Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: urgent...  (Citit de 2312 ori)
Iuliana
Jr. Member
*

« : 19-03-2008, 16:06:28 »

In primul rind va salut de la cel mai vechi pina la cel mai nou!
Am o mica problema cu sora mea,deci pasaportul si buletinul ei sunt expirate!Intrebarea mea este "Consulatul ii poate face o procura sa o trimeata lui mama ptr eliberarea actelor?"  Kiss
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #1 : 19-03-2008, 16:36:19 »

buna intrebare. cred ca da , de ex cand se face o procura ptr un pasaport expirat nu ti se cere alt document inafara de pasaportul ala.

eventual nu le spuneti din prima ca ambele sint expirate ca sa nu le vina idei sau mergeti de 2 ori, ptr 2 procuri.

insa nu mi-e clar daca buletinul se poate face prin procura, cred ca nu si ca trebuie sa mearga personal (ca trebe poza de-aia smechera, cu persoana de fatza )

p.
Memorat

adelaide_
Vizitator
« Răspunde #2 : 19-03-2008, 16:48:18 »

insa nu mi-e clar daca buletinul se poate face prin procura, cred ca nu si ca trebuie sa mearga personal (ca trebe poza de-aia smechera, cu persoana de fatza )

p.

asa ma gandeam si eu, ca buletinul nu se poate face prin procura, dar pe paginile diferitelor consulate exista o voce numita "procuri pentru buletin"
http://www.consulatmilano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=85&Itemid=66

http://www.consulatulromaniei.it/ro/index.php?option=com_content&task=view&id=70&Itemid=80 - aici precizeaza ca sunt procuri pentru schimbarea buletinului de identitate model vechi...

In fine, ideea e urmatoarea: daca CI romenesasca se poate reinnoi pe baza unei procuri, atunci nu are nici o importanta cate acte sunt expirate si trebuie reinnoite.Te duci/se duce si le face pe toate in ordine.
Nu stiu daca poti face o procura unica sau 2.
Cel mai bine e sa intrebi la Evidenta populatie(sau unde s-o face CI) si la Directia pasapoarte sa-ti spuna ei daca le place o singura procura.gasesti toate numerele de tel pe net.

Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #3 : 19-03-2008, 16:50:49 »

buna intrebare. cred ca da , de ex cand se face o procura ptr un pasaport expirat nu ti se cere alt document inafara de pasaportul ala.

eventual nu le spuneti din prima ca ambele sint expirate ca sa nu le vina idei sau mergeti de 2 ori, ptr 2 procuri.

p.
pai si pasaportul e cu poza smechera...
Memorat

Iuliana
Jr. Member
*

« Răspunde #4 : 19-03-2008, 16:52:00 »

pai cred ca se face si ptr buletin si ei fac prin consulat uite ce scrie aici
http://www.consulatmilano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=85&Itemid=66
Memorat
Iuliana
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 19-03-2008, 17:24:55 »

p.

asa ma gandeam si eu, ca buletinul nu se poate face prin procura, dar pe paginile diferitelor consulate exista o voce numita "procuri pentru buletin"

http://www.consulatulromaniei.it/ro/index.php?option=com_content&task=view&id=70&Itemid=80 - aici precizeaza ca sunt procuri pentru schimbarea buletinului de identitate model vechi...

In fine, ideea e urmatoarea: daca CI romenesasca se poate reinnoi pe baza unei procuri, atunci nu are nici o importanta cate acte sunt expirate si trebuie reinnoite.Te duci/se duce si le face pe toate in ordine.
Nu stiu daca poti face o procura unica sau 2.
Cel mai bine e sa intrebi la Evidenta populatie(sau unde s-o face CI) si la Directia pasapoarte sa-ti spuna ei daca le place o singura procura.gasesti toate numerele de tel pe net.

ce frumos suna o unica procura Grin pai sigur o sa zica "nu se poate trebuiesc 2" Wink...
o procura costa 45 euro am inteles bine?
Memorat
adelaide_
Vizitator
« Răspunde #6 : 19-03-2008, 17:33:12 »

asta pentru buletin parca e 105  ca si aia pt pasaport...
http://www.consulatulromaniei.it/ro/index.php?option=com_content&task=view&id=70&Itemid=80
 O procura in general costa 45...

si eu cred ca din pacate iti vor cere 2  Sad

Pana la urma tinand cont de costuri si daca intr-adevar iti cer 2, pt 205 € iti convine sa iei un zbor low cost(adica surorii tale, scuze) si isi face si pastele in Rom  Smiley

(intreaba la ei oricum, e cel mai sigur)
Memorat
Iuliana
Jr. Member
*

« Răspunde #7 : 19-03-2008, 17:39:01 »

asta pentru buletin parca e 105  ca si aia pt pasaport...
http://www.consulatulromaniei.it/ro/index.php?option=com_content&task=view&id=70&Itemid=80
 O procura in general costa 45...

si eu cred ca din pacate iti vor cere 2  Sad

Pana la urma tinand cont de costuri si daca intr-adevar iti cer 2, pt 205 € iti convine sa iei un zbor low cost(adica surorii tale, scuze) si isi face si pastele in Rom  Smiley

(intreaba la ei oricum, e cel mai sigur)

105 euro daca faci prin consulatasa am inteles eu!sau nu este asa...
Memorat
adelaide_
Vizitator
« Răspunde #8 : 19-03-2008, 17:48:00 »

da, daca o faci la Consulat.Cel putin pretul asta ii dat pe pagina Cosulatului din To, ca pagina alor de la Mi e in lucru  Smiley
Memorat
Iuliana
Jr. Member
*

« Răspunde #9 : 19-03-2008, 17:55:45 »

eu nu mai inteleg nimic unde pot sa aflu cit costa ?
Memorat
adelaide_
Vizitator
« Răspunde #10 : 19-03-2008, 18:04:30 »

Intrebarea mea este "Consulatul ii poate face o procura sa o trimeata lui mama ptr eliberarea actelor?"  Kiss

Iuliana, tu intrebi daca Consulatul ii poate face o procura, ti-am raspuns ca da pt pasaport si probabil da pt buletin...dar s-a vorbit DOAR de procura facuta prin Consulat.

Nu inteleg ce nu e clar, pe site-ul consulatului din To
scrie ca procura pt BULETIN si PASAPORT costa 105 €; evident ca se refera la procurile facute la ei(Consulat)

"Procuri pentru buletinul de identitate 
Scris de Administrator     
23 ianuarie 2008 
Acte necesare pentru schimbarea buletinului de identitate model vechi:

4 fotografii (tip paºaport)
buletinul vechi în original sau paºaport

pe lângã documentele menþionate mai sus, solicitantul va trimite în România buletinul vechi de identitate, certificatul de naºtere, certificatul de cãsãtorie, sentinþa definitivã de divorþ (dacã este cazul).
Taxa consularã este de 105.00 Euro.

Ultima actualizare ( 18 martie 2008 ) "

Sper ca am reusit sa ma explic... Smiley

« Ultima modificare: 19-03-2008, 18:06:51 de către adelaide_ » Memorat
Iuliana
Jr. Member
*

« Răspunde #11 : 19-03-2008, 18:17:10 »

pe site-ul Ambasada Romaniei uite ce scrie;

Procurile generale, speciale, judiciare, de administrare se completeaza la ambasada pe formulare tipizate. Este necesar ca solicitantul sa cunoasca datele de identificare ale persoanei ce urmeaza a fi imputernicita (numele, prenumele, data si locul nasterii, domiciliul, seria si numarul actului de identitate, denumirea autoritatii emitente si data eliberarii acestuia). Procurile si declaratiile se semneaza in fata consulului, identificarea facandu-se cu pasaportul romanesc valabil.

Taxa pentru autentificarea unei procuri este de 45 euro, pentru o legalizare 30 euro, iar pentru traducere si legalizarea traducerii 70 euro de pagina.
« Ultima modificare: 19-03-2008, 19:07:59 de către Iuliana » Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #12 : 19-03-2008, 20:38:44 »

Iuliana, studiazã stie-ul ãsta: www.evidentapersoanelor.ro (Inspectoratul naþional pentru evidenþa persoanelor) ºi dã câteva telefoane pe acolo sã te lãmureºti ce ºi cum se poate face în situaþia descrisã de tine. dacã acceptã procuri, ce fel, cum e cu poza etc.
Memorat
Iuliana
Jr. Member
*

« Răspunde #13 : 19-03-2008, 21:07:28 »

multumesc mult simona_02
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: