Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Impresii Romania 2011  (Citit de 2715 ori)
camy_dan
Sr. Member

« : 25-07-2011, 12:49:08 »

Avand in vedere ca multi dintre noi se vor plimba in Romania in vara aceasta m-am gandit sa deschid un nou topic cu impresii si, de ce nu, peripetii din Romania.

Bucurestiul s-a schimbat mult fata de ce stiam eu - n-am mai fost in Romania cu masina de 5 ani. In sectorul 4 este plin de parcuri pentru copii. Unele au doar un leagãn si un tobogan dar e de ajuns. In imprejurimile blocului(maxim 500 m unde stau sunt vreo 4 parculete.

Strazile sunt mult mai bune decat ma asteptam - de la Turnu Severin pana la Bucuresti au fost chiar foarte bune. In zonele Buzau, Ploiesti, Braila, Galati, in schimb, tot proaste sunt.

Am fost la Piatra Neamt si am ramas placut surprinsa deoarece orasul este foarte curat.
Hanul Ancutei a ramas doar o legenda - mancarea nu este stralucita.
Cetatea Neamtului a fost restructurata si isi merita toti banii.

Memorat
Geronimo
Veteran

« Răspunde #1 : 25-07-2011, 21:49:08 »

Am fost la Piatra Neamt si am ramas placut surprinsa deoarece orasul este foarte curat.

E de foarte mult timp curat. Cred ca-i printre putinele orase din Moldova de nivel occidental
Memorat

De ce?
Geronimo
Veteran

« Răspunde #2 : 03-08-2011, 12:48:39 »

Am tras o fuga pana in tara. Ca asa e obiceiul in august. Am probat si noua autostrada de langa Cluj. De fapt un tronson de 50 km, facuta bine dar prea scurta. Atentie radar, nu depasiti 140 km/h. In rest problema eterna a strazilor valurite. Mi-as dori o masina pe perna de aer sa nu atinga strada..
Memorat

De ce?
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #3 : 03-08-2011, 18:01:25 »

las' ca ni le fac chinezii acusica..
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #4 : 03-08-2011, 18:07:53 »

Atentie radar, nu depasiti 140 km/h.
ei pe naiba Tongue
ia uite aici..
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/masini-intrecere-autostrada-300-km-ora-348437.html
Memorat

Aliniutza
Veteran

« Răspunde #5 : 03-08-2011, 18:27:39 »

Prima impresie pe 2011 nu a fost prea faina, avand in vedere ca am ajuns cu 4h de intarziere si la ora 19 nu mai era niciun tren/microbuz spre Galati!!!  Cry Angry
Memorat

“Happiness only real when shared”
camy_dan
Sr. Member

« Răspunde #6 : 05-08-2011, 08:53:57 »

Litoralul romanesc (Mamaia) nu s-a schimbat prea mult in bine. La Mamaia sunt plaje amenajate dar preturile la barul de pe plaja mi s-au parut exagerate ( 5 lei o apa la jumate in conditiile in care la 200 m o gasesti cu 3 sau in supermarket o iei cu 1.4 lei).
Servirea.... lasa de dorit.
Hotelurile au preturi inaccesibile romanului bugetar. Restaurantele la fel - 10 lei o pulpa (doar coscia)sau o frigaruie.

In Bucuresti exista raccolta differenziata dar unii nu stiu ce inseamna. Ieri m-am dus cu sacul de cartoane, cu cel de sticle de plastic si cu sacosa cu sticle de sticla sa le arunc si eu civilizat la tomberoanele special puse pe strada. Cand am deschis capacul tomberonului o putoare de nedescris - erau niste pepeni in putrefactie in tomberonul de cartoane. Cand ma intorc la masina ma opreste un mos- domnisoara, gunoiul menajer nu se aduce pe strada, nu este frumos. Am incercat eu sa-i explic dar nu aveai cu cine discuta. Mai mai ca imi lua numarul la masina sa ma denunte.
Memorat
Geronimo
Veteran

« Răspunde #7 : 06-08-2011, 14:42:40 »

am vazut si eu la TG. Eu ziceam ca m-au oprit si pe mine aproape de iesire si mi-au zis ca pana la 140 inchid ochii. Dupa aia...
Eu aveam 163 si am scapat cu 40. Euro
Memorat

De ce?
Geronimo
Veteran

« Răspunde #8 : 12-08-2011, 12:20:12 »

Imi place in Ro. Mai precis in Piatra Neamt. Orasul superb, nimeni nu goneste pe strazi, lumea civilizata, politie peste tot. Parca as fi in alta tara. E drept ca si eu ma adaptez oriunde.
Aseara ne-am adunat la un tenis de masa pana pe la 2.00... Mmm? De cand n-ati mai jucat?
Memorat

De ce?
misulica
Sr. Member

« Răspunde #9 : 13-08-2011, 23:18:31 »

la bucuresti mi s-au parut drumurile f bune. parculetele sunt fantastice, la 3-4 blocuri un parculet. noi ne-am propus sa pierdem o zi numai prin parculete, ca nu sunt la fel. n-am avut timp decat de o plimbare in cismigiu, cu barca.lacul e f curat si tot cismigiul e intretinut bine. adevarul e ca chiar daca nu s-ar ocupa nimeni de el, tot iubirea mea ar ramane....
campulung, de aproape 30 de ani troneaza aproape de centru un strand gol. plin de gunoaie si buruieni.  in rest toate bune si frumoase. au fost zilele campulungului, o saptamana intreaga, cu tarabe, artizanat, concerte si centreul plin de mese pt bere, mici si alte halea. lumea zice ca n-are bani. se plange ca e saracie si ca nu se poate face nimic in orasul ala. pai ce sa se faca, ca toti erau la bere!
Memorat

Daca am avea mai multa incredere unii intr-altii, poate am avea mai mult de pierdut, dar poate si mai mult de castigat
The Willy
Sr. Member

« Răspunde #10 : 17-08-2011, 18:15:48 »

Faceti plinul de covrigi proaspeti cat stati acasa!A propo, in Italia sunt covrigarii, stie cineva?
Memorat
Alien
Full Member
**

« Răspunde #11 : 17-08-2011, 22:11:43 »

Faceti plinul de covrigi proaspeti cat stati acasa!A propo, in Italia sunt covrigarii, stie cineva?
in it covrigii îi gasesti in berariile/restaurantele cu specific nemþesc: tre' sã ceri brezel.
« Ultima modificare: 17-08-2011, 22:20:03 de către Alien » Memorat
The Willy
Sr. Member

« Răspunde #12 : 18-08-2011, 09:55:44 »

Pe bune? Pai si iti da brezel proaspeti, copti de ei in ziua aia?sunt la fel ca cei romanesti?
Memorat
Alien
Full Member
**

« Răspunde #13 : 18-08-2011, 22:01:15 »

Pe bune? Pai si iti da brezel proaspeti, copti de ei in ziua aia?
:-)
de obicei ii fak chiar ei pe moment, iti sunt adusi fierbinti la masa...

sunt la fel ca cei romanesti?
mai buni! pe bune!
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #14 : 22-08-2011, 14:57:34 »

quasi

de obicei sint de-aia semipreparati si semicopti si inghetzati, la punga
si se baga la cuptor 2-3 minute
da e drept, sint buni (iar pe la oarece supermarket ii gasesti si tu, la punga si inghetzati, i-am vazut dar nu-mi amintesc unde )
Memorat

Pagini: [1] 2   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: