Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 2 [3]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Consulatul general al României la Bologna  (Citit de 44121 ori)
DMIHNEA
Jr. Member
*

« Răspunde #30 : 27-10-2010, 19:30:50 »

NU S-A SCHIMBAT NIMIC!Sun ieri,imi confirma ca e venit si pot sa-l ridic cind vreau....Azi dim vin de la munca la 4 si la 5 plec sa iau pasaportul,adica vreo 260 km,si nedormit.Ajung la 8,inghet pe la usi,si la 9.15 deschid functionarii usa pentru noi.Se intra mioritic,adica buluc,citesc pe usa ca retragerile de acte se fac dupa ora 14.....turbez.Dupa o ora incep sa urlu si imi dau pasaportul.Nu sunt ei de vina,suntem noi ca platim actele si birocratiile consulare,in acest fel ei isi iau salariile,chiar daca ne trateaza ca pe gunoaie.Va urez sa nu aveti nevoie de acte.... Cry
Memorat

Living like there's no....miine
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #31 : 28-10-2010, 06:14:44 »

Sunt niste nemernici, deh sunt colegi cu ceilalti nu pot fi altfel. Bine ca macar ti-au dat actul si ai scapat de ei pentru citiva ani.
« Ultima modificare: 28-10-2010, 06:16:34 de către Crista » Memorat
floryana1979
Newbie

« Răspunde #32 : 19-04-2011, 17:35:14 »

buna ziua ma numesc flory sa va explic in cateva cuvinte problema mea.in vara vrem sa aducem fetita minora  in italia .stiu ca trebuie sa mergem la consulat ptr imputerniciri.fiica mea nu are pasaport o sa il fac cand ajung acasa,ceea ce nu stiu este daca sotul imi poate face si imputernicirea ptr drum  fara pasaportul fetitei .
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #33 : 20-04-2011, 05:45:13 »

Pe declaratia  cu pricina trebuie ca sotul sa specifice nu numai datele din pasaportul tau dar si cele din pasaportul minorei (pe care tu fara pasaport nu le cunosti ) plus data exacta a iesirii din Ro pentru ca declaratia este valabila numai o data, adica numai pentru drumul indicat in declaratie .

citat de pe pagina consulatului (Roma)
 " Pentru autentificarea acestei declaraþii la Secþia Consularã, este necesar sã vã prezentaþi cu un document de identitate românesc valabil (paºaport/carte de identitate), în original ºi copie, hotãrâre de divorþ în original (dacã este cazul) ºi  sã achitaþi o taxã consularã de 70 euro.

Solicitantul trebuie sa cunoasca datele de identificare ale persoanei ce urmeaza a fi împuternicita (numele, prenumele, data si locul nasterii, domiciliul, codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate, denumirea autoritatii emitente si data eliberarii acestuia), precum si datele de identificare ale copilului (numele, prenumele, data si locul nasterii, domiciliul, codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate)"
http://roma.mae.ro/index.php?lang=ro&id=107358

deci abia dupa ce vei obtine pasaportul fetei sotul poate merge la consulat sa faca declaratia si sa o trimita ( originalul) prin un curier rapid -
Memorat
Iulian100
Full Member
**

« Răspunde #34 : 20-04-2011, 15:32:10 »

buna ziua ma numesc flory sa va explic in cateva cuvinte problema mea.in vara vrem sa aducem fetita minora  in italia .stiu ca trebuie sa mergem la consulat ptr imputerniciri.fiica mea nu are pasaport o sa il fac cand ajung acasa,ceea ce nu stiu este daca sotul imi poate face si imputernicirea ptr drum  fara pasaportul fetitei .

daca tot vrei sa o duci in tara, de ce nu ii faci direct pasaport la consulat? si eu vreau sa o duc pe fiimea in tara si m-am dus si i-am facut direct pasaport. inca nu l-am scos, dar mi-au zis ca dureaza maxim 3 luni. In momentul in care am depus eu actele era cineva care ii facuse pasaport la un bebe de o luna si i-a iesit in 3 saptamani pasaportul. Asa ca decat sa dai 60 euro pe documento di viaggio mai degraba dai 100 euro si nu mai ai de umblat in tara pe drumuri.
Memorat
nica
Full Member
**

« Răspunde #35 : 20-04-2011, 20:10:26 »

De fapt vroiam sa intreb: oare chiar nu se citesc de loc comentariile noastre pe la consulatele din Italia??? Sau ii doare "pe undeva" de noi??!!!!
Ati primit vreodata vreun raspuns la toate aceste plingeri???
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #36 : 21-04-2011, 05:42:42 »

Nica nu am inteles ce vrei sa intrebi : daca cei de la consulate citesc comentariile scrise de noi pe acest forum Huh?? daca asta e intrebarea raspunsul este NU CITESC pentru ca aceste subiecte nu au fost create de ei. Daca te referi la ceva plingeri impotriva consulatelor esti sigur(a) ca ai trimis reclamatia unde trebuie ? la ministerul de externe de exemplu care e seful ierarhic superior al consulatelor romanesti in toata lumea .
Memorat
cristivlad
Newbie

« Răspunde #37 : 02-06-2011, 01:30:15 »

sal tuturor imi puteti spune ce acte imi trebuie sa fac pasaportul care imi este expirat de circa 3 ani  este expirata si cartea de identitate
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #38 : 02-06-2011, 07:10:58 »

avind  cartea de identitate romaneasca expirata poti sa iti faci numai pasaport crds

iar lista cu actele necesare o gasesti pe pagina asta

http://roma.mae.ro/index.php?lang=ro&id=63662

4. Paºaport pentru cetãþenii români cu domiciliul în Italia - documente necesare:

- permisul de ºedere sau atestatul de înscriere în registrul de populaþie rezidentã de la primãria italianã, ÎN ORIGINAL ºi copie,

- certificatul de rezidenþã eliberat de primãria localã, ÎN ORIGINAL,

- cartea de identitate italianã, ÎN ORIGINAL ºi copie,

- certificatul de naºtere românesc, ÎN ORIGINAL ºi copie,

- certificatul de cãsãtorie românesc, ÎN ORIGINAL ºi copie (pentru cei cãsãtoriþi ºi pentru cei vãduvi),

- sentinþa de divorþ rãmasã definitivã ºi irevocabilã, ÎN ORIGINAL ºi copie (pentru cei divorþaþi),

- certificatul de deces românesc al soþului/soþiei, ÎN ORIGINAL ºi copie (pentru cei vãduvi),

- paºaportul anterior, dacã este cazul,

- buletinul sau cãrtea de identitate româneascã, ÎN ORIGINAL.

NB: În conformitate cu Legea nr.248/2005 art.34, cetãþeanul român care îºi stabileºte domiciliul în strãinãtate are obligaþia sã predea actul de identitate care atestã existenþa domiciliului în România (cartea de identitate sau buletin), emis de autoritãþile române.

Memorat
Pagini: 1 2 [3]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: