Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 16   In jos
Imprimă
Autor Subiect: La drum inspre Romania, sondaj  (Citit de 24620 ori)
BaSaRaBeAnCa
Jr. Member
*

« Răspunde #135 : 25-06-2009, 08:05:10 »

bine ai venit!
Citat
Am auzit ca de un timp se calatoreste bine si tranzitand Slovenia (drum care-i si mai scurt probabil)avand pe o mare portiune autostrada.
corect!
precizez ca eu preferam ex-Jugoslavia si inainte de autostrazi Wink

Eu cu familia mea obiºnuim sã trecem prin Austria, dar am fãcut strada odatã ºi prin Slovenia! Chiar mi-a plãcut mai mult sã cãlãtoresc pe acolo (frumoase case au slovenii! Smiley). Numa' un pic de probleme cu autostrada care duce spre Maribor (cã încã nu au terminat-o), dar aºa e super! Am fost ºi în excursie la Koper ºi la lacul Bled (frumoasã insuliþa de acolo). Cred cã aþi auzit de ea... În concluzie: Slovenia, o Þarã superbã! Kiss Kiss Kiss
Memorat

Nu se schimbã nimic dacã nu facem ceva...
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #136 : 25-06-2009, 13:11:21 »

exact de-aia si eu prefer drumul ala. Nu-mi place sa consider drumul pina-n Romania ca pe o cursa obligata, ci ca pe inceputul vacantei. Chiar daca nu sint autostrazi, sau mai ales pt ca nu sint autostrazi, nu e o calatorie monotona.

si se maninca bine Wink
Memorat

darkangelo
Sr. Member

« Răspunde #137 : 26-06-2009, 21:24:35 »

...precizez ca eu preferam ex-Jugoslavia si inainte de autostrazi Wink
Eu unul stiam un singur lucru : cat mai repede.Faceam tot posibilul sa ajung la miezul noptii la Udine,iar dimineata eram deja in Romania.Detectorul in functie ,plinul facut si termosul cu cafea la indemana,1400 km cu escale doar pentru alimentare cu benzina.Am ales cele mai rapide rute care sunt pe autostrazi.Facand un mic calcul de timp,ajungeam mai repede decat cu avionul,incluzand aici toti timpii pierduti pana/de la aeroport etc. in plus beneficiind de un mare avantaj psihologic : eu eram la volan. Grin Ajuns acasa ma felicitam ca am optat pentru un motor puternic sub capota.
Mi-am facut un obicei din a opri in Piatra Craiului si a servi o ciorba de burta cu friptane autohtone.
Memorat

...........shut up and drive.......
Lulu
Sr. Member

« Răspunde #138 : 27-06-2009, 09:13:47 »

exact de-aia si eu prefer drumul ala. Nu-mi place sa consider drumul pina-n Romania ca pe o cursa obligata, ci ca pe inceputul vacantei. Chiar daca nu sint autostrazi, sau mai ales pt ca nu sint autostrazi, nu e o calatorie monotona.

si se maninca bine Wink

in slovenia se marge acum mai mult pe autostrada decit pe drum "de tara".
e un traseu frumos si ar fi indicat sa calatoresti fara graba...cine nu a trecut demult prin slovenia, as zice sa reactualizeze traseul.  Wink
Memorat

BaSaRaBeAnCa
Jr. Member
*

« Răspunde #139 : 27-06-2009, 12:18:22 »

in slovenia se marge acum mai mult pe autostrada decit pe drum "de tara".
e un traseu frumos si ar fi indicat sa calatoresti fara graba...cine nu a trecut demult prin slovenia, as zice sa reactualizeze traseul.  Wink

Nush cu traseul... Eu am trecut prin Slovenia chiar anul trecut ºi am mers ºi prin sate, cã pe autostrada care trece prin Maribor se fãceau încã lucrãri. Nu prea cred cã au terminat-o... Nush ce sã zic...
Memorat

Nu se schimbã nimic dacã nu facem ceva...
Lulu
Sr. Member

« Răspunde #140 : 27-06-2009, 12:39:58 »

cine se grabeste, sa mearga prin austria!
cine are timp si chef sa guste calatoria, sa mearga si prin slovenia si prin austria (eventual una la dus si alta la intors), ca sa le vada (cit de cit) pe amindoua!
that is the point!  Wink
Memorat

SIM on air
Full Member
**

« Răspunde #141 : 14-07-2009, 19:55:24 »

Buna,ma numesc Viorel si-as vrea in primul rand sa salut toti membrii acestui forum unde m-am inscris de curad.Legat de acest subiect al calatoriei spre tara,va rog frumos daca e dispus careva din voi care a maturat o experienta mai mare in timp daca imi poate sugera un traseu optim de calatorie spre tara, ma refer la un traseu mai scurt,strazi bune si eventuale locuri de popas pentru odihna in siguranta.Specific,ca aici locuiesc in Udine iar in Romania trebuie sa ajung tocmai in..Botosani.Cat priveste Austria am mers atat prin Graz cat si prin Viena(asta pentru a profita de autostrada cat mai mult).Am auzit ca de un timp se calatoreste bine si tranzitand Slovenia (drum care-i si mai scurt probabil)avand pe o mare portiune autostrada.Cat despre drumurile de la noi...poate stie sa-mi recomande cine-a fost de curand care rute-ar fi mai putin stricate.Va multumesc anticipat pentru sugestii,numai bine si felicitari celor ce se ingrijesc sa ne puna la dispozitie materialele ce cred ca vin in intampinarea rezolvarii problemelor marii majoritati a celor ce au nelamuriri sau vor sa-si impartaseasca pasiunile.S-auzim de bine!

.....uite ca avem si targa de..BT Grin;..Vioara draga io am maturat experientza k lumea(din '93 cu 3 ani de Udine si restu'..);vezi k la Gorizia ai trei "uscite"..iesi la sud din UD,treci prin Manzano(pe la fabricile de scaune Wink ),Cormons,Nova Gorica,Ljubliana,Maribor,Budapest,Debretzin,Satu-Mare/Carei,si de acolo...Cluj,Pasul Tihutza...astea toate din amintirile mele..oricum daca iesi des spre Ro,vigneta de Slovenia sa fie de 6/12 luni k sa iesi bine la bilantz mor!
In sf.,k sa fie mai interesanta calatoria iti sugerez un navigator bun cu toata EUROPA(cu Romania detaliata) si cu POI(puncte de interes),ex.GARMIN seria nùvi...nu "umbla" cu telefoane celulare pe post de navi..pt.k ai sa ajungi la Cimishlia in Rep.Moldova in loc de BT.. Grin...am luat Stormu' de la Vodafone cu navi cu alea...nene mi-au sarit retinele-n parbriz..imi cautam irisul prin torpedou,si conduceam in S pe rectiliniu.. hammer.OK,vacantza placuta si drum bun la toata lumea. Cool
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #142 : 14-07-2009, 20:10:08 »

Eu unul stiam un singur lucru : cat mai repede.Faceam tot posibilul sa ajung la miezul noptii la Udine,iar dimineata eram deja in Romania.Detectorul in functie ,plinul facut si termosul cu cafea la indemana,1400 km cu escale doar pentru alimentare cu benzina.Am ales cele mai rapide rute care sunt pe autostrazi.Facand un mic calcul de timp,ajungeam mai repede decat cu avionul,incluzand aici toti timpii pierduti pana/de la aeroport etc. in plus beneficiind de un mare avantaj psihologic : eu eram la volan. Grin Ajuns acasa ma felicitam ca am optat pentru un motor puternic sub capota.
Mi-am facut un obicei din a opri in Piatra Craiului si a servi o ciorba de burta cu friptane autohtone.
mda... asa stiam si noi, inainte sa ne oprim sub un camion si sa vedem moartea cu ochii si sa-mi port cicatricile toata viata... da' ce, e vreo intrecere?!
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #143 : 14-07-2009, 20:13:21 »

In sf.,k sa fie mai interesanta calatoria iti sugerez un navigator bun cu toata EUROPA(cu Romania detaliata)
auzi bre? da inainte de navigatoarele astea, cum ajungeati in Romania? pe bunghite? acu si harta detaliata a Romaniei va trebe? N-au mutat astia nimic, tot acolo a ramas si cu aceleasi sosele de rahat (bine ca se plateste rovinieta, ca autostrazi vor avea urmasii urmasilor nostri...maybe...)
Memorat

Geronimo
Vizitator
« Răspunde #144 : 14-07-2009, 20:36:24 »

Adevarul e ca e mai relaxant cu navigator. Iti zice el tot. Imi amintesc ca odata cautand o sala de sport am ajuns in varf de munte dar mi-am zis "daca asa spune el mergem pe munte". Am ajuns la destinatie, normal, ca navigatoru' e dracu si stie multe.
Dar o faza ca lumea mi s-a intamplat in Spania, invartindu-ma prin livezile cu portocali, ca inchisesera cateva strazi si navigatorul nu era aggiornat  mor mor
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #145 : 14-07-2009, 21:01:53 »

pai nu zice nimeni ca navigatorul nu e folositor, dar da-o naibii, sinteti nascuti in Romania si ati mers in tara de zeci de ori fara navigator, acu nu mai stiti sa ajungeti? e tot Romania, nu s-a schimbat cu Norvegia..
Memorat

Geronimo
Vizitator
« Răspunde #146 : 14-07-2009, 21:15:36 »

Din cauza navigatorului sa dus placerea aia sa cobori geamul si sa intrebi "Fiti amabil...". Sau prin tarile care nu le cunosti limba, placerea de a intreba cu mainile. S-a duus contactul cu persoanele.
Mai ai o sansa daca ramai in pana.
Memorat
costyy74
Jr. Member
*

« Răspunde #147 : 14-07-2009, 22:29:54 »

patisem o faza
Plecasem di Romania, ajung undeva pe "racordul" Budapestei si trebuia sa o cotesc catre Slovenia, da ce sa o  mai lungesc ma ratacisem, trag masina la o gogoserie ( parca asa parea), iese o tipa durdulie, eu dau din cap ca de "Buna ziua", ea da din cap si zice ceva, imi era clar ca romana n-o mesteca, incerc in engleza, aia bulbuca niste ochi la mine, o dadusem in bara, ultima speranta in italiana, nada. Vazand ca nu-i chip de a ma intelege cu unguroaica ai arat harta deodata se lumineaza asta la fata si incepe sa turuie, dupa un timp termina palavrageala , chiar daca pana atunci avusem ideile "clare",amu ma bagase in ceata gogosica de tot. Dau din cap in semn de multumesc, ajung la masina, astia cu sufletul la gura ma intreaba ce a zis..............dau si eu din umeri , strecor o injuratura printre dinti si dai bice
Memorat
Geronimo
Vizitator
« Răspunde #148 : 14-07-2009, 22:48:52 »

Fiecare calatorie e o aventura. Dar sa ai timp sa te bucuri de traseu. Daca te duci intins ajungi terminat si iti trebuie doua zile sa-ti revii.
Memorat
SIM on air
Full Member
**

« Răspunde #149 : 15-07-2009, 15:36:36 »

DECI Embarrassed...puncte de interes,...Benzinarii,restaurante,atractzii,centre comerciale,institutzii,spitale,hoteluri,teatre,stadioane,aeroporturi,service auto,...

cuoncret Grin..sunt pe "rezerva",apas pe butonul CARBURANT,si pe o raza de 50km am toate benzinariile
..sunt pe rezerva cu..shpritzu',apas RESTAURANT...50km,..toate crashmele.
tre' sa merg la meci..apas STADION(recreere)..
...soacra face figuri in mashina,k e rau,k e alea..apas SPITAL..
..vreau sa dau uochii cu primaru'vesel..apas INSTITUTZII
..pt. shoping..apas si..am tuoate AUCHAN-urle mor
Memorat
Pagini: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 16   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: