Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: recunoastere copil in romania  (Citit de 857 ori)
andrada77
Newbie

« : 15-05-2009, 12:36:43 »

Bun gasit!
Am nevoie de ajutorul vostru. Sunt insarcinata, eu romanca, tatal italian, fara a fi casatoriti inca. Voi merge in Romania pentru a naste. As dori sa stiu ce imi trebuie din partea tatalui pentru a putea declara la maternitatea si la starea civila din Romania ca el este tatal copilului. Trebuie facuta o declaratie la Consulat (prin care tatal declara ca recunoaste copilul) sau se poate face si la un notar?
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #1 : 15-05-2009, 12:41:05 »

cu sigurantza daca e facuta la notar in italia trebuie apostilata si tradusa in romana
e inedit ce ceri tu, cred ca trebuie sa intrebi la tine la primarie in romania sau unde se declara copilul ce fel de document vor, dpdv legal ambele solutii sint ok dar autoritatile romanesti de multe ori accepta numai documente de la consulatul roman

p.
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #2 : 15-05-2009, 12:47:32 »

recunoastere a copilului prin procura?!
chiar ca e inedit.... nici la nasterea propriului copilul, nu poate fi prezent tatal?
hm...
« Ultima modificare: 15-05-2009, 12:49:27 de către Madalina_Reloaded » Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #3 : 15-05-2009, 13:08:29 »

citeva informatii sosite la redactie ( Tongue )

nu exista sa declari copilul prin procura, trebuie sa fii personal (tatal).
altfel, la nastere copilul e declarat "fara tata", si-l poate recunoaste mai tirziu, daca mai vrea.
admitind faptul ca ti-ar accepta recunoasterea prin procura (ceea ce mi se pare improbabil, nu cumperi o casa, ci nasti un copil) nascindu-l in Romania, copilul nu va putea iesi din tara fara documente, pentru care trebuie sa-si dea acordul tatal.
Memorat

andrada77
Newbie

« Răspunde #4 : 15-05-2009, 14:19:58 »

Eu sper sa ajunga in timp util la nastere, insa ma gandesc in caz ca intarzie cateva zile sa fiu pregatita. In tara mi-au zis sa intreb la consulat daca trebuie procura la consulat sau la notar. Ma puteti ajuta cu o adresa de mail de la consulat unde sa cer informatii? Mersi mult
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #5 : 15-05-2009, 14:22:27 »

www.roma.mae.ro
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #6 : 15-05-2009, 14:25:59 »

sau www.consulatmilano.com , dupa pozitia geografica

oricum prin email / telefon, aia de la Roma sint mai activi