Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: amenda luata in italia cu autovelox  (Citit de 2344 ori)
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #15 : 15-12-2010, 14:10:41 »

Pe noi ne'a usurat Gerit de vreo 3000€  Cry

le cartelle esatoriali sono spesso contestabili per vizio di procedura...  Lips Sealed Wink

p.
Memorat

mayer
Jr. Member
*

« Răspunde #16 : 15-12-2010, 16:28:12 »

Smiley
ok,mersi de osteneala !..problema aici in italia e arhicunoscuta cu modul in care organele competente care raspund de montarea acestor aparate de prevenire a accidentelor,pe naiba zic io,isi fac datoria !..in sensul ca au fost descoperite semafoare ce iti facea poza trecand pe rosu cu masina in intersectie,dar nu din motiv ca ai trecut tu pe rosu ca ai fi vrut ci ca ei au redus timpul de culoare permisiva la cateva secunde si se schimba pe rosu si uite foto frumoasa!!!...deci nu e corect ce fac ei ,unde mai pui faptul ca la noi pe strazi unde ai limitare de viteza de 50 km/ora ai abatere de 10km adica iei amenda la 61km/ora!!!! iar aici la 52km/ora ia de aici placinta!!!...amenda cred ca mi-au facut ca am vazut in spatele masinii, cand treceam un flash din spate!!!!de platit sper sa nu-mi vina nimic acasa!!!aici un link pt cei ce cunosc limba italiana cu un video pe you tube facut de catre un cetetean si el indignat si spune in video ce ilegalitati sunt acolo si ca sunt oameni cu 6000 euro de platit la acea intresectie!!!
sa auzim de bine!!!http://www.youtube.com/watch?v=noMf895GRec
Memorat
Aliniutza
Veteran

« Răspunde #17 : 15-12-2010, 16:41:28 »

Pe noi ne'a usurat Gerit de vreo 3000€  Cry

le cartelle esatoriali sono spesso contestabili per vizio di procedura...  Lips Sealed Wink

p.
Da, dar doar daca indeplinesti anumite conditii.

Memorat

“Happiness only real when shared”
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #18 : 15-12-2010, 16:43:13 »

pe care de obicei... NU le indeplinesti niciodata mor mor
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #19 : 15-12-2010, 16:56:12 »

fctioneaza in felul urmator :

- aveti dreptul sa cereti in istanta "documentatia completa" in baza careia vi se cer banii respectivi
Orice GDP accepta un recurs pe tema asta. Aici intervine talentu de a scrie un recurs care sa sune convingator.

Si aici e trucul : o primarie mare si haotica gen Roma ori nu isi trimite reprezentantii ori nu e capabila sa produca :

- 2 buletine postale completate integral ptr fiecare amenda neridicata de la poshta
(faimoasele buletine galbene. ar trebui completate integral de catre poshtas. ati mai vazut vreodata vreunul facut cum trebuie ? eu nu. dpdv legal sint super contestabile, proba ca parcursul administrativ nu a fost respectat si nu ati fost informat de amenda  )
- in alternativa, buletinul original completat integral cu semnatura ta daca ai ridicat raccomandata
- verbale + (eventual)poze ptr fiecare amenda

In caz de amenzi cu autovelox/telecamere/telepass aveti dreptul sa cereti si documentatia completa a aparatului + omologarea de catre minister a respectivului aparat.

Tutto qua
Deci castigi prin : viciu de procedura, neprezentare a celuilalt, lipsa documente.

Clar ca nu e solutia universala, dar e unica solutie care iti mai da ceva sanse in caz de cartella esatoriale perfecta dpdv legal. (adica toate amenzile continute sint sub 5 ani, nu au fost platite/contestate niciodata etc etc etc )
In lumea asta nu e nimic sigur si nu exista "rezultate sigure, matematice" dar de obicei se obtine anularea sau platesti doar o mica parte (gen "spese compensate" )

p.
« Ultima modificare: 15-12-2010, 17:04:56 de către pippus » Memorat

Aliniutza
Veteran

« Răspunde #20 : 15-12-2010, 17:15:15 »

Faza e ca primaria nu se mai ocupa....au trimis tot la Gerit. Si desi amenzile au fost platite, inca mai vin prin posta instiintarile.
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #21 : 15-12-2010, 17:21:55 »

Faza e ca primaria nu se mai ocupa....au trimis tot la Gerit. Si desi amenzile au fost platite, inca mai vin prin posta instiintarile.

nu conteaza ca primaria nu se mai ocupa. dpdv legal in instanta tre sa vina la controparte, nu ...Gerit
sau vine Gerit cu procura de la Primarie (aproape sigur ca nu au)
iar solicitarile de amenzi platite joaca in defavoarea lor.
si indiferent cine vine si ce procura are, trebuie sa produca oricum documentele de mai sus.
(si iti zic asa pe sub mana ca Gerit e mai usor de invins decat Esatri Italia, care-s davvero bastardi... ). Gerit poate parea agresiva dar e prost organizata. Trebuie doar rabdare si calm in a te organiza si tu.

p.
Memorat

Aliniutza
Veteran

« Răspunde #22 : 15-12-2010, 17:32:52 »

Mersiq...o sa ma informez  Smiley
Memorat

mayer
Jr. Member
*

« Răspunde #23 : 15-12-2010, 17:34:03 »

Azi vorbind cu un amic imi zicea ca stie el pe cineva care detine o masina aici in italia cu numere italiene si la fel ia venit aici in italia prin posta amenda dar dupa 5 luni ,ca sa mai faci abateri ,in caz ca nu stii de autovelox!! iar masina a declarat ca o conducea altcineva din romania cu permis romanesc si de fapt asa era!...iar amenda a platit-o in italia el propietarul masinii iar puncte acelui cu permisul romanesc nu i s-au laut!!!!
deci nici amenda nu va functiona!!!!
bafta Wink
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #24 : 15-12-2010, 17:46:00 »

nu e nimic nou in ce spui tu, amenda o plateste intotdeauna proprietarul masinii
si in plic cu amenda iti vine si un modul prin care declari cine conducea in momentul infractiunii

si aici incepe joaca. declari ca era vorba de :

- amic cu permis strain (nu i se iau puncte, normal )
- bunicul de 90 ani (are toate punctele si oricum nu prea mai are nevoie de permis )
samd
- nu declari nimic si ti se adauga alti 270 euri dar salvezi pctele

dar amenda oricum o platesti (sau o contesti la Prefect/GDP daca ai ce sa contesti )

p.

Azi vorbind cu un amic imi zicea ca stie el pe cineva care detine o masina aici in italia cu numere italiene si la fel ia venit aici in italia prin posta amenda dar dupa 5 luni ,ca sa mai faci abateri ,in caz ca nu stii de autovelox!! iar masina a declarat ca o conducea altcineva din romania cu permis romanesc si de fapt asa era!...iar amenda a platit-o in italia el propietarul masinii iar puncte acelui cu permisul romanesc nu i s-au laut!!!!
deci nici amenda nu va functiona!!!!
bafta Wink
Memorat

alexy2010
Full Member
**

« Răspunde #25 : 16-12-2010, 14:56:04 »

buna ziua!
de curand m-am mutat in alta zona,mai exact passoscuro roma,undeva pe via aurelia km 35 etc...in localitatea torreimpietra au montat un autovelox ce.ti face foto la masina daca ai depasit 50km orari!!!!
mentionez ca este si un video pe you tube cu persoane ce au descoperit ilegalitatile facute de autoritatile italiene,se stie de altfel,in sensul ca nu e semnalizat corespunzator etc,unghi de relevanta al aparatului foto etc... Sad
de abia dupa 3 zile am descoperit acele autovelox si sigur mi-au facut foto..viteza nu aveam mare ca vedem ca masinile din fata mea mergeau relativ incet si eu mergeam la fel dar ,cred de 2 ori sigur am depasit acei 50 km la ora ...nu cu mult oricum max 60 cred...mentionez ca acolo s-au dat amenzi si cu 52 km la ora....va imaginati..
acum intrebarea mea este;eu am masina inmatriculata in romania cu nr romanesti bineinteles,oare imi va trimite in romania amenda!?...deci aici nu e inregistrata,a mai patit cineva ca mine?Huh??

pina nu vei primi amenda, nu ai cum sa sti, daca ti-a facut sau nu rilevarea...apoi spui ca se fac amenzi la 52km, nu prea cred, si mai ales de unde sti, pina nu primesti scrisoarea...eu anul trecut am primit una, aveam 70 in loc de 50, imi spunea ca am depasit cu 5km, pt ca aveau toleranta de 15km...pina nu citesti ce vei primi, mi se pare corect sa nu te alarmezi...

apoi, ca aici sunt asa de hoti, nu prea cred, si in nici un caz nu-i va depasi pe romani, care de pocneste numai ca ai numere straine...

cate amenzi ai luat aici, si de cate ori te-au oprit sa se ia de tine?Huh? nu am degete la maini-picioare,sa iti numar de cate ori m-a oprit, cand am fost acasa, imi e si lehamite, numai cand ma gandesc....asa ca nu vad cine este mai ilegal, unul care te opreste si iti da amenda pt nimic,doar ca ai nr straine, ori altul care te amendeaza ca ai viteza mai mare decat cea legala
Memorat
mayer
Jr. Member
*

« Răspunde #26 : 21-12-2010, 19:00:49 »

Da bine am sa stau linistit sa vad ce si cum ,poate nu am vazut bine sau poate flashul era pt altul Grin
..e adevarat ce spun cum ca italienii tarocheaza semafoarele,daca stii ce spun!?
iar in legatura cu faptul ca aici politistii sunt mai ingaduitori ,nu stiu ca nu m-au oprit niciodata...am pus-o pe faptul ca nu se incurca!!! Cool Cool
Ce pot sati spun e ca aici ,cum te vad italienii cu numere romanesti ,te claxoneaza daca eventual nu stii o strada sau incetinesti un pic sa te orientezi!!!
IAR EI ZILNIC FAC ASTA ADICA SUNT TEAVA LA CONDUS!!!!
DAR CUM VAD NUMERE ROAMANESTI ...CE SA MAI AU DEVENIT RASISTI!!
 si sa nu crezi cumva ca eu as conduce aiurea!!!!!
salutari!!!!
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #27 : 21-12-2010, 19:19:05 »

si eu am luat un flash o data, era si noapte si m-am speriat de era s-o iau pe banda cealalta, dar era doar in proba radarul...
si hai sa nu mai scoatem rasismul la orice pas, ca smecherii claxoneaza si daca vad o femeie sau un pensionar care incetineste...nu e neaparat numarul romanesc, poate incurci.
si pe mine ma incurca multi..eu cind nu stiu ceva, ma opresc pe dreapta si ma orientez, nu stau in intersectie sa ma uit pe tablite.
Memorat

chansa
Full Member
**

« Răspunde #28 : 22-12-2010, 13:48:08 »

Da bine am sa stau linistit sa vad ce si cum ,poate nu am vazut bine sau poate flashul era pt altul Grin
Ce pot sati spun e ca aici ,cum te vad italienii cu numere romanesti ,te claxoneaza daca eventual nu stii o strada sau incetinesti un pic sa te orientezi!!!
IAR EI ZILNIC FAC ASTA ADICA SUNT TEAVA LA CONDUS!!!!
DAR CUM VAD NUMERE ROAMANESTI ...CE SA MAI AU DEVENIT RASISTI!!
 si sa nu crezi cumva ca eu as conduce aiurea!!!!!
salutari!!!!
ai cam generalizat si la rasisti si la faptul ca italienii nu stiu sa conduca.eu merg cu numere
romanesti in italia,dar nu am vazut nici o diferenta...si eu un pic circul(roma,rimini,aquila), si nimeni nu m-a claxonat.ba odata m-am oprit cu masina in mijlocul strazii,am coborat sa o fac pe fiimea sa vomita,si nici unul nu m-a depasit,ci au asteptat frumos in spatele meu,pana am terminat LoL
ah,si mai mult,politia nu prea ma opreste cred eu pt ca vede numere straine,si zice sa nu-si bata creierasul cu alte limbi...
imbecili la condus sunt si in romania destui....mai ales daca mergi in ro cu numar strain,atunci vezi claxoane...
consider italia o tara mult mai civilizata decat romania,si asta nu o poate contexta nenea smecherul...

Memorat

"davanti all'ignoranza, l'intelligenza tace... "
danykamy
Jr. Member
*

« Răspunde #29 : 22-12-2010, 17:19:13 »

imi spun si eu parerea,cu poza cu numere straine e greu sa iti vina acasa amenda eu am trecut cu 80 pe langa un radar din asta fix, cu numere romanesti,mie nu mi-a venit nimik de 3 luni si unui coleg i-a venit imediat 170 euro parca dar, de are numere italiene,si altceva nu cumva radarele astea tin de politia locala nu as crede ca se chinuie astia sa cheltuie bani cu romani care nu sunt siguri macar ca le platesc,eu am vazut vigili la o masina elvetiana cum au trecut pe langa ea fara sa ii puna amenda pt stationare punandu-le la cele italiene si cu opritul cu numere romanesti evita italieni sa te opreasca chiar eu am patit-o de au intors intentionat capul,si stiti de ce ca nu isi cunosc legile bine,eu am vb cu 3 carabinieri si mi-au zis in fata ca nu cunosc problemele astea si sa nu se faca de ras probail,dar niciodata nu e prea tarziu sa te opreasca vreunul smecher,vb de Lombardia.
Memorat
Pagini: 1 [2]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: