Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2   In jos
Imprimă
Autor Subiect: De hominibus imbecillis…  (Citit de 2174 ori)
pippus
Admin
Veteran

« : 02-04-2009, 16:25:07 »

(de pe blogul Alinei Harja, un text delicios Grin )

http://alinaharja.wordpress.com/2009/04/02/de-hominibus-imbecillis/

De hominibus imbecillis…
aprilie 2, 2009, 10:22 am

Am descoperit de curând un portal care mã elogiazã cu tot felul de aprecieri la limita abjectului, aºternute aleator.
O altã observaþie extrem de interesantã este faptul cã “flatarea” este direct proporþionalã cu zavistia declanºatã de ascensiunea mea personalã ca rezultat al unei întregi serii de acþiuni bine articulate.
Evident, multe dintre aceste “complimente” sunt de fapt fabulaþii, uºor de remarcat în special datoritã faptului cã sunt contradictorii ºi extrem de uºor de contraargumentat. Dar un asemenea efort, chiar dacã minimal, ar denota interes.
Este consternant faptul cã autorii unor astfel de aberaþii nu au fineþea de a sesiza aceste incongruenþe.
Un alt aspect care m-a frapat este ºi lipsa totalã de maniere, uºor sesizabilã din limbajul scabros utilizat ºi respectul manifestat faþã de sexul frumos. Nu trebuie omisã nici deficienþa gramaticalã de care dau dovadã ºi nici mutilarea excesivã a limbii materne cu toate cã, cel puþin unul, încã mai vegeteazã pe tãrâm românesc.
Cei ce trãiesc în Peninsulã ar putea fi oarecum disculpaþi de faptul ca folosesc destul de sporadic limba românã în exprimarea de zi cu zi.
Ce-i ºi mai frumos este cã au contrapus, în acelaºi stil prozaic obscen, o adevãratã apologie ale unor exemplare infame ale comunitãþii (evident nu toþi cei nominalizaþi intrã în aceastã categorie).
Într-un delir schizofrenic demn de orice manual de psihopatologie aceºtia mai expectoreazã ºi faptul cã aceºti miºei ar fi fost, vezi tu Domane, ponegriþi de mine ºi alþi câþiva.
Asta se întâmplã atunci când la internet are acces ºi “Homo neanderthalensis”.
“In quantas cogitationes oblitum condicionis suae venit immortalia,aeterna volutat animo,et in nepotes pronepotesque disponit:cum interim longa conantem eum mors opprimit,” zicea Seneca referindu-se la indivizii evoluaþi la rangul de “Homo sapiens sapiens”.
Dar oare aceste exemplare rãmase la stadiul de “homo erectus” (bine, si aceasta “evoluþie” se manifestã doar ocazional, pentru cã la apariþia personulitãþilor aceºtia recidiveazã la stadiul de “Pan troglodytes”) ce vor transmite progeniturilor?
Vorbim despre o adevãratã involuþie a speciei umane.
În finalul acestei scurte însemnãri un mesaj pentru sus-numiþii simpatizanþi, în stilul unui bun prieten de-al meu mult mai erudit decât mine: “domnii mei, la pregãtirea profesionalã ºi calitatea observaþiei sociale pe care le deþineþi, exerciþiul dumneavoastrã retoric ºi remarcile plastice despre viaþã în general ºi cea intimã în special nu mã uimesc defel. Deºi vã sugerez sã le împãrtãºiþi într-o manierã mai eficientã”.

P.s. Dacã nu s-a înþeles prea bine mesajul, probabil acest video va fi mai iluminant.

<a href="http://www.youtube.com/v/htM3LhX27mc" target="_blank">http://www.youtube.com/v/htM3LhX27mc</a>

............................

[p.p.s. pippus :  mor mor mor mor mor mor mor mor mor mor ]
« Ultima modificare: 02-04-2009, 20:57:08 de către pippus » Memorat

Aleksa
Veteran

« Răspunde #1 : 02-04-2009, 19:44:15 »

mor mor mor
m-am amuzat destul de tare si eu, desi am impresia ca nu radem din aceleasi motive.

Eu rad pentru ca mi se pare cam ridicol textul de mai sus, pentru mine de exemplu limbajul elevat este egal cu zero, eu apreciez calitatea si coerenta ideilor exprimate. Adica ce fac daca ma simt atacata la spusele unor persoane, mai ales presupunand ca sunt ignorante, ma duc si le zic ca nu merita nici un raspuns macar, ca "aquila non capit muscam" si eu sunt diferita de ei si "philosophum non facit barba"- ce imi mai aduc aminte de la latina si eu  mor mor mor ca sa nu caut pe google proverbe in latina ca sa le raspund online la toti, in rime chiar  LoL

Am vazut si faza de la Cronica carcotasilor totusi (minutul 21.36)
http://cronica.primatv.ro/tv/cronica-4-martie.html?play=1

Eu as spune ca pana una alta ignoranta nu o consider pacat, dar trufia (Superbia) in schimb e primul pacat capital.

« Ultima modificare: 02-04-2009, 19:46:57 de către Aleksa » Memorat
eccellentesuperdeluxe
Vizitator
« Răspunde #2 : 02-04-2009, 19:50:54 »

Dar asa cum scrii,asa te gandesti io cred.
Ca daca e sa-ti manifestezi un concept,o faci prin vorba sau prin scrisul.
Iar daca esti cam zvapaiat la cap sau nestatornic in ideii,in mod normal ar trebui sa reiasa cind scrii pe hartie.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #3 : 02-04-2009, 20:54:09 »

deci aleksa, textul de mai sus e doar un mijto suptil fara nici o pretentie.
un exercitiu distractiv de l romana.
replica directa (citeste : pe limba lor ) unor nefericiti analfabeti de fapt nu se poate da
deci, nu stiu ce ai inteles tu si nici de ce razi dar e dreptul tau Smiley

p.
Memorat

Aleksa
Veteran

« Răspunde #4 : 02-04-2009, 22:21:57 »

multumesc pippus pentru explicatie, am inteles ca se dorea a fi un mijto subtil sau intelectual, doar ca mie nu mi s-a parut reusit, atata tot.
Cum nu stiu la cine se refera si cat de analfabeti sunt sau nu respectivii, raportez textul la mine, ca cititor. Eu, ca cititor, am ramas cu o parere mai putin buna despre o persoana despre care nu aveam inainte nici o parere, despre care am auzit si in privinta careia eram poate putin curioasa. Daca altora li s-a parut amuzant, ma bucur, inseamna ca scopul textului a fost atins.
Eu, cu riscul de a parea lipsita de simtul umorului si ignoranta (ca sa nu folosesc alt cuvant pentru cine rade singur de ceva) o sa raman cu aceeasi parere, ca e a mea  Smiley
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #5 : 02-04-2009, 22:23:57 »

hai mai ca stim cu totii despre cine se vorbeste in propozitie...
Memorat

Aleksa
Veteran

« Răspunde #6 : 02-04-2009, 22:42:28 »

mor mda, foarte amuzant; nu mi s-a parut ca am fost luata cumva de sus, nu cred ca mi-a fost adresat mie textul, chiar nu stiu la cine se refera desi acum ca imi ziceti ca ar trebui sa stiu ma gandesc la o varianta; daca as fi luata de sus pe de alta parte, nu ar fi nici o problema caci sunt convinsa ca sunt multe persoane mai inteligente decat mine, dar partea curioasa e ca persoanele inteligente pe care le admir eu sunt directe, si nu iau pe nimeni pe sus, nu simt nevoia sa demonstreze nimic.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #7 : 02-04-2009, 22:46:15 »

mor mda, foarte amuzant; nu mi s-a parut ca am fost luata cumva de sus, nu cred ca mi-a fost adresat mie textul, chiar nu stiu la cine se refera desi acum ca imi ziceti ca ar trebui sa stiu ma gandesc la o varianta; daca as fi luata de sus pe de alta parte, nu ar fi nici o problema caci sunt convinsa ca sunt multe persoane mai inteligente decat mine, dar partea curioasa e ca persoanele inteligente pe care le admir eu sunt directe, si nu iau pe nimeni pe sus, nu simt nevoia sa demonstreze nimic.

si din asta nu se poate iesi. a zis. Amin !  Cool Cool
Memorat

Aleksa
Veteran

« Răspunde #8 : 02-04-2009, 22:55:23 »

am spus "daca as fi", pentru ca nu m-am considerat; in fine, ma bucur sa vad ce importanta este parerea mea in privinta unui text
Memorat
d.harja
Jr. Member
*

« Răspunde #9 : 02-04-2009, 23:00:08 »

Buna seara tuturor,
In primul rand multumesc mult, pippus.
Aleksa, unuia ca Gal, unuia ca Bostaca, adjudeanu (si cine naiba mai e in spatele forumului "clona")care nu sunt in stare sa lege 2 cuvinte nici in romana si nici in italiana, tu cum i-ai raspunde?
Ideea nu era sa le demonstrez superioritatea ci sa-i iau peste picior. Punct.
Superior le este absolut orice individ trecut de scoala elementara.
Memorat

Diana Alina Harja
Asociatia "Amici della Romania"

L'amore è una cosa piu' meravigliosa dell'arte.

Wilde, Oscar - "Il ritratto di Dorian Gray"
Aleksa
Veteran

« Răspunde #10 : 02-04-2009, 23:09:26 »

Ok, am inteles, tocmai am intrat a doua oara acolo. Eu nu cred ca ce e postat acolo merita un raspuns, pentru ca, daca intr-adevar intra cineva pe-acolo, citind ce este postat si cum este postat cred ca isi face o idee despre ce este vorba.
Eu nu mai zic nimic, nu am avut oricum nici o intentie de a jigni pe cineva
Memorat
d.harja
Jr. Member
*

« Răspunde #11 : 02-04-2009, 23:19:50 »

Nici o problema, Aleksa... nu m-am simtit jignita...
Dar am vrut sa lamuresc totul ca sa nu apara neintelegeri.
O seara placuta iti doresc.
Memorat

Diana Alina Harja
Asociatia "Amici della Romania"

L'amore è una cosa piu' meravigliosa dell'arte.

Wilde, Oscar - "Il ritratto di Dorian Gray"
eccellentesuperdeluxe
Vizitator
« Răspunde #12 : 03-04-2009, 08:45:00 »

Mie mi-a placut articol,eu admir intotdeauna persoanele acelea care sunt in stare sa-si exprime conceptele,printr-un limbaj adecvat,deloc sfidator si mai putin inzorzonat.
Iar cind o limba este atat de bogata in termene,nu vad de ce sa nu fie folosite.
Ca mie mi se face rau cand in italiana spre exemplu,baiatei de azi repeta in continuu: "eh...cioè...ehm cioè..volevo dire"  Cool
Memorat
Aleksa
Veteran

« Răspunde #13 : 03-04-2009, 09:59:10 »

eu cred ca folosirea limbajului ar trebui adaptata in functie de context

“Nu sta de vorba cu un om decat dupa cum ii este felul, caci daca vrei sa-i vorbesti celui prost cu stiinta, celui grosolan cu intelepciune, nu faci decat sa-ti pierzi mintea chinuindu-l pe cel cu care stai de vorba, inpovarandu-l cu lucruri de care nu are habar, facandu-l sa traiasca mahnirea pe care o simte cel elocvent atunci cand vorbeste celui balbait.”
Memorat
Aleksa
Veteran

« Răspunde #14 : 03-04-2009, 10:15:00 »

nu cred ca nivelul unei conversatii sta in limbaj, ci in ideile exprimate.
Nu mi se pare un anumit limbaj nici motiv de admiratie, nici de dispret.
Fiecare cu parerile lui, eu nu cataloghez pe nimeni in schimb, mi-am spus parerea, prea putin imi pasa daca e impartasita sau nu  Wink
Memorat
Pagini: [1] 2   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: