Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Senzational vol 2-popa Valdman de la Milano face campanie electorala ptr..fiu-su  (Citit de 1758 ori)
pippus
Admin
Veteran

« : 16-05-2011, 10:13:49 »

Tare de tot, cu ocazia campaniei electorale, dom parinte Traian Valdman de la Milano a trimis si el o scrisoare (personala, cu nume si adresa la toti enoriashii ) prin care il sustine la Consiliu de zona pe...fiul sau, domnu injiner Valentin Valdman

despre care ni se povesteste ca merita sa fie votat, ca e baiat bun, face politica da 10 ani (cine a auzit de el pana acum ??!! ) si probabil in tot timpu asta a lucrat si el intens ptr binele la noi rromani
aha...
de apreciat folosirea asa zis-ului "plural al majestatii" - "fiul nostru" a facut si a dres
plus tupeul de a amesteca cele sfinte cu trebshoarele politice a lu fi-su : "In lumina Invierii Domnului.... " si incheiat cu semnatura "preot etc etc"

che schifoso....

Intrebare : care va stiti, o sesizare la BOR ptr abuz de fctie popeasca cum se poate face ??!!

uite si docomentu (si pe asta il voi reincarca versiune colorata ca originalul )

imagine format mare :  http://i55.tinypic.com/axbevs.jpg

« Ultima modificare: 16-05-2011, 10:26:35 de către pippus » Memorat

mada
Jr. Member
*

« Răspunde #1 : 16-05-2011, 10:26:01 »

Tot în cadrul Cancelariei Sfântului Sinod îºi desfãºoarã activitatea Corpul de Inspecþie ºi Control – Biroul de sesizãri ºi scrisori, în cadrul cãruia activeazã:
Inspector general bisericesc: Pr.Alexandru Moþoc;
Inspector: Diac. Sorin Argintariu
E-mail: biroul.sesizari@patriarhia.ro

www.patriarhia.ro

De asemenea:

Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale, cu sediul la Paris:
Arhiepiscop si Mitropolit: Înaltpreasfintitul IOSIF   
Episcop-Vicar al Mitropoliei: Preasfintitul MARC

Adresa:
1 Bd du General Leclerc
91470 Limours / Franta ;
Tel: 0033 1 64 91 59 24 ;
Fax: 0033 1 64 91 26 83
Email: mitropolia@wanadoo.fr
Site: www.mitropolia.eu

Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei, cu sediul la Roma :
Episcop: Preasfintitul SILUAN

Adresa:
Via Ardeatina n° 1741, 00134 Roma – Italia
tel/fax: (0039) 067 197 343; fax: +39 069 028 09 40
e-mail: cabinet.episcopia.italiei@mitropolia.eu
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #2 : 16-05-2011, 10:28:53 »

ssssssuper, stai ca le scriem de pe poshta de webmaster

p.
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #3 : 16-05-2011, 10:55:27 »

deci, ptr curiosi, sa aflam cate ceva despre aventurile si facerile de bine ale "fiului nostru Valentin" daca tot are viatza pe net si vrea sa fie votat de noi, rromani  Smiley

www.valdman.it
http://it-it.facebook.com/people/Valentin-Valdman/687776508
................................
Mi chiamo Valentin Valdman e sono nato a Milano nel febbraio del 1979. Sono sposato dal 2007 e mio figlio è nato nell’estate 2010.
Il mio percorso scolastico si è svolto interamente presso l’Istituto Leone XIII dove ho conseguito la maturità scientifica. Dopo il diploma ho proseguito gli studi, scegliendo la facoltà di ingegneria gestionale e mi sono laureato in corso presso il Politecnico di Milano. Nel 2004 ho superato l’Esame di Stato per ingegneri.
Dopo una prima esperienza lavorativa nella consulenza aziendale, la mia carriera professionale si è orientata verso il settore immobiliare, partendo dalla gestione patrimoniale in importanti gruppi dal profilo internazionale ed arrivando oggi alla gestione di fondi immobiliari.
Durante il periodo universitario mi sono affacciato al mondo della politica decidendo di candidarmi come consigliere di Zona 1 nelle liste di Forza Italia: nel 2001, a 22 anni, sono stato eletto e ho partecipato con entusiasmo alle attività consiliari. Ho sempre cercato di impegnarmi in maniera puntuale e responsabile e con un approccio alla politica inteso come servizio: uno spendersi in prima persona per migliorare le cose, convinto del fatto che non ci si può lamentare di nulla se non si prova ad intervenire personalmente per gestire le cose in maniera ottimale.
Negli stessi anni ho partecipato anche alla vita di partito, intervenendo agli incontri per gli amministratori locali e diventando coordinatore cittadino dei giovani di Forza Italia, creando, con pazienza e dedizione, un gruppo di giovani esteso sul territorio e impegnato su diversi temi di interesse locale e generale.
Esperienze lavorative
2008 - attuale
Asset and Fund Management - Valore Reale SGR Spa
Real Estate

2005 - 2007
Asset and Fund Management - Ras Immobiliare - Allianz Goup
Real Estate

2004 - 2005
Facility Management - Pirelli Real Estate
Real Estate
.....................................................................

<a href="http://www.youtube.com/v/Hj_60DIVcfQ" target="_blank">http://www.youtube.com/v/Hj_60DIVcfQ</a>
« Ultima modificare: 17-05-2011, 09:00:39 de către pippus » Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #4 : 24-05-2011, 00:11:54 »

deci, am compus vreo ora la ea, ca na, rotaliana ma pandeshte si pe mine din pacate , si pana la urma am trimis urmatoarea scrisoare la adresele de mai sus plus vreo 50-80 de alte adrese de la asociatii, ziare din romania, ambasada, minister , personalitati romane in italia etc etc
asteptam efectul

si aici, textul scrisorii

Buna ziua,

sint webmaster-ul de la www.romania-italia.info, unul din primele forumuri ale comunitatii romanesti in Italia cu aproape 10 ani de activitate, unul dintre cele mai mari / cele mai serioase si prompte a oferi informatii necesare emigrarii si integrarii in Italia

Voiam sa va semnalez o anomalie, cred eu destul de grava , lucru confirmat de numeroasele proteste si scrisori deschise care circula pe Internet zilele acestea (Facebook, blog-uri )
Este vorba de un caz clar de abuz in serviciu, trafic de influenta, practica incorecta a functiei electorale, si, analizand datele votului, frauda electorala.
Sa clarificam despre ce este vorba.
Zilele trecute ne-a sosit la redactie un document (pe care il puteti viziona atasat la email ), este vorba de o scrisoare a preotului Traian Valdman, preot al comunitatii romanesti din Milano, trimisa nominal, prin posta, practic fiecarui roman/nucelu de familie de rezidenti romani din Milano.
Scrisoare prin care, cu ocazia alegerilor comunale din Milano din datele de 15-16 mai, alaturi de traditionala urare de Pasti , spre stupoarea noastra, sintem invitati sa acordam votul nostru "fiului nostru Ing. Valentin Valdman" (adica fiul cel mai mic al preotului in discutie !! ) , ni se explica exact cum se voteaza si unde trebuie scris "Valdman" pe buletinul de vot si ni se face o mica istorie personala a fiului in chestiune, despre care aflam ca a fost crescut in "lumina crestina" si ca se ocupa de politica de circa 10 ani, ocupand diferite functii.
Inutil sa mentionez faptul ca activitatile fiului Valentin Valdman legate de comunitatea romaneasca sint practic inexistente (e suficienta o simpla cautare a numelui pe google ) cum inexistenta a fost si campania electorala relativa la romani si Romania in perioada electorala martie/aprilie (e suficient sa consultam "agenda electorala" practic inexistenta, afisata pe site-ul www.valdman.it )
Dincolo de abuzul evident de fctie religioasa / putere de influenta asupra multor romani care gasesc in preotul care ii pastoreste punctul de referinta al vietii in strainatate, ridicolul mesajului este o insulta la inteligenta omului comun care intelege perfect ca politica este un joc laic si nicidecum teren de influenta a personalitatilor religioase iar probabil fiul in chestiune trebuie sa demonstreze mai intai ca merita votul nostru, inainte de a primi recomandari directe si pe cai neortodoxe de la ...tatal lui.
Problemele iscate , in urma acestei scrisori, sint multiple :

- avem o problema legala : legea italiana permite accesul la datele personale si permite plata redusa a timbrului postal doar ptr campanie electorala directa. Deci scrisoarea unui preot intr-un plic cu care beneficiaza de avantaje fiscale electorale este o incalcare a legii. La fel este abuziv accesul la datele personale ale rezidentilor romani in Milano pentru scopuri diferite de cele declarate la achizitionarea datelor. Legea privacy este o tema serioasa in Italia, dupa cum stim cu totii

- scrisoarea din pacate a avut efect iar la vot s-a inregistrat o anomalie : Valentin Valdman a primit la Milano .....646 voturi, o cifra deja enorma pana si pentru un consilier de zona italian cu ani de experienta politica.
Cu atat mai mult pentru un tanar de circa 30 de ani de care, practic, nu a auzit nimeni.
In plus, si in topul candidatilor romani la alegeri in toata Italia "fiul nostru Valentin" a castigat detasat, practic candidata din Torino de pe locul doi, Geanina Toma, a reusit sa stranga... circa 300 de voturi
Iar la Milano Valentin Valdman a inregistrat de ...10 ori mai multe voturi decat contracandidata Maria Stefanache (cu circa 62 voturi ) , regizor teatral cu 20 de ani de activitate in Italia si personalitate culturala bine cunoscuta in mediile de profil din Milano, care si-a facut campanie electorala organizand diferite intalniri si mese rotunde, in deplin respect al legii.
Disproportia este evidenta, inutil sa adaug alte comentarii.

Acestea sint faptele. Documentul este consultabil atasat la acest email, cum va spuneam. Originalul, pe hartie, il putem furniza noi daca e nevoie si oricum se gaseste inca in mii de exemplare, practic se pare ca orice roman rezident pe raza orasului Milano l-a primit. (Milano declara circa 12000 rezidenti cetateni romani )
Despre toate aceste lucruri se discuta intens si pe forumul pe care il gestionez
Topicul cu pricina il puteti viziona aici :
http://www.romania-italia.info/forum/la-taifas/senzational-vol-2-popa-valdman-de-la-milano-face-campanie-electorala-ptr-fiu-su/
Documentul a fost incarcat si aici : http://i55.tinypic.com/axbevs.jpg
(ca sa va faceti o idee, pe forumul nostru intra circa 40-50 mii de persoane in fiecare luna, majoritatea imigranti in Italia, si sint citite circa jumate de milion de pagini lunar deci vizibilitatea a ceea ce publicam acolo este destul de mare )

In plus, cum scrisoarea de fatza vrea sa fie o scrisoare deschisa ( nu e nimic de ascuns, dimpotriva, informatia trebuie dusa la cat mai multe persoane ) si o scriu la cererea mai multor useri si persoane de la diferite asociatii din zona Milano, in BCC/CCN mi-am permis sa adaug adresele mai multor organisme/asociatii/personalitati legate de comunitatea romanilor in Italia cu care ma scuz anticipat daca textul de mai sus vine considerat doar spam.

In asteptarea unui raspuns care sa faca lumina in aceasta poveste obscura,
va transmit salutarile mele si ale user-ilor www.romania-italia.info

webmaster.
« Ultima modificare: 24-05-2011, 10:15:27 de către pippus » Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #5 : 24-05-2011, 13:41:20 »

popa continua sa aibe tupeu

http://www.oraromaniei.com/ora/index.php?option=com_content&view=article&id=354:cel-mai-vechi-preot-roman-din-italia-acuzat-de-fraud-electoral&catid=35:actualitate&Itemid=65

Replica preotului: „Doar am informat comunitatea”

Contactat telefonic de cãtre redacția noastrã, Traian Valdman recunoaºte cã a trimis scrisori românilor, însã susþine cã nu a fãcut altceva decât sã-i informez pe aceºtia.

“Am procedat astfel doar pentru a-i informa pe români. Am luat datele românilor de pe site-ul indicat de primãrie ºi le-am trimis scrisori. În Bisericã nu am vorbit doar despre fiul meu. Am prezentat-o românilor ºi pe Maria ªtefanache, candidatul de stânga. Pe restul nu îi ºtiam. Am aflat ulterior cã mai sunt ºi alþi români înscriºi în cursa electoralã. Prin scrisoarea trimisã nu consider cã m-am implicat în campania electoralã a fiului meu, ci doar i-am informat pe români. Ooamenii erau nehotãrâþi, nu ºtiau cum ºi pe cine sã voteze ºi îmi puneau mereu întrebãri. Oamenii au nevoie de informare, iar comunitatea noastrã se va face vizibilã doar prin informare. A fi creºtin mai înseamnã ºi a pune în practica de fiecare zi, în viaþa comunitãþii, principiile religioase. Acuzaþiile care mi se aduc nu le iau în seamã. Vin din partea unor persoane care nu ºtiu despre ce este vorba”.

ok, ii scriu Mariei Stefanache sa o intreb daca a auzit de ceva promovare din partea popii
Memorat

manzonescu
Newbie

« Răspunde #6 : 26-05-2011, 09:27:56 »

Din Pacate in scrisoare nu se vorbeste de Maria Stefanache. eu nu merg la biserica si am avut ideile foarte clare, nu inteleg amabilitatea domnului preot care mi-a trimis scrisoarea. ma bucur pentru post webmaster si iti multumesc. este evident ca popa spune lucruri indepartate de adevar... eu voi intreba persoanele care merg in fiecare duminica la biserica daca au auzit popa cand vorbea de maria... si chiar daca a vorbit roulu lui este de preot si nu de politician. si eu am incercat sa vorbesc de acest lucru, din alte puncte de vedere si in italiana am scris pe blogul meu deja de pe 14/05. binenteles mesajul este pentru ca sa ma fellicit cu tine, de aceea nu mentionez nici blogul si nici articolul... o zi placuta si inca o data multumesc
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #7 : 26-05-2011, 10:00:15 »

Wink

bine, pe mine continua sa ma uimeasca la omerta' della comunita' su certi argumenti

iar popa pare un fel de sfinx de neatins

de fapt popa e o mica industrie de mana cu castiguri enorme la negru, cum stim cu totii, abuzuri continue de functie si mana groasa la fondul Bisericii cand trebuie (fac pariu ca scrisorile pe care le trimite , in barba alla legge sulla privacy, nu le-a platit din buzunar )

la fel, ar trebui sa dispara demult in neant tinand cont ca a sosit aici de la sf anilor 70 si nu ca dizident. despre ochii lui "albastri" s-a scris de mai multe ori inca din anii 90
dar popa se dovedeste longeviv si bine ancorat

si mai ales, stim cu toti ca asa e, eu le si zic, mai trebuie doar demonstrate
pana si asta e usor dar nu-si bate nimeni capul

p.

« Ultima modificare: 26-05-2011, 10:17:47 de către pippus » Memorat

manzonescu
Newbie

« Răspunde #8 : 27-05-2011, 12:50:44 »

eu cred ca anumite situatii sunt atat de paradoxale incat multa lume vrea sa nu vada. cum cred ca in primul rand este biserica ortodoxa cu ierarhiile ei care trebuie sa intervina in aceste situatii.. pentru credinciosi domu ramane preot.. dar incetul cu incetul lumea se schimba si se poate schimba... felicitari pentru curaj
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #9 : 27-05-2011, 14:20:23 »

nu e curaj, e' pura incazzatura . fondamentalmente, che non rompa le balle se non ha ricevuto  l'approvazione della persona. exista legi care tuteleaza accesul la datele personale a ceea ce considera respectivul "credinciosii din parohie"

si ca e abuziv pleaca din f ca asociaza apriori "cetatean roman=credincios ortodox"
e manda le sue lettere.... e se sono buddista o animista saranno i ca$$i miei e me li deve rispettare o no ?!

cat despre f ca popa e shmenar, ar trebui sa se sesizeze si sa-l denunte una din cele  1234231432423 asociatii ale romanilor in italia, care au statut juridic si pot sustine o actiune de genul asta, nu un admin oarecare de pe un forum oarecare
si inainte de a fi o problema a bisericii , e o problema legala.
si o problema zic eu, a comunitatii ortodoxe din Milano care se lasa "pastorita" de unul cu un trecut cel putin dubios

daca nu se misca nimeni se continua cu sindrofiile in care e nevoie de popa si in care "se sugereaza" oferta minima (care numai minima nu e...), fara factura, se continua cu botezurile in serie,  facute cate 5-6 deodata in care parintelu baga in buzunar 1000 si ceva de euri curatzi in 2 ore de munca samd samd
tzine cineva contabilitatea la toate asa zisele "oferte ptr biserica" ?!
bullshit.

ziceam, de ce combina in ograda lui nu-mi pasa, daca nu rupea coaiele fara sa intrebe preferam sa-i ignor prezentza, ca si pana acum  
iar asta cu "votati fiul nostru Valentin" i-a pus capac, mi se pare maximul de tupeu si de marlanie...

p.

eu cred ca anumite situatii sunt atat de paradoxale incat multa lume vrea sa nu vada. cum cred ca in primul rand este biserica ortodoxa cu ierarhiile ei care trebuie sa intervina in aceste situatii.. pentru credinciosi domu ramane preot.. dar incetul cu incetul lumea se schimba si se poate schimba... felicitari pentru curaj
« Ultima modificare: 27-05-2011, 15:46:18 de către pippus » Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #10 : 27-05-2011, 14:22:52 »

in plus, raspunsul dat ziarului Ora arata ca a fost atat de surprins ca cineva ar fi avut ceva de zis ceva la scrisoarea lui electorala ptr "fiul nostru" ca nici nu a stiut ce sa raspunda.

davvero imbarazzante.

p.
Memorat

laurasantori
Jr. Member
*

« Răspunde #11 : 01-06-2011, 10:14:51 »

Wink

bine, pe mine continua sa ma uimeasca la omerta' della comunita' su certi argumenti

p.

Trebuie sa ii vezi pe romanasi la marile sarbatori.
In Firenze , in noaptea de inviere ,numerosi frati de-ai nostri , frumos bronzati ,coborati di  mertzanuri luate la a 'nspea mana, abia puteau sa duca "ofranda" Grin
despre preoti, numai de bine  Wink....inca nu ne-am trezit din amorteala  Cool Huh?
felicitari pentru curaj!
Memorat
raf
Newbie

« Răspunde #12 : 12-06-2011, 13:27:04 »

Sper ca acelasi zel-tratament sa-l rezervati si domnilor din PIR-Partidul Identitatea Romaneasca care din cate observ a avut un comportament asemanator si chiar mai grav as putea spune;mai ales ca in aceeasi scrisoare de publicitate electorala,cu taxa redusa, au avut "bunul simt" sa trimita si formularul de inscriere la acelasi partid,formular pe care exista si logo-ul Regiunii Lombardia(o fi abuziva situatia???!!)  ps: Cine se baga la un denunt al PIR eu il sustin finaciar,NU GLUMESC!!
Memorat
nica
Full Member
**

« Răspunde #13 : 12-06-2011, 20:30:51 »

Bravo Pipus.....vezi cat de mare-i gradina domnului?Huh???
Cu ce putem ajuta actiunea ta total indreptatita??!!!....nu e posibili ca popii ortodocsi sa se ocupe de asa ceva. In cazul acesta poate ar trebui trimisa o scrisoare din partea Mitropoliei Ortodoxe de la Paris, adresata tuturor "parintilor duhovnicesti" prin care sa li se atraga atentia ca asa ceva nu se face!
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: