Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Asistenta sanitara ptr neocomunitari neinscrisi inca la ASL

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Asistenta sanitara ptr neocomunitari neinscrisi inca la ASL  (Citit de 4814 ori)
dudu.duedue
Vizitator
« Răspunde #15 : 29-10-2007, 12:20:46 »

de exemplu nu poti participa la un curs de calificare daca esti inscris pe listele de somaj de mai putin de un an.

scuze, e absurd ceea ce zici... adica participi "pasiv" incasand somajul timp de un an si abia apoi  intri in formele de politica activa de munca cu participarea la cursuri ?  nu cred ca e asa !

intradevar este o absurditate, insa este o realitate.

si somaj nu incasezi decat daca ai lucrat minim 2 ani intr-o societate ...prietena mea a lucrat aproape 2 ani (ii lipseau 2 luni) si nu a putut primi nici un cent de alocatie de somaj ... si nici nu poate participa la cursuri de calificare ...

este o protectie impotriva valului imens de neocomunitari.
Memorat
radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #16 : 29-10-2007, 14:51:59 »

intradevar este o absurditate, insa este o realitate.
si somaj nu incasezi decat daca ai lucrat minim 2 ani intr-o societate ...prietena mea a lucrat aproape 2 ani (ii lipseau 2 luni) si nu a putut primi nici un cent de alocatie de somaj ... si nici nu poate participa la cursuri de calificare ...
este o protectie impotriva valului imens de neocomunitari.

un pic eronat !!  primesti l'indennita' di dissocupazione daca esti inscris la INPS de cel putin 2 ani si daca in ultimii 2 ani ai platit cel putin un an contributia la INPS

" Per ottenerla bisogna essere assicurati all'Inps da almeno due anni e avere almeno 52 contributi settimanali nel biennio precedente la data di cessazione del rapporto di lavoro."

http://www.inps.it/home/default.asp?ItemDir=4798

prietena e debutanta in munca ? nu are 2 ani de contributie nu poate incasa somajul... ceea ce nu inseamna ca nu poate participa la cursuri...

inscrierea pe elenco anagrafico delle persone in cerca di lavoro, nu are de a face cu incasarea somajului si da dreptul la participarea la cursuri
"L'inserimento nell'elenco anagrafico dà la possibilità di usufruire delle politiche attive del lavoro come colloqui e corsi di formazione."

http://contenuto.monster.it/5065_it_p1.asp

Memorat

governare i romeni non è difficile... è inutile
nela
Jr. Member
*

« Răspunde #17 : 29-10-2007, 18:53:35 »

Astazi am telefonat la Centru per l'impiego si mi-au spus ca pt a ma inscrie am nevoie de ultimul contract de munca si ultima bustapaga. Dar am trecut pe la Anagrafe pt ca am nevoie de acel "Atestat de soggiorno" (imi pregatesc dosarul pt declarata de valoare). Persoana de acolo mi-a scos o foaie cu lista documentelor pt inscriere la Anagrafe. Dar eu i-am explicat ca sunt deja inscrisa, am rezidenta si oricum nu-i pot duce  si un contrac de munca... Oricum ea vrea si o asigurare medicala de cel putin un an : "non puoi essere in carico allo stato italiano"   Zilele astea vreau sa merg la sediul central in Verona sa vad ce-mi spun si acolo.
Dar eu intelesesem ca Atestatul e optional, adica esti legal chiar daca ai doa ci italiana si nu ai cerut inca acel atestat.
Sau cei care am obtinut rezidenta in ianuarie trebuie sa repetam iar procedura Undecided
Memorat
radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #18 : 29-10-2007, 22:31:10 »

nu ti-a cerut un contract de munca actual ci ultimul contract de munca !

daca ai deja CI nu ai nici o problema in a obtine atestatul de rezidenta

beh, oricum tu amesteci problemele si actele tale... le vrei pe toate, si vorbind despre ele faci un fel de ciorba
Memorat

governare i romeni non è difficile... è inutile
nela
Jr. Member
*

« Răspunde #19 : 29-10-2007, 22:45:56 »

Grin ai dreptate... dar nu e ciorba ci ghiveci....

dar la anagrafe mi-a cerut contract de munca si declaratie de  la patron ca inca lucrez.... si am carte de identitate...

Mersi pt raspuns.  Smiley
Memorat
eus
Newbie

« Răspunde #20 : 30-10-2007, 14:37:13 »

Buna,
Sunt nou aici, am gasit forumul pe net si rog pe cine poate si stie sa ma ajute.
Mama este bolnava si merge la fiica ei in Italia, (fiica lucreaza acolo de cativa ani, contract nedeterminat, totul in regula) cum poate sa se inscrie la Serviciul Sanitar
National, sa poata sa aiba medicul ei, (sa se poata face tessera sanitaria)?
Ceea ce stiu e ca se poate:
1.Dupa 3 luni doar, insa trebuie luata in grija de catre fiica si aici e o problema pentru ca este o limita de venit anual care nu trebuie depasita (2840.51 euro) mama fiind invatatoare depaseste nu cu foarte mult.
2.Ar fi contract de munca, dar pare imposibil.
Va rog mult sa-mi spuneti daca ar fi si alta solutie.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #21 : 30-10-2007, 16:34:06 »

sa-si plateasca inscrierea la ASL, cam 800/ an, dar trebuie sa aiba intai rezidenta

sa-si faca asigurare medicala privata in romania si sa vada daca reuseste sa se trateze aici si sa plateasca respectivii

daca e ceva urgent sau daca are vreo cunostinta care o poate ajuta sa treaca cu problema drept "urgenta" se poate interna gratis prin "pronto soccorso"

p.
Memorat
chicco
Newbie

« Răspunde #22 : 15-10-2008, 17:51:52 »

buna,sunt chicco.
Am intrat de curand pe acest site si am nevoie de cateva informatii.Sunt in Italia de 3 ani,sunt divortata si am o fetita de 5 ani nascuta in Romania si un baietel de 19luni,nascut in Italia.Logodnicul meu este aici in Italia si are actele in regula,casi baietelul nostru,dar eu nu am nici un act.Nu lucrez din cauza ca nu mi-a primit baietelul la camin,decat la anu.Nu pot avea medic de familie din cauza actelor si nici nu suntem casatoriti.Cum as putea obtine actele de rezidenta pentru mine si fetita mea(ea a inceput caminul aici in septembrie) si avem nevoie amandoua de medic.
Adresa mea de e-mail este:aryson_nicola@yahoo.com
Va multumesc
Memorat
Pagini: 1 [2]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: