Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Consulatul General al României de la Torino

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Consulatul General al României de la Torino  (Citit de 5449 ori)
adelaide_
Vizitator
« : 26-09-2007, 09:01:51 »

Publicat în 25.9.2007

Situat în Via Ancona n. 7, este uºor de recunoscut cãci la uºa de la intrarea principalã fluturã steagul României.

Este vorba despre Consulatul General al României care începând de astãzi, marþi 25 septembrie ºi-a deschis larg porþile pentru cetãþeni.

Consulul general al României la Torino, domnul Alexandru Dumitrescu a declarat în exclusivitate pentru redacþia noastrã:

'Din fericire ne gãsim înainte de vreme în faþa cetãþenilor români, datoritã faptului cã s-a reuºit parþial definitivarea lucrãrilor, aºa încât secþia consularã poate funcþiona mai devreme decât se terminã toate lucrãrile.

Vom face servicii speciale, de urgenþã, pentru cetãþenii rãmaºi fãrã documente, pentru cei care sunt în situaþii speciale sau mai disperate.

Vom funcþiona la capacitate maximã cam într-o lunã-o lunã jumate.

Pânã atunci îi vom deservi pe toþi cei care ni se vor adresa ºi cu diferite consultãri în ceea ce priveºte relaþiile cu entitãþile locale, cu asociaþiile sau eventualele solicitãri de documente.

Programul de funcþionare este de luni pânã joi de la ora 9.00 la 15.00, cu o pauzã de o jumãtate de orã de la 12.30 - 13.00', iar vinerea programul este de la 9.00 la 12.00.

În urmãtoarele zile vã vom pune la dispoziþie filmatul care conþine întregul interviu acordat de cãtre Consulul general, Alexandru Dumitrescu.

Coordonatele Consulatului general al României la Torino sunt urmãtoarele: Via Ancona n. 7, telefon: 011/2495264, fax: 011/2358136, e-mail consulat.torino@yahoo.it

http://www.comune.torino.it/ro/consulat/consulatul-general-al-rom.shtml
« Ultima modificare: 17-03-2009, 13:02:43 de către adelaide_ » Memorat
adelaide_
Vizitator
« Răspunde #1 : 21-02-2008, 09:42:24 »

Noul program de lucru cu publicul al Consulatului general al României de la Torino este urmãtorul:

luni de la orele 9.00- 15.00
marþi de la orele 9.00 - 15.00
miercuri de la orele 9.00 - 21.00
joi de la orele 9.00 - 15.00
vineri de la orele 9.00 - 15.00
Reamintim cã sediul Consulatului este în Via Ancona n. 7.

telefon: 011.2495264, 011. 2495775, 011.282865, fax: 011. 2358136, E-mail: consulato.romeno@yahoo.it, consulat.torino@yahoo.it

http://www.consulatulromaniei.it/ro/

Portalul conþine toate informaþiile necesare cetãþenilor români pentru rezolvarea problemelor ce þin de competenþa Consulatului.

Alexandru Dumitrescu, consulul general al României de la Torino, ne-a declarat:

'Ceea ce oferim în plus este latura interactivã a site-ului. Dorim ca într-un scurt timp sã comunicãm activ cu toþi cei care se vor conecta la site-ul Consulatului.

Am instituit trei nivele de comunicare:

cel public - la cere au acces toþi cei care se conecteazã la site;
cel al vizitatorilor - cei care se înregistreazã ca ºi vizitatori ºi ne vor furniza câteva coordonate telefonice ºi de poºtã electronicã, vor avea acces o aºa numitã 'newsletter' cu noutãþile privind servicii consulare, schimbãri de program, evenimente
cel al asociaþiilor - atunci când se înregistreazã o asociaþie, reprezentantul acesteia trebuie sã menþioneze la 'Utilizator' faptul cã este vorba de o asociaþie. La adresa email menþionatã în momentul înscrierii, va fi expediat un formular prin care reprezentantul Asociaþiei va furniza generalitãþile acesteia.
Suntem absolut convinºi cã doar comunicând mai bine vom putea sã ne cunoaºtem mai bine ºi, în consecinþã, sã lucrãm mai bine'.

http://www.comune.torino.it/ro/consulat/consulatul-general-de-la--4.shtml

servicii consulare :
_pasaportul
-documentele de calatorie
-notariale
-transcriere acte
-nulla-osta al matrimonio
etc...

« Ultima modificare: 21-02-2008, 14:37:23 de către adelaide_ » Memorat
adelaide_
Vizitator
« Răspunde #2 : 19-03-2008, 14:33:46 »

Noul program de lucru cu publicul al Consulatului general al României de la Torino este urmãtorul:

luni de la orele 9.00- 15.00
marþi de la orele 9.00 - 15.00
miercuri de la orele 9.00 -12.00; 16.00 - 19.00
joi de la orele 9.00 - 15.00
vineri de la orele 9.00 - 15.00
Reamintim cã sediul Consulatului este în Via Ancona n. 7 iar coordonatele sunt: e-mail torino@consulatulromaniei.eu, telefon: 011/2495264, 011/2495775, 011/282865, fax: 011. 2358136.

http://www.comune.torino.it/ro/consulat/consulatul-general-de-la--2.shtml
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #3 : 19-03-2008, 14:38:12 »

Daca n-ai fi tu, ade'  Kiss
Memorat

adelaide_
Vizitator
« Răspunde #4 : 17-04-2008, 13:02:01 »

Consulatul General al României la Torino dispune, la demisolul clãdirii, de o salã cu suprafaþã de aproape 130 m.p. Acest spaþiu este dotat cu 3 birouri, 58 scaune ºi 15 rafturi cu lungimea de 1 m, lãþimea de 0,3 m ºi înãlþimea de 2 m, fiecare dispunând de 5 poliþe, între care este un spaþiu de 0,35 m.

In aceastã salã se pot organiza conferinþe ºi se pot expune, pe anumite perioade de timp, diverse produse ºi/sau panouri, trimise de firmele interesate de promovarea produselor ºi serviciilor lor, precum ºi de stabilirea sau diversificarea relaþiilor de afaceri cu firme locale.

In scopul sprijinirii accesului pe piaþa din nord-vestul Italiei al întreprinderilor mici ºi mijlocii din România, interesate de aceastã piaþã, ºi pentru promovarea lor ºi pe aceastã cale în mediul local de afaceri, Consulatul General al României la Torino pune gratuit acest spaþiu la dispoziþia firmelor româneºti din aceste douã categorii.

Sursa: Traderom

http://www.comune.torino.it/ro/consulat/expoziii-i-conferine-la-s.shtml

Memorat
adelaide_
Vizitator
« Răspunde #5 : 12-09-2008, 09:53:41 »

Guvernul a aprobat miercuri, 9 septembrie 2008 un pachet de hotãrâri prin care sunt numiþi ºefii consulatelor generale ale României în strãinãtate, în vederea desfãºurãrii în condiþii optime a activitãþii acestora ºi pentru a asigura reprezentarea corespunzãtoare a intereselor româneºti peste hotare.

Astfel, în Republica Italianã au fost numiþi în funcþia de consul general Dan Eugen Pineta la Bologna, Iulia Buje la Torino, Petre Liþiu la Cosenza ºi Radu Octavian Dobre la Trieste.

Doamna Iulia Buje a absolvit Facultatea de Limbi ºi Literaturi strãine, Secþia Englezã-Francezã din cadrul Univesitãþii Bucureºti, Cursul Diplomat Training Program, International Relation, Business, Political Sciences din cadrul Universitatii Stanford, California, precum ºi Colegiul Naþional de Apãrare.

Diplomat de carierã, Iulia Buje a fost, timp de patru ani, între octombrie 1998 ºi decembrie 2002, consul la Consulatul general al României la Milano, a deþinut temporar funcþia de consul la Ambasada Romaniei la Washington, în 2005, ºi cea de consul general la Los Angeles în 2006, iar în februarie 2007 a fost numitã ºef al Consulatului General al României la Lyon, Franþa.

Sursa: Guvernul României

http://www.comune.torino.it/ro/consulat/doamna-iulia-buje-este-no.shtml
Memorat
adelaide_
Vizitator
« Răspunde #6 : 17-03-2009, 12:59:06 »

n cadrul Consulatului general al României din Torino funcþioneazã un telefon de urgenþã 348.377.92.23, disponibil 24 din 24 de ore, destinat în exclusivitate persoanelor care se aflã în situaþii speciale de dificultate sau de pericol pe teritoriul Republicii Italiene.

În categoria acestor situaþii se încadreazã accidentele cu victime, decesele, calamitãþile ºi
alte situaþii de pericol sau cu caracter extraordinar.

http://www.comune.torino.it/ro/consulat/consulatul-are-un-numr-de.shtml
Memorat
nuvola
Newbie

« Răspunde #7 : 16-09-2009, 12:44:07 »

buna ziua .eu locuiesc in provincia de savona as vrea sa stiu daca vin la torino maine reusesc sa imi fac documentu ptr callatorie ,deoarece am pasaportu expirat ,am biletu de avion duminica ,trebuie sa ajung acasa ca am probleme familiale
Memorat
SOnia
Sr. Member

« Răspunde #8 : 16-09-2009, 13:36:56 »

Da si tu un telefon inainte. MAi stii, gasesti innchis, iti lipseste ceva.
teoretic ar trebui sa ti-l faca
Memorat

Cu drag, So
Geronimo
Veteran

« Răspunde #9 : 08-03-2010, 17:30:28 »

Am incercat sa fac o prenotare la consulat pe numerele lor de telefon. Raspunde o voce politicoasa(robot) care te invita sa astepti pana te preia un operator. La sfarsit dupa 3,20 minute bineinteles ca nu e nici un operator liber. Am telefonat de multe ori. La fel.
Am incercat sa prenotez pe adresa lor de mail. Iata raspunsul(si intrebasem si ce documente am nevoie):

"D-le *****,
Nu lucram cu programari, iar orarul de lucru cu publicul este: L-J=9-15;V=9-12.
Consulatul General al Romaniei la Torino."

Deci singura solutie e mersul de dimineata la 7, inscrierea pe lista, asteptarea pana la 9, cand se deschide, si apoi daca esti norocos si iesi pana la 11 inseamna ca n-ai pierdut jumatate de zi.
Ca doar e gratis...

Memorat

De ce?
Geronimo
Veteran

« Răspunde #10 : 09-03-2010, 19:45:17 »

Astazi am primit si restul informatiilor, dovada ca cineva, acolo sus,.... ne citeste.
Oricum m-am obisnuit cu ideea de a nu prenota, ca noi romanii statul la coada il avem in ADN...
Memorat

De ce?
Clau
Veteran

« Răspunde #11 : 09-03-2010, 21:14:29 »

si mie mi-au raspuns pe 8 martie:

D-na ***,
Daca aveti c.i.romaneasca valabila puteti face in regim de urgenta numai pasaport temporar (valabilitate un an), in rest trebuie sa mergeti in tara (prin consulat dureaza de la 40-90 zile, in functie de curier).
Consulatul General al Romaniei la Torino.

am ramas placut surprinsa ca nu ma mai asteptam sa aflu cat dureaza dupa ce am citit practic toate paginile de pe net pe tema asta.
raspunsul nu e insa suficient de inteligibil pentru IQ-ul meu  Grin Pasaportul temporar in cat timp il obtin 40-90 zile? sau doar in rest dureaza 40-90 zile?

am uitat sa intreb daca mi se retine pasaportul actual pana sa-l primesc pe ala nou (pasaportul vechi e inca valabil si ar fi super daca nu-mi ajunge in timp ala nou sa-l pot folosi pe asta vechi, alfel singura solutie e sa trag o fuga pana-n tara)
Memorat
pcris
Jr. Member
*

« Răspunde #12 : 05-04-2010, 14:12:17 »

cei de la consula nu se desmint ca sunt romani. asa cum decurg lucrurile acasa asa e si aici .toete bune si frumoase pina cind ajungi sa ai nevoie de serviciile lor. din acel moment incepe calvarul. asa ca daca ai nevoie de ei , trebuie sa te incarci cu multa rabdare si sa stii s fii unil si cu gura inchisa . noroc mult la cei care trebuie sa apeleze la ei . eu am fost si nu a fost usor!!!!!ei sunt importanti si tu esti un nik.
Memorat

ccccc
Clau
Veteran

« Răspunde #13 : 05-04-2010, 20:03:21 »

mah... si eu am fost (la torino) si in afara de tzoapa aia blonda mi s-au parut majoritatea de treaba. acum astept sa vad in cat timp imi vine pasaportul.
chiar nu m-au tratat mai cu sictir decat cei din italia si pot sa spun ca am rezolvat totul oarecum repede (1h jumate dupa ora deschiderii).
in schimb oamenii care stateau la coada, poate chiar daca n-au mai fost incepeau sa-si dea cu presupusu' ca ce naspa o sa fie si incepeau sa barfeasca ba ca aia nu e bine, ba ca aia daca e bine "vrem sa fim si noi europeni, te pui?"...
mi-am dat seama ca si sa ne serveasca un presedinte in persoana, tot am gasi motive sa fim nemultumiti
Memorat
Clau
Veteran

« Răspunde #14 : 02-05-2010, 19:15:18 »

update ... prin consulatul din torino pasaportul electronic mi-a ajuns in 42 zile

eu zic ca nu-i rau pana la urma
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: