Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 7   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Sectia Consulara - Ambasada ROMANIEI la ROMA  (Citit de 36068 ori)
solana
Sr. Member

« Răspunde #15 : 20-07-2007, 15:32:57 »

Le-am scris. Desi azi e vineri !!
Dar poate daca nu rezolv luni ma amana pe marti...eu plec doar miercuri.
multumesc fetelor!
Memorat
solana
Sr. Member

« Răspunde #16 : 20-07-2007, 20:58:26 »

M-au rezolvat!!
Le-am scris un e-mail pe la 14.00 si nu ma asteptam sa-mi mai raspunda cineva. Nici macar negativ !!
Dar uite ca lucrurile se mai schimba. IN BINE. Mi-au raspuns cu un alt e-mail pe la 18.30 si mi-au spus ca am o alta programare luni (22.07) pe la ora 11.
Aproape ca nu-mi vine sa cred.

Nu cumva lucreaza vreun forumist undercover la consulat si mi-a facut un cadou ?! ...ca pregatesc o bere  Smiley
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #17 : 21-07-2007, 07:31:06 »

solana ce noroc ... sa nu uiti sa imprimi mailul si sa il iei cu tine !!! paza buna trece primejdia rea ...
Memorat
solana
Sr. Member

« Răspunde #18 : 21-07-2007, 12:43:26 »

Da, l-am imprimat  Sad .(nici eu nu m-am putut abtine de a nu ma pazi de n-spe ori...ofof, deformatie de roman comunist)

Daca toate ar merge asa de bine ca faza cu e-mailul n-ar treb sa fie nici cozi si ar trebui sa scriem numai de bine la experientele de la ambasada!

Da' oricum eram tare sceptica (am scris e-mailul cel mai sintetic posibil) ...acuma's mai optimista !! Tot e ceva !
Memorat
solana
Sr. Member

« Răspunde #19 : 27-07-2007, 10:33:38 »

Eu n-am mai fost niciodata la consulatul asta....doar acum vreo 7 ani la cel din Ro dar am fost tare nemultumita. Dincolo de cozi si timpi lungi de asteptare m-am simtit desconsiderata, umilita...

Ei bine, nici la Roma n-a fost totul cum ma asteptam.
E drept ca programarea m-a ajutat (fara, nu cred ca se putea face ceva) dar dupa ce am intrat (la 11 fix a iesit un individ cu o lista si a strigat niste nume. Majoritatea nu erau dar nic n-a primit altii din afara listei)am completat un formular, am platit si m-am pus pe asteptat!!! Mult si bine !!!

Cei care ati fost poate cunoasteti mai bine situatia dar pt. mine a fost greu de inghitit.
Era o caldura de vreo 35 grade, incinta ambasadei n-are mai mult de 50 m patrati, scaune ioc doar vreo 4 banci verzi (culoarea sperantei si a increderii in viitor !), inauntru sunt vreo 5 ghisee din care functioneaza doar doua (unul e casieria) iar la intrare sta de paza un gardian italian (nu cred ca rupe mai mult de 10 cuvinte in romanaeste) si oameni disperati asezati in stil gramada asteptand sa treaca cele 30 min. pana cand iese din nou omu' cu lista !.

Nimeni nu da nicio informatie in plus, toti is sictiriti si superiori, nimeni nu zambeste, nimeni nu zice multumesc, ori stii ce ai de facut ori mai vii o data.

Romanii insa asteapta stoici, cu copii in brate, asezati pe jos in curtea aia, fara nicio eticheta fara nicio demnitate...ce deh...dupa ce stai 15 min. in plin soare roman nu-ti mai trebuie nici tocuri, nici pantaloni albi, te asezi unde nimeresti si incerci sa inseli timpul....

Unii  au fost mai norocosi si au asteptat doar 2h jumate...eu nu!
"Rezultatul" se da afara tot de nenea cu lista, el iese si toti cei din curte se mobilizeaza buluc pe el sperand sa-si auda numele.

Dupa 2h n-am mai putut astepta si am inceèput sa intreb in jur ce si cum. Niciun rezultat, toti stiau ca nu.i nimic de facut, tre' s-aspeti si gata.

Individul cu lista, singurul la care ai acces, mi-a zambit anemic si mi-a zis ca poate cererea mea au bagat-o dedesubt si de-aia dureaza atata.
M-am bagat la ghiseu (la d.na consul) si am intrebat ce rost mai au programarile daca cererile mai scapa ordinea...mi s-a raspuns rece si rastit ca " atunci cand va fi gata va vom chema noi" dupa care a tras jaluzelele.
Dupa vreo 30 min. cand le-a ridicat (jaluzelele) din nou iar m-am bagat in sufletul Dansei, dar tot nimic. Am cerut insistent sa mi se spuna daca e vreo problema in solutionarea cererii mele. Raspuns : nu e nicio problema dar cere o munca laborioasa. Si iar faza cu jaluzelele.

Am intrebat si casiera, raspuns : vi s-a spus sa asteptati, asteptati!. Am insistat: Cred ca n-ati inteles intrebarea mea, vreau sa stiu cat mai e de asteptat !! Raspuns: ala cu jaluzelele si la ea.

Nu mai insist, ca e penibil si de povestit.
Am asteptat 4h jumate, am fost singura care a protestat direct, ceilalti se multumeau sa vb intre ei.
N-a fost o experienta placuta. Nu ma asteptam sa fiu invitata pe un fotoliu rosu, dar....

N-am fost nicodata la alte ambasade, le-am vazut doar la Tv, dar cred ca institutiile astea sunt un simbol al natiunii pe care-o reprezinta.
Sunt de acord cu toate scrisorile de protest catre ziare, catre opinia publica, privitoare la rasism si alte probleme dar poate ca ar trebui sa incepem totul de-aici, de la ambasade.

Nu vreau sa vb prea mult inutil, astept si parerile voastre, pt. mine e insa absolut de neinteles modul in care functioneaza consulatul NOSTRU la Roma.

Refuz sa cred ca-i o chestiune meschina de bani, de salarii de lipsa de spatiu si alte jmecherii d-astea.
Nu e vorba de un SRL oarecare, sau de-o fituica tip ziar care-i ajuta pe romani sa se informeze, e o AMBASADA!

Pe.afara luumea vb ca la orice coada, "alea stau inauntru la cafele, aia n-au chef de munca, niste nesimtiti, cand deschide asta usa hai sa ne bagam peste el, etc si tralalala.
Nu pot sa cred ca la asta se rezuma totul.
Si nu cred nici ca-i ca pe vremea raposatului, un exercitiu de rabdare, de infrangere a vointei, de anulare a personalitatii si alte psihologisme d-astea.

Voi ce ziceti?
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #20 : 27-07-2007, 11:29:02 »

prima chestie e ca romanii ar trebui sa nu-si aduca plozii cu ei, nu exista nici o practica la consulat care sa pretinda asta

iar din ce povestesti , la roma e lux.

la milano nu stai in curte ci pe strada pe bordura (nu sint banci), si vorbesti doar cu portarul , din ora in ora.

p.
Memorat

Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #21 : 27-07-2007, 12:38:45 »

eu tb sa il completez pe Pippus pt ca e prea important ( dupa parerea mea) ... pe linga ca stai in strada ca un ciine, ca trec italienii pe linga tine si evident trag concluzii ...tb sa iti feresti si buzunarele caci cei care se imping in tine prefacindu-se ca vor sa intrebe ceva "in fata " iti fura actele, banii, iti murdaresc hainele sau ce a mai ramas din ele ... vorbesc de conationalii nostrii tuciuri si nevestele lor cu fuste cretze care "ghicesc norocul" celor aflati la poarta ..
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #22 : 27-07-2007, 12:48:18 »

ultima data era un smeker cu un trolley , incerca sa vanda parfumuri LoL)
si mai e omu cu cd-uri

hm, daca tragem linie, la milano se ofera mai multe servicii celui de la coada, nu e rost de plictiseala

p.
Memorat

buburuza
Jr. Member
*

« Răspunde #23 : 27-07-2007, 15:01:49 »

Eu am cerut ieri programare si mi-au raspuns astazi ca o avem pe 18! SEPTEMBRIE!
Lucru care ma face sa ma gandesc mai intai si mai intai la articolul ala din "L'Espresso", apoi la faptul ca poate in august nu se munceste... Si in al treilea rand ma gandesc ca poate vin multi din Sicilia! Grin Glumesc Solana! (in ultimul timp tre' sa specific  Grin)

Edit: citind ultimul tau mesaj, mi-am zis ca poate tot raul e spre bine, ca poate in septembrie nu vor mai fi caldurile astea! Copiii trebuie sa-i luam cu noi si totodata si sacul cu jucarii. Macar daca tot trebuie sa asteptam atat, sa improvizam o minigradinita... Vom trai si vom vedea!
« Ultima modificare: 27-07-2007, 15:11:51 de către buburuza » Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #24 : 27-07-2007, 15:27:07 »

in general da, se ia vacantza in august, nu lucreaza cu publicul.

Memorat

carmen@h
Sr. Member

« Răspunde #25 : 27-07-2007, 15:31:13 »

in general da, se ia vacantza in august, nu lucreaza cu publicul.

din cite stiu eu Consulatul de la Roma nu inchide in august. Lucreaza cu personal redus; merg in concediu prin rotatie. Cel putin asa era in alti ani.
Cred ca pe site trebuie sa fie vreun anunt ceva.

Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #26 : 27-07-2007, 15:41:00 »

ok, la milano luau vacantza. deocamdata nu vad nici un anunt pe site-urile lor

p.
Memorat

solana
Sr. Member

« Răspunde #27 : 27-07-2007, 18:23:57 »

Pai inseamna ca la Roma erau deja in vacanta: lucra un singur ghiseu si casieria. Mai putin de-atat ?!!
Iar din cei programati, repet, nu raspundeau la apel nici jumatate...si nici cei de-afara n-aveau nici o sansa sa treaca de cerberu' italian care nu stia nici de gluma. Am ajuns la 11 fara 10 (eram programata la 11) si i-am spus in limba lui ca am "apuntament" la ora 11. Mi-a raspuns: allora aspetta le undici!

Dar eu tot nu cred ca modul asta nepasator si sictirit de a lucra cu conationalii e doar din lipsa de personal sau pt. salariile prea mici. Ambasada e o institutie mult prea prestigioasa ...sau nu??

Macar presedintii si parlamentarii ni-i alegem, piu o meno, dar consulii nu...si totusi ne reprezinta. Mie mi-era rusine de de cei care treceau pe strada, sau de aia care aveau balconul ce dadea in curtea consulatului.

Are rost sa scriem scrisori de protest??

Eu dupa atata asteptare n-am mai avut energie sa mai insist sa ma primeasca cineva personal si sa-mi explice de ce a trebuit sa astept atat.

Sa nu uit: cei care stati doua zile in Roma puteti depune actele cerute si sa veniti a doua zi cu chitanta sa va ridicati rezultatul.
Eu n-am stiut !!! Abia dupa ce am stat doua ore mi-am pierdut rabdarea si am inceput sa protestez....mi-au raspuns ca pot veni a doua zi sau mai tarziu. Dar statusem deja atata si credeam ca nu merita sa mai pierd o zi.
Memorat
alessia_w
Jr. Member
*

« Răspunde #28 : 31-07-2007, 15:58:43 »

Ei, de data asta adaug eu un punct pozitiv pentru cei ce lucreaza la ambasada la Roma.
Sincer, au fost extraordinar de draguti de fiecare data cand am facut programari pe email pentru diferite persoane, cu diferite probleme (am cerut chiar sa anticipe unele programari si au fost prompti).
Ieri am fost la ambasada pentru Nulla Osta. Norocul nostru a fost poate ca nu a trebuit sa completam nici un document (aveam deja toate actele din tara).
Aveam programare la 9 dar am ajus la 10 (  Tongue - traficul). ne-am pus la un rand de 1 persoana, am predat documentele si am asteptat (pana la 1.30) sa le ridicam.
Functionau toate ghiseele si va spun sincer, daca lucram acolo scoteam pe multi in suturi  Angry.
Taxele ne omoara .. exagerat de mari ...dar asta e Romanica ... sa traim si la mai mare

Memorat

alessia_w
Jr. Member
*

« Răspunde #29 : 31-07-2007, 16:01:39 »

M-au rezolvat!!
Le-am scris un e-mail pe la 14.00 si nu ma asteptam sa-mi mai raspunda cineva. Nici macar negativ !!
Dar uite ca lucrurile se mai schimba. IN BINE. Mi-au raspuns cu un alt e-mail pe la 18.30 si mi-au spus ca am o alta programare luni (22.07) pe la ora 11.
Aproape ca nu-mi vine sa cred.

Nu cumva lucreaza vreun forumist undercover la consulat si mi-a facut un cadou ?! ...ca pregatesc o bere  Smiley

abia acum am vazut mesajul tau ... daca stiam ...  Huh?
Memorat

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 7   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: