Va salut,
Vreau sa aduc in atentie un fapt petrecut ieri in Brasov.
Sunt curios daca cineva a mai auzit sau patit asa ceva cat a fost in concediu acasa.
Mentionez ca mergeam regulamentar si nu am incalcat reguli.
Tocmai ma angajam sa fac dreapta la un semafor unde exista acea deviatie la care trebuie sa cedezi trecerea, cand din spate aud sirene.
Cei carora trebuia sa le cedez trecerea deja erau pusi in miscare, automat nu era loc de oprit n acea curba.
In oglinzi nu se vedea nimic, am crezut ca e ambulanta si eu cum sunt mai sensibil la astfel de situatii...orice ar fii, caut sa trag pe dreapta sa fac loc.
Deci..in fata nu puteam iesii ca trebuia sa cedez trecerea, asa ca am urcat in limita bunului simt cu o roata pe trotuar.
Abia pe urma mi-a aparut in oglinda dreapta , masina de politie.
Au cobrat..mi-au zis sa trag mai in fata ca nu putem sta acolo ( zis si facut ).
Se prezinta, imi cere actele..printre care si asigurarea...eu ii zic ca este in geam, iar el ca nu il intereseaza cea din geam.
Megre cu actele la masina, sta vreo 5 minute dupa care vine zambind cum a plecat ( indraznesc sa zic ..un zambet usor pervers )..il intreb " s-a intamplat ceva de ne-ati oprit "? la care Dumnealui imi raspunde zambind 2 Nu..totul e in regula, v-am oprit pentru ca aveti numere de Italia si am vrut sa va verificam ".
Pana aici poate nu e nimic ciudat, chiar daca auzisem ca nu ai au voie sa te opreasca pentru ca s-au trezit ei cu fata la cearceaf , plus ca era o duba iar din cate cunosc, dubele apartin de sectoare sau cartiere.
Navigand in sa pe internet , am gasit ( din prostie ) anumite forumuri in care oamenii erau revoltati pe motiv ca :
"am primit prin posta doua amenzi de 200 lei fiecare ce provin de la doua procese verbale scrise IN LIPSA si unde un asa zis "martor " afirma ca "refuz sa semnez"
"mi-au cerut actele,eu le-am dat crezand ca este un control de rutina iar dupa ce mi-au trecut datele intr-un caiet dictando ....
astazi 10 august mi-a venit amenda acasa, 130 ron"
" Dupa 2 saptamani acestia se trezesc acasa cu un plic venit prin posta in
> care e un PV de amenda de 70...130...170...500 ron dupa bunul plac al
> celui
> care a completat.
> Pe acest PV e scris ca cel sanctionat refuza sa semneze si e completat
> numele unui martor mincinos care certifica ca a fost de fata.
> Si bineinteles e barata rubrica prin care se putea achita in 48 de ore
> jumatate din amenda...
> O magarie tipic romanesca ..."
Eu inca nu am apucat sa ma interesez la politie si nici nu am de unde sa stiu daca au facut sau nu ceva asemanator, insa nimic nu ma mira in Romania.
Ideea mea e urmatoarea...find criza si cautant orice mijloc de a-si face norma si a aduna bani la buget, mi-a trecut prin cap faptul ca nu ar fii exclus sa profite din plin si sa abuzeze prin astfel de mijloace de Romanii ce vin in concediu.
In sensul ca acestia poate nu stau mult in tara, amenzile vin abia dupa perioada de concediu , nu au timpul necesar sa faca contestatie ( fiind deja plecati afara ) si astfel vor fii nevoiti sa plateasca inclusiv acele penalitati.
Sper sincer sa fie doar o paranoia personala

Zilele acestea incerc sa dau telefoane s vad daca apar undeva cu vreo sanctiune.
DEeocamdata raman doar cu suspiciunea si dezgustul pentru ceea ce se intampla in Romania.