Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Abonamentul Rai-il platim sau nu?  (Citit de 771 ori)
Nycoisa
Full Member
**

« : 12-09-2011, 22:30:40 »

Ciao!
As vrea sa va intreb daca platiti an de an abonamentul la Rai.Eu am platit vreo 2,3 ani la rand.Anul asta nu am mai platit si nici nu vreau sa-l mai platesc.Ce se poate intampla?In plus,am auzit ca in Sudul Italiei sunt foarte putini cei care platesc abonamentul(italieni,romani etc).Multumesc!
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #1 : 12-09-2011, 22:49:20 »

1. nu se mai numeste abonament rai, ci "taxa de posesie de aparat bla bla bla". deci televizor, pc....orice poate capta canalele tv.
2. daca l-ai platit, il platesti. smecherii care nu l-au platit si care se numesc evazori, fac ca prostii care-l platesc (printre care ma numar si eu) sa-l vada in fiecare an MARIT. abonamentul, ca la rai poate nici nu se uita.
3. ce se intimpla daca nu mai platesti? la sfirsitul anului iti vine "cartella esattoriale" cu sechestru pe ceva (masina de ex).
4. in curind, tot datorita evazorilor, abonamentul rai va fi platit in factura de la curentul electric. multumim evazorilor!
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #2 : 12-09-2011, 22:51:30 »

daca l-ai platit si nu-l mai platesti iti vine cartela de la fisc in 2-3 ani cu suma dublata sau triplata
deci, isteatza ca l-ai platit, super isteatza ca nu-l mai platesti fara sa dai disdetta
si baftoasa, ca de fisc nu scapi.

daca nu-l platesti deloc si esti atent sa nu-ti intre in casa angajatu rai din greseala, treaba e mai complicata si poti sa o lungesti ani de zile

in cazul tau merge doar cu autodenuntz in care spui ca nu mai vrei rai si ceri sa ti se sigileze televizorul (si speri sa nu te ia in serios si sa vina sa ti-l sigileze pe bune )
Memorat

Nycoisa
Full Member
**

« Răspunde #3 : 13-09-2011, 22:19:57 »

Pai si daca zic ca plec in Romania?Le-am trimis un mail si le-am spus sa nu mai trimita inutil facturi pe numele sotului ca a plecat de tot in Romania si mi-au spus sa trimit o raccomandata la adresa cutare in care sa specific faptul ca titularul contractului a parasit Italia etc.O sa incerc sa fac si-asa,adica zic ca intentionam sa plecam de tot in Romania,numai ca nu precizez ca asta se va intampla cam peste 2 ani!
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #4 : 13-09-2011, 22:32:10 »

incearca, dar nu e asa. o data ce ai rezidenta inregistrata si nici o renuntare oficiala, nu merge pe ce zici tu.
mi-o explica un subofiter de la garda: "quando prendi la residenza, l'anagrafe comunica con l'anagrafe tributaria, e automaticamente arriva il canone da pagare da parte rai"
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #5 : 13-09-2011, 22:50:03 »

cum iti zice si Madalina, cat timp ai rezidentza in italia, fiscu te face, deci solutia ta e complet fara sens
Memorat

ecstrim
Full Member
**

« Răspunde #6 : 14-09-2011, 09:37:54 »

Trimite-le scrisoare ca v-ati convertit toata familia la islam si ca in religia voastra este interzis tv, radio si internet  Grin

Numai sa nu ai abonament sky, adsl, etc la adresa la care locuiti.
Memorat
Geronimo
Veteran

« Răspunde #7 : 14-09-2011, 22:58:12 »

4. in curind, tot datorita evazorilor, abonamentul rai va fi platit in factura de la curentul electric. multumim evazorilor!

Sa te auda al de sus(Berlu). In felul asta abonamentul Rai o sa coste 10 euro(daca platesc toti)

Memorat

De ce?
Cocolina
Sr. Member

« Răspunde #8 : 15-09-2011, 11:09:43 »

Nu-i datorita evazorilor,e datorita faptului ca in rai e nevoie de bani,pt emisiuni de cacat,pt masinile luxoase cu soferi ale impiegatilor,pt plata salariilor unor jurnalisti si alte cele....Problema e alta,de ce mai cer ei bani de la cetateni(daca e abonament tre sa mi-l fac eu,daca decid),cand ei au ,la fel ca si mediaset,un buget astronomic rezultat din reclame!!!
De ce la rai sa platesti canone si la mediaset nu?Si daca va fi in digitale terestre,de ce tre' sa mai platesti abonamentu??
Si daca e pe factura de curent,unu care are o ferma,curent deci,si nu are televizor pt vacile de acolo,tre' sa plateasca raiu-p--i???

http://www.polesine.com/pagine/comunica/radiotv/canone_rai.htm
Memorat

Cerul n-ar avea curcubeul,daca ochii n-ar avea lacrimi...
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #9 : 15-09-2011, 11:53:27 »

Sa te auda al de sus(Berlu). In felul asta abonamentul Rai o sa coste 10 euro(daca platesc toti)

pai n-am scos-o de la mine, se vorbeste de asta de citiva ani....

in rest, total de acord cu Cocolina...
Memorat

Nycoisa
Full Member
**

« Răspunde #10 : 16-09-2011, 16:08:54 »

Trimite-le scrisoare ca v-ati convertit toata familia la islam si ca in religia voastra este interzis tv, radio si internet  Grin

Numai sa nu ai abonament sky, adsl, etc la adresa la care locuiti.
:-))Buna asta!!!Incercam si asa!!!
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: