Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Minori, da oggi obbligo passaporto

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 2 [3]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Minori, da oggi obbligo passaporto  (Citit de 2984 ori)
Icomefromalabama
Jr. Member
*

« Răspunde #30 : 02-07-2010, 12:22:47 »

Gentile....

il centro SOLVIT italiano ha esaminato il suo reclamo e sembra ci siano gli estremi per aprire un caso SOLVIT per fare chiarezza sulla normativa applicabile con particolare riferimento alla polizia di frontiera dell’aeroporto in questione. Dal momento che il reclamo risulta contro un’autorità italiana è tuttavia necessario che il caso venga aperto dal centro rumeno nei nostri confronti.
La invito pertanto a scrivere al centro SOLVIT rumeno (in lingua rumena o inglese), specificando che questo centro ha dato il proprio consenso all’apertura di un caso nei confronti dell’Italia.

Centro SOLVIT rumeno: solvit@dae.gov.ro

Rimango a disposizione per ogni eventuale chiarimento.

Cordiali saluti

Francesco ZECCHETTO
PRESIDENZA DEL CONSIGLIO DEI MINISTRI
Dipartimento Politiche Comunitarie
Ufficio per la Cittadinanza Europea
Ufficio "Procedure di Infrazione e SOLVIT"
Piazza Nicosia, 20 - 00186 ROMA
tel. +39 06 6779 2597
fax +39 39 06 677 95 044
e-mail f.zecchetto@palazzochigi.it

www.politichecomunitarie.it
 PS. gazzela am o curiozitate, tu in urma obtinerii titlului de veteran pe forum primesti ceva pensie...?
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #31 : 02-07-2010, 13:53:09 »

alabama, rapid ochi la regulament

p.
Memorat
dani
Vizitator
« Răspunde #32 : 02-07-2010, 14:27:52 »

poti sa te tragi de ce vrei, am rezolvat gratie persoanelor care au competente,cunostinte si inteligenta. nu inteleg de ce te-i bagat tu in seama pe subiectul asta...mult noroc in continuare.

acum serios, scrie undeva ca pe forum sunt informatii autorizate??? eu pe zi ce trece, raman fara cuvinte....dar daca aceasta situatie, ti se intampla acum vreo 15 ani, la care internet si forum te duceai...scuze, nu am vrut sa fiu rea....

dar, spre exemplu, eu si azi am fost sa rezolv foarte multe lucruri, pe care, pe cate unul l-am rezolvat, altul trebuie sa ma intorc, ca erau in greva  Grin, dar pina acum, nu as indrazni sa cer informatii de toate felurile, pt ca sunt situatii particulare...poate cineva le-a intampinat sau nu....ma mir, ca nu te-ai dus la solvit, inainte sa te duci in romania, sa iti deseneze, ceea ce trebuia facut...

mute salutari si inainte de a face ceva, e mai bine sa te interesezi tu personal, decat sa arunci cu bolovani...............
Memorat
Icomefromalabama
Jr. Member
*

« Răspunde #33 : 03-07-2010, 09:04:41 »

Se dovessi tirare pietre a tutti i cani che mi abbaiano dovrei acquistare una cava e non me lo posso permetere.
Serios vorbind acuma, crezi ca am facut de capul meu...? Citeste toata discutia. Multumesc de salutari si-ti doresc sa nu intalnesti oameni dezinformati prin uffici italiene, si daca totusi dai de ei si primesti informatia gresita... pazienza. Cum e vorba romanului, "capul plecat sabia nu taie", justooo?
Memorat
Icomefromalabama
Jr. Member
*

« Răspunde #34 : 03-07-2010, 09:17:22 »

Am uitat sa specific, e adevarat... despre cartea bianca am aflat aici pe forum( lume care a plecat nu de mult in tzara cu copilasii avand aceasta carte bianca). M-AM INFORMAT in Comune daca se poate si mi-au dat confirmarea. Deci il Comune mi-a dat confirmarea. Insa din nou e adevarat, nu mi-a venit in cap sa sun Aeroportul care intre timp a schimbat regulile... De aia ti-am urat sa intalnesti lume competenta oriunde te vei duce sa-ti rezolvi treburile in Italia.
Cam asta ar fi oameni buni. Buone vacante, eu abia m-am intors din tara, daca aveti alte intrebari sau neintelegeri, voi incerca sa fiu de ajutor.
Memorat
dani
Vizitator
« Răspunde #35 : 03-07-2010, 09:48:07 »

oameni buni, de ce nu cititi cu atentie ce scrie un biet pacatos??? am specificat ca margeam in romania, ce atatea polemici si intrebari... astept un raspuns unde unu imi poate spune cum de nu se poate calatori in ROMANIA Cu CARTEA BIACA SAU VERDE SAU LASCIAPASSARE ori cum vreti voi.

ai uitat inca ceva...Romania inca isi face legile ei, asa ca nu stiu daca trebuie sa te iei de birourile italiene...sau de prostii, care nu ti-au dat voie sa intri in Romania ...eu am cunostinte italiene, care au plecat peste tot in EUROPA, cu aceasta carte alba....ca Romania vrea sa fie numai pt ce o intereseaza pe ea in Europa, dar nu si pt transport-turism...si incearca sa gaseasca noduri, peste tot si la toti, asta e altceva....

ca fapt divers, un politist anul  trecut-i cerea pasaportul barbatului meu, cetatean italia...nu vroia sa stea sa vada CI italiana, nimic....el spunea mereu si raspicat ca el vrea pasaportul....la care i-am raspuns, ca daca nu-i convine ca nu are pasaport, sa-l aresteze, DAR sa-l duca in ambasada italiana  LoL asa si tu cu problemele tale...

asa ca ...paceeee

s totusi, tu nu ai putut sa pleci din Italia??? sau in Romania ti-au facut probleme...

pasaportul, mai este valabil, si pt ca foarte multi copii au fost scosi din tara, poate de asta provincia ta,
« Ultima modificare: 03-07-2010, 09:54:01 de către dani » Memorat
Icomefromalabama
Jr. Member
*

« Răspunde #36 : 03-07-2010, 10:12:17 »

Dragutza, am fost deja in Ro. cu acea carte bianca numai ca din alt aeroport...la 100 km distanta. NIMENI nu mi-a facut probleme, inainte de a ma urni am sunat politia de frontiera din Ro. nu m-as fi gandit ca cei din It. imi vor face probleme...M-am intors din Ro in aeroportul de unde ar fi trebuit sa plec si la controlul actelor au privit si cu un zambet binevoitor mi-au spus "e in regola". deci e mare confuzie si totusi cineva tre sa plateasca, vom mai vedea. daca am castig de cauza bine daca nu bine tot la fel ca eu nu am pierdut nimic, compania de zbor mi-a schimbat datele fara sa mai platesc ceva, numa ca te enerveaza toata confuzia asta ca pana la urma sant energii si stres consumate inutil...De la romani m-as fi asteptat la orice nu de la italieni. Cam asta ar fi. tre sa fii precaut cu 1000 de ochi, recunosc...solemn.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #37 : 03-07-2010, 14:25:28 »

eu chiar nu pricep de ce ti-au facut probleme cu carta bianca. carta bianca exista de vreo 30 de ani in Italia, nu e de azi, de ieri!
Memorat

dani
Vizitator
« Răspunde #38 : 06-07-2010, 14:40:24 »

eu chiar nu pricep de ce ti-au facut probleme cu carta bianca. carta bianca exista de vreo 30 de ani in Italia, nu e de azi, de ieri!
si eu stiu la fel, ca este utilizata de ffoarte mult timp...aici, italienii o folosesc pt copii lor si pt vacantele lor in Egipt, si nu este in Europa...cine stie ce lucru dubios li sau parut la granita, cu acea carte bianca, si nu au vrut sa o recunoasca...pt ca eu nu vreu sa cred nici in ruptul capului, ca toti sunt prosti, iar noi suntem cei mai dastepti  Grin
Memorat
Icomefromalabama
Jr. Member
*

« Răspunde #39 : 08-07-2010, 12:33:25 »

Eu nu am spus ca unii sant prosti si altii destepti, asta ai scos-o de la tine. Doar o intrebare am, cu LEGEA si cu DREPTURILE OMULUI se poate glumi? Raspunde inteligent cu DA sau NU. Se poate ori nu se poate glumi, ce parere ai, DA sau NU?
Memorat
misulica
Sr. Member

« Răspunde #40 : 30-07-2010, 23:38:48 »

si eu stiu la fel, ca este utilizata de ffoarte mult timp...aici, italienii o folosesc pt copii lor si pt vacantele lor in Egipt, si nu este in Europa...cine stie ce lucru dubios li sau parut la granita, cu acea carte bianca, si nu au vrut sa o recunoasca...pt ca eu nu vreu sa cred nici in ruptul capului, ca toti sunt prosti, iar noi suntem cei mai dastepti  Grin
eu am facut-o la inceputul lui iunie, dar m-au avertizat ca se schimba regulile dupa 3 zile (am fost joi si luni se schimbau regulile). la chestura am intrebat daca tre sa fac obligatoriu pasaport sau merge doar carta bianca, s-au uitat pe o lista si au zis ca pt romania pt minori trebuie pasaport, pe baza cartii (care e de fapt un fel de certificat de nastere la mine la aosta)
Memorat

Daca am avea mai multa incredere unii intr-altii, poate am avea mai mult de pierdut, dar poate si mai mult de castigat
Pagini: 1 2 [3]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: