Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: APOSTILA  (Citit de 3528 ori)
DANA ialomita
Jr. Member
*

« : 06-07-2011, 08:29:14 »

Buna ziua,stie cineva daca se poate pune apostila in Italia mentionez ca am cert tradus si legalizat doar ca aceea doamna traducator autorizat din Romania a uitat sa-mi mai puna si stampila patrata cu apostila.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #1 : 06-07-2011, 09:33:58 »

din cate stiu, prin definitie,  apostila se pune in tzara de origine a documentului si e o certificare internationala ca documentu e orijinal
deci nu vad cum ti s-ar apostila in alta tzara

p.

Buna ziua,stie cineva daca se poate pune apostila in Italia mentionez ca am cert tradus si legalizat doar ca aceea doamna traducator autorizat din Romania a uitat sa-mi mai puna si stampila patrata cu apostila.
Memorat

Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #2 : 06-07-2011, 09:53:12 »

documentul tau trebuia apostilat in Romania inainte sa ajungi cu el la traducator si notar

Pentru recunoasterea internationala, documentele de stare civila, respectiv certificatele de nastere si casatorie, dupa ce li se aplica apostila de catre Institutia Prefectului, se traduc in limba tarii de destinatie de catre un traducator autorizat, inclusiv apostila, dupa care se legalizeaza de catre un notar public, iar in final traducerea legalizata se supralegalizeaza cu apostila de catre Tribunalul competent.
Memorat
nica
Full Member
**

« Răspunde #3 : 09-07-2011, 18:34:32 »

Acea doamna <traducator autorizat> ar fi trebuit sa STIE ca o traducere a unui act de stare civila nu este valabila fara apostila. Sa-ti dea banii inapoi.
Memorat
mada
Jr. Member
*

« Răspunde #4 : 11-07-2011, 09:58:11 »

Acea doamna <traducator autorizat> ar fi trebuit sa STIE ca o traducere a unui act de stare civila nu este valabila fara apostila. Sa-ti dea banii inapoi.

fetele, intelegeti odata: TU trebuie sa stii, nu traducatorul. in anumite locuri/tari, traducerea e foarte buna si fara apostila. raspunderea traducatorului se limiteaza la a traduce exact ce scrie in document si nu altceva. daca nu ti-ai facut apostila e treaba ta, nu a traducatorului.

ce se poate face e sa apostilezi originalul si sa rogi traducatoarea sa iti traduca numai apostila, dar sa printeze documentul intreg. de obicei merge. legalizarea te va costa insa din nou, ca si prima data.

apostila in alta tara insa o poate pune ambasada. asta in cazul in care inainte de apostila nu-ti trebuie alte stampile din tara - de ex, pe diplomele de liceu trebuie stampila de la inspectoratul scolar si ambasada nu le face, pentru certificatul de nastere ambasada poate pune apostila fara probleme.
Memorat
nica
Full Member
**

« Răspunde #5 : 11-07-2011, 20:09:53 »

(x mada)asta e o stire bomba! sunt zece ani ca sunt in Italia, dar n-am auzit pina acum ca apostilele pe documente romanesti se pun la ambasada(consulat)Huh?!!!Ne dai si noua sursa informatiei tale???
Memorat
laurasantori
Jr. Member
*

« Răspunde #6 : 11-07-2011, 22:28:00 »

Mai multe informatii despre apostile ,traduceri,legalizari, gasiti si aici : http://www.apostile.ro/
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #7 : 12-07-2011, 10:24:13 »

nu e nici o stire bomba, consulatul trebuie sa asig toate serviciile administraive/legale/etc ptr cetatenii aflati in alt stat

ca refuza ei sa faca una alta e altceva si o fac asa de cand s-a inventat emigratia (gen casatoria la consulat, se poate si asta si si sint obligati si se face ca si cum ar fi facuta la orice primarie in romania dar pariez ca te refuza, daca o ceri )
Memorat

laurasantori
Jr. Member
*

« Răspunde #8 : 12-07-2011, 17:11:56 »

Se pare ca totusi Consulatul nu asigura si aplicarea apostilei ,acest serviciu efectuandu - se de catre prefecturi .
Memorat
DANA ialomita
Jr. Member
*

« Răspunde #9 : 15-07-2011, 21:02:42 »

Fetelor, consulatul nu pune apostile,am fost si mam interesat.
Memorat
nica
Full Member
**

« Răspunde #10 : 15-07-2011, 22:56:57 »

Bine ca v-ati dumirit!!!
Memorat
DANA ialomita
Jr. Member
*

« Răspunde #11 : 22-08-2011, 22:49:19 »

Sa va spun si rezolvarea:iei actele originale care trebuiesc apostilate le pui pe attlasib unei rude sau cunostinte din tara si ceva banuti vreo 50E dupa care mai astepti o saptamana si gata treaba.Cam greu dar asta e singura modalitate.
Memorat
darius05
Sr. Member

« Răspunde #12 : 23-08-2011, 22:56:47 »

Asa am procedat si eu,dar de fiecare data am specificat pe plic(acte originale).Au ajuns si s-au intors din tara fara probleme!Bine e clar ca riscuri sunt!
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: