Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2 3 ... 7   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Sectia Consulara - Ambasada ROMANIEI la ROMA  (Citit de 36068 ori)
Crista
Global Moderator
Veteran

« : 02-07-2007, 07:23:06 »

http://roma.mae.ro/index.php?lang=ro&id=63647

PRECIZARI

Programul de lucru cu publicul al Sectiei Consulare este, de luni pana vineri, pe baza de programare, intre orele 9,00 - 12,00 (nu se lucreaza cu publicul in zilele de sarbatori legale romane si italiene). Programarile se fac prin mail la adresa consulara@roembit.org. Odata cu cererea de programare, se va preciza numele si prenumele persoanei care se va prezenta la consulat, serviciul solicitat si regiunea in care domiciliaza in Italia.

La numerele de telefon: 06.51.53.11.55, 06.51.96.52.66, 06.51.96.52.68 puteti suna, inclusiv sambata si duminica, intre orele 9,00-13,00, pentru informatii si programari.

Persoanele care se prezinta fara programare se pot inscrie pe lista de ordine, la secretariatul sectiei consulare, la data disponibila cea mai apropiata, numai intre orele 9,00 - 10,00. Persoanele cu copii se primesc numai cu programare.

Persoanele care solicita transcrierea actelor de stare civila vor fi primite marti si joi intre orele 9.00 - 12.00, pe baza de programare. La solicitarea programarii se va mentiona regiunea italiana in care locuieste copilul a carui transcriere se solicita.

Avocatii si operatorii sociali vor fi primiti marti si joi intre orele 15,00 - 15,30, fara programare. Mentionam ca nu se mai primesc cereri de servicii consulare prin agentii de servicii sau alti intermediari.

Strainii domiciliati in Italia pot depune cereri de viza lunea si miercurea intre orele 15,00 - 15,30, fara programare. Acelasi program este prevazut si pentru eliberarea vizelor.

Cererile de pasapoarte pentru cetatenii romani cu domiciliul in Italia se primesc in zilele de luni si miercuri, intre orele 9,00 - 12,00, numai pe baza de programare. Precizam ca persoanele interesate pot solicita titluri de calatoarie in vederea deplasarii in  tara, unde vor obtine noile pasapoarte, sau pot solicita autentificarea de procuri pentru obtinerea pasapoartelor in Romania, prin imputernicit legal.

Se aduce la cunostinta cetatenilor romani ca, potrivit reglementarilor in vigoare, este obligatorie autentificarea la oficiile consulare ale Romaniei in strainatate numai a urmatoarelor tipuri de procuri:
- pentru obþinerea pasapoartelor si a cartilor de identitate (Legea 248/2005, art.15);
- pentru transcrierea actelor de stare civila (Metodologia nr. 1/1997 pentru aplicarea legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila, art.63).

Toate celelalte tipuri de procuri, inclusiv pentru pensii ºi declaraþiile privind acordul parintilor de iesire din tara a minorilor (in douã exemplare) pot fi autentificate la notari locali si apostilate la tribunalele italiene locale, in baza Conventiei de la Haga din 1961, cu privire la suprimarea cerintei supralegalizãrii actelor oficiale straine.

Sectia Consulara a Ambasadei Romaniei la Roma primeste numai cererile persoanelor domiciliate in zona sa de competenta (regiunile: Abruzzo, Basilicata, Calabria, Campania, Lazio, Marche, Molise, Puglia, Sardegna, Sicilia, Umbria).

Consulatul General al Romaniei la Milano, competent pentru regiunile: Lombardia, Valle d’Aosta, Piemonte, Liguria, Trentino Alto Adige, Veneto, Friuli-Venezia Giulia, Emilia Romagna e Toscana, efectueaza aceleasi servicii ca si Sectia consulara de la Roma. Pentru informatii, va rugam sa consultati pagina internet www.consulatmilano.com
« Ultima modificare: 27-05-2009, 10:51:03 de către Crista » Memorat
romanache
Vizitator
« Răspunde #1 : 10-07-2007, 22:44:01 »

nu vreau sa fiu repetitiv.......dat fiind ca sotia poseda doar buletinul de id tip vechi si pasaport expirat,trebuie programare ptr obtinerea titlului de calatorie?ce valabilitate are?ce documente trebuie prezentate ptr obtinere?multumiri anticipat....
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #2 : 11-07-2007, 00:14:07 »

www.consulatmilano.com si afli tot ce te intereseaza.

oricum, tre sa mearga cu 4 poze, 55 euri + documente care sa demonstreze ca ea este ea.

in cazul ei titlul ar trebui sa fie valabil 6 luni.
ti se da pe 1 luna daca te prezinti fara documente.

daca merge la milano nu trebuie programare, merge dis de dimineata la poarta si se inscrie pe lista.

p.
Memorat

DMIHNEA
Jr. Member
*

« Răspunde #3 : 11-07-2007, 10:07:51 »

pippus esti pe faza ca de obicei....suntem din MARCHE,deci tinem de ROMA.......sper sa fie valabile spusele tale si ptr ROMA............ Huh?
Memorat

Living like there's no....miine
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #4 : 11-07-2007, 10:43:58 »

procedurile sint identice iar daca esti curios sa faci o tura pe situl ambasadei din roma afli o gramada de lucruri

http://roma.mae.ro/

p.
Memorat

DMIHNEA
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 11-07-2007, 11:01:44 »

din partea mea s-au cam adunat ceva beri,cel putin virtuale,ptr pippus si dana.... Grin
Memorat

DMIHNEA
Jr. Member
*

« Răspunde #6 : 11-07-2007, 11:14:09 »

imi amintesc ca mereu roiesc prin curtea consulatului niste scamatori,mai mult sau mai putin legali(cica reprezinta agentii)-este vreo cale sa ma scuteasca de drumul la ROMA ptr titlul de calatorie?
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #7 : 11-07-2007, 11:18:51 »

nu. poate sa faci procura cuiva la notar italian + apostila ( ptr ca ambasada romaniei e teritoriu...romanesc ) dar mi se pare prea complicat si ptr tine plus ca nu am auzit de asa ceva pana acum

p.
Memorat

DMIHNEA
Jr. Member
*

« Răspunde #8 : 11-07-2007, 11:46:34 »

plus ca nu sunt sigur ca ROMA rezolva tot ce e pe lista in ziua respectiva,dat fiind ca au program pina la 12...altfel spus ce numar trebuie sa ai ca sa fii sigur ca intri,chiar si pentru un titlu de calatorie?
Memorat

alessia_w
Jr. Member
*

« Răspunde #9 : 11-07-2007, 13:44:56 »

daca ai programare te rezolva fara doar si poate, indiferent ce numar ai. Wink
Memorat

DMIHNEA
Jr. Member
*

« Răspunde #10 : 11-07-2007, 14:03:42 »

da,acum mi-au trimis confirmarea ca trebuie programare.......Sper sa ne si programeze online..... Sad
Memorat

carmen@h
Sr. Member

« Răspunde #11 : 11-07-2007, 14:51:24 »

da,acum mi-au trimis confirmarea ca trebuie programare.......Sper sa ne si programeze online..... Sad

da, te poti programa online. Trebuie sa specifici in email motivul programarii, numele persoanelor care se vor prezenta la Consulat. De obicei iti raspund in aceeasi zi.
Memorat
solana
Sr. Member

« Răspunde #12 : 20-07-2007, 12:48:55 »

Aveam programare la consulat pe 1.08 dar trebuie sa fiu la Roma(Pomezia) luni si marti (23 si 24 iulie) din alte motive.
Am sanse sa obtin documentul necesar in aceeasi zi fara programare?
N-a mai fost nimeni de curand?
In afara de caldura la ce-ar mai trebui sa ma astept? Cozi, nervi si functionari plictisiti Grin?

Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #13 : 20-07-2007, 13:00:15 »

eu nu cred ... dar poti sa le trimiti un mail si sa intrebi ... mail zic ca sa fie un raspuns scris ... dc cuva iti spune dala telefon si pe urma la usa nu te lasa sa intri ?? ai o hirtie printata sa le-o bagi sub nas ...
Memorat
carmen@h
Sr. Member

« Răspunde #14 : 20-07-2007, 13:25:41 »

Aveam programare la consulat pe 1.08 dar trebuie sa fiu la Roma(Pomezia) luni si marti (23 si 24 iulie) din alte motive.
Am sanse sa obtin documentul necesar in aceeasi zi fara programare?
N-a mai fost nimeni de curand?
In afara de caldura la ce-ar mai trebui sa ma astept? Cozi, nervi si functionari plictisiti Grin?

nici eu nu cred. Dar daca le scrii si le explici ca vii tocmai din Sicilia, poate poate...poate ai noroc sa dai peste cineva mai omenos..
Memorat
Pagini: [1] 2 3 ... 7   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: