Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: apostila pe certificatul de nastere  (Citit de 1452 ori)
deliale
Newbie

« : 11-11-2010, 00:53:41 »

buna,
tocmai m-am inscris si eu si as vrea sa intreb o chestie.
daca apostila de pe certificatul de nastere are sau nu termen de valabilitate, pentru ca noi ne reintoarcem in italia si cei din romania ne-au spus sa nu facem deocamdata apostilarea certificatului fetitei deoarece riscam sa ajungem in italia si sa ne spuna ca nu mai este valabila.
Nu stiu cum sa procedez.
Mersi mult pentru sfaturi
Memorat
alex s.
Veteran

« Răspunde #1 : 11-11-2010, 01:02:04 »

s-o citez pe simona_02, o buna cunoscatoare a legilor in materie  Cool

http://www.romania-italia.info/forum/documente-vize-pa351apoarte-legisla355ie/t1360/
Memorat

.. nobody's perfect ..
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #2 : 11-11-2010, 16:09:58 »

n-are cum sa aiba termen, nu te mai poti naste a doua oara in alt loc.
doar statul civil sau studiile se pot schimba "in termen de..."
Memorat

deliale
Newbie

« Răspunde #3 : 13-11-2010, 12:02:46 »

in opinia mea ai dreptate , dar ca noau ne-au spus de la prefectura din romania ca apostila pe certificatele de nastere are o valabilitate de 3 sau 6 luni
Memorat
WebMan
Sr. Member

« Răspunde #4 : 13-11-2010, 12:16:57 »

Eu ºtiu cã orice apostilã e valabilã 6 luni.... chiar ºi cea de pe certificatul de naºtele...
De fapt, nu ºtiu, sunt SIGUR... Wink
Memorat

moonshiner
Author
Sr. Member

« Răspunde #5 : 13-11-2010, 21:17:46 »

Apostila pe certificatul de nastere ORIGINAL e eterna, o pui odata si aia e.
Astfel de apostile se pun la Prefectura judetului.
De exemplu la Cluj:
http://www.prefecturacluj.ro/apostila.htm

Apostilele pe copii, traduceri legalizate si orice altceva decat originalul pot avea valabilitate limitata. Astfel de apostile se pun la Tribunal.
De exemplu la Cluj:
http://www.tribunalulcluj.ro/texte%20pagina/Informatii%20utile/apostistila.pdf

Tu pune apostila pe original la Prefectura, vii in Italia si faci o traducere la un traducator autorizat din zona. E cel mai simplu si mai ieftin.
Memorat
jane doe
Jr. Member
*

« Răspunde #6 : 25-11-2010, 01:40:54 »

Apostila de la Prefectura si supralegalizarea (apostila Tribunalului) sunt valabile toata viata, fie ca sunt pe CN, CC sau diplome. Eu stiu si mai sigur. Am intrebat la Ambasada Itaiei, raspunsul a fost ''sunt valabile pana mori, nu poate nimeni sa-ti ia acest drept''. Drept dovada ca pana sa ajung sa muncesc in Italia am apostilat actele cu 2 ani inainte. Certificatul il apostilasem cu mult inainte sa pun si supralegalizarea si doamna care lucra acolo mi-a spus ca nu mai e valabil. Dupa ce i-am cerut sa-mi arate scris negru pe alb s-a dus la judecatoare si aceasta a semnat si a spus ca este valabil. Dar mai stiu ca in Romania fiecare institutie are ''legile ei''. Mult succes
Memorat
merey
Newbie

« Răspunde #7 : 06-12-2010, 12:49:46 »

eu am intrebat la prefectura iasi si a zis ca e valabila apostila pe certificatul de nastere si cel de casatorie e valabil timp de 1 an de zile .Mie asa mia zis doamna aia de la prefectura
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: