lega, prefer a doua....

1. copiii care nu ar avea ce cauta aici sunt si continua sa vina(copii pusi la cersit, prostitutie etc)
2. in loc sa usureze reintragirea famililor macar pe perioada vacantelor, pun bete in roate si ptr cazuri care de la prima vedere se vede care e situatia,dar apoi mass media accentueaza ca bietii copii nu isi vad parintii de ani de zile
3.o data la 2 luni eu merg la consulat ptr procura cu pricina. 45 de euro?! nu-i putin, mai ales daca pun in calcul ziua de lucru pierduta si " buna primire"facuta la consulat.cand era nevoie si de invitatie, aceasta ajungea la 140 de euro si alta zi pierduta la notar(nu toti fac)!
4. repet ceea ce am spus alta data intr-o discutie asemantoare:minorul poate veni si fara a fi insotit de o ruda,in teorie vine singur, trebuie insa sa calatoreasca cu o firma autorizata sa faca acest serviciu(companiile aeriene au cam toate serviciul minor neinsotit) si sa aiba procurile din partea parintilor. punct!

Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #4 : 24-07-2007, 07:49:16 »

mihaela invitatzia inainte se putea face si la primarie
descarcai modelul de aici il complectai si il duceai la primarie pt autentificarea semnaturii si te costa marca da bollo aia €14. Eu asa faceam pentru ai mei si nu au avut niciodata probleme la vama.
Memorat

Sorina
Vizitator
« Răspunde #5 : 24-07-2007, 07:58:28 »

1. copiii care nu ar avea ce cauta aici sunt si continua sa vina(copii pusi la cersit, prostitutie etc)

[/quote]
tocmai!!!!! Angry
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #6 : 24-07-2007, 08:33:45 »

primariile nu mai fac chestia asta de ani de zile, exista autocertificarea
mihaela invitatzia inainte se putea face si la primarie
descarcai modelul de aici il complectai si il duceai la primarie pt autentificarea semnaturii si te costa marca da bollo aia €14. Eu asa faceam pentru ai mei si nu au avut niciodata probleme la vama.
Memorat

Iulia
Sr. Member

« Răspunde #7 : 24-07-2007, 08:54:31 »

Eu am facut in august 2005 si septembrie 2006 Tongue
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #8 : 24-07-2007, 08:56:41 »

ai avut norocul sa gasesti o primarie neinformata. asta am facut si eu, la oras nu voiau nicicum, pana la urma am gasit intr-o comuna pe cineva pe care am convins sa stampileze , desi exista o circulara care defineste autocertificarea

p.
Memorat

Iulia
Sr. Member

« Răspunde #9 : 24-07-2007, 09:00:03 »

problema e ca nu puteam risca ca la vama sa nu o accepte cu pretext ca e de mana si fara stampile pe nicaieri
apoi la primarie autentificazione della firma se face, platesti si itzi este facuta
si mie mi-au zis ca ajunge autocertificarea dar mie imi trebuia stampila si sa arate a act
ca la vama se ia de orice
Memorat

liberian
Vizitator
« Răspunde #10 : 28-09-2007, 18:50:29 »

Am urmarit discutia cu interes.Vreau sa va spun ca nu e o noutate ca la bacau sa se intimple ciudatenii...Desi sunt bucuresteanca ,am multi prieteni din Bacau carora li s-au intimplat fel si fel de chestii pe la politie sau la directia pasapoarte.Am avut cunostinte carora li s-a respins procura de pasapot sau de buletin pt.ca:poza nu avea o dunga alba de 1 cm in jos;pt. ca ascris urit;pt.ca nu avea 2 stampile pe poza...si exemplele cu motive aiurite ar putea continua...
Cit despre cazul acela de la inceput sunt largi caile domnului...Insa e ciudat ca pe procura nu aparea tara Italia ca loc de destinatie,eu am avut una in care scria pretiparit "Italia" mare si lat...Nu pot crede ca exista una fara...Or fi aia de la consulat aiuriti,dar nici chiar asa...Ca mine au avut multi alti prieteni...
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: