Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Baby-sitter,cresa sau bunici?-cum ne descurcam cu copiii in Italia  (Citit de 901 ori)
Nycoisa
Full Member
**

« : 27-06-2011, 22:40:04 »

Ciao!
Nu stiu daca s-a mai discutat subiectul acesta(sincera sa fiu nu am avut rabdare sa caut si daca e vreun topic asemanator rog moderatorii sa-mi dea un link) dar as vrea sa aflu mai multe despre cum va descurcati cu copiii in Italia.Ma refer cu cine ii lasati cand lucrati,cat va costa,avantaje si dezavantaje.Eu in noiembrie va trebui sa ma intorc la munca.Am 2 copii:un baiat de aproape 4 ani si o fetita de 4 luni.Cand am terminat concediul de maternitate cu baiatul am adus-o la noi pe soacra mea care a stat cu el pana am ramas eu insarcinata iar.Avantajele au fost ca mai gatea si nu o plateam,bineinteles.Dezavantaje au fost mai multe:voia sa educam baiatul dupa principiile ei si au iesit mereu discutii din privinta asta plus ca nu mai ai deloc intimitatea ta cu sotul,copiii etc.Acum am tot cautat o bona,o bunica la care sa las fetita dimineata si s-o iau la 15:30 cand termin munca(baiatul merge la gradi in tot acest timp) dar nu ne permitem.Imi cer minim 400 de euro,asilo nido nu mai zic ca e foarte scump asa ca ne intoarcem tot la varianta cu soacra.
Voi cum va descurcati?
Memorat
gazzella
Full Member
**

« Răspunde #1 : 28-06-2011, 01:19:16 »

io am stat acasa cu ei
de nu e vreo cariera la mijloc eu sunt de parere ca pana la 3 ani (varsta la care sunt luati de gradinita) se poate sta si acasa cu ei

nu-i usor, risti sa tampesti 24 din 24 cu copiii, dar nah, se poate
Memorat
gazzella
Full Member
**

« Răspunde #2 : 28-06-2011, 01:28:30 »

io am stat acasa cu ei
de nu e vreo cariera la mijloc eu sunt de parere ca pana la 3 ani (varsta la care sunt luati de gradinita) se poate sta si acasa cu ei

nu-i usor, risti sa tampesti 24 din 24 cu copiii, dar nah, se poate
Memorat
Nycoisa
Full Member
**

« Răspunde #3 : 28-06-2011, 08:35:34 »

Eu as sta acasa,dar nu ne permitem.Adica ne-am descurca destul de greu numai cu salariul sotului!
Memorat
Abraxas
Tengy
Sr. Member

« Răspunde #4 : 28-06-2011, 10:58:07 »

si noi ne descurcam  greu cu un salar dar cand vad prietenele ca platesc mai mult pe baby sitter si pe naveta ca sa mearga la lucru si timp sa se joace cu fetita chiar nu are atunci imi zic ca nu merita (sigur depinde cat castigi si cat tmp liber ai si da cat de importanta e munca aia pentru carieira ta), mai bine renunt la masina, la distractii(vacante) scumpe si la mure.
Memorat

Nycoisa
Full Member
**

« Răspunde #5 : 28-06-2011, 12:22:18 »

Munca pe care o fac e pentru bani,nu pentru cariera.Vacante scumpe n-am facut niciodata,nicaieri.Ne-am luat un apartament in Romania pe care ne chinuim sa-l renovam,mobilam de vreo 4 ani.Timp as avea pt ca lucrez pana la 15:30 si-apoi din martie pana la 17:30.Dar daca ar fi sa dau mai bine de jumate din salariu pe baby-sitter,naveta etc normal ca as sta si eu acasa.Poate m-as face eu baby-sitter,as mai tine un copil,doi la mine acasa.
Memorat
camy_dan
Sr. Member

« Răspunde #6 : 28-06-2011, 13:59:20 »

Eu, dupa ce m-a "tampit" bine fii-meu, pe la 2 ani, l-am dus la camin privat. Fiind nascut in februarie a intrat la gradinita abia la 3 ani jumate. Plateam...460-470 pe luna, nu imi mai amintesc bine. Am incercat si varianta cu bunica dar nu mi-a convenit - putina intimitate si "bagat nasul unde nu-i fierbe oala". Stiu persoane care isi aduc pe cineva din Romania sa stea cu copiii, bineanteles le platesc putin (4-500 euro maxim).
Eu, acum, cu fetita de 10 luni si baiatul de 6 ani, as pleca la servici, chiar de-ar trebui sa dau tot salariul la camin sau baby-sitter, doar pentru a iesi, interactiona si a simti ca nu-s doar casalinga.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #7 : 28-06-2011, 14:14:35 »

Citat
cu bunica dar nu mi-a convenit - putina intimitate si "bagat nasul unde nu-i fierbe oala". Stiu persoane care isi aduc pe cineva din Romania sa stea cu copiii
pai nu e acelasi lucru? mai repede mi-as lasa copiii la bunica decit la un strain.... ar fi si gratis Wink
nasul oricum si-l baga peste tot, mai ales strainii...
Memorat

ranya
Veteran

« Răspunde #8 : 28-06-2011, 14:27:02 »

Citat
doar pentru a iesi, interactiona si a simti ca nu-s doar casalinga.
Asta e foarte important; desi mie imi place sa stau cu ei (ma joc...mai toata ziua LoL ) simti bineinteles nevoia de a iesi si a sta si cu alte persoane.
Eu am avut norocu' ca imi permiteau  sa-mi duc fetita cu mine (avea 2 luni pe atunci)lucram la o scoala particulara unde aveam sala mea cu baie cu tot. Dar asta a fost doar un caz fericit.
Memorat

Nimic nu este mai scump decât ceea ce primeºti pe gratis.
gazzella
Full Member
**

« Răspunde #9 : 28-06-2011, 15:02:24 »

Eu, acum, cu fetita de 10 luni si baiatul de 6 ani, as pleca la servici, chiar de-ar trebui sa dau tot salariul la camin sau baby-sitter, doar pentru a iesi, interactiona si a simti ca nu-s doar casalinga.

asta-i destul de dificil, sa accepti izolarea, pentru ca si asta inseamna sa stai acasa cu copiii

dar in rest, in privinta calculelor financiare, eu as fi castigat cam intre 300-400 euro pe luna dupa ce plateam caminul privat (nici atat intr-o periada), iar acei 300-400 s-ar fi dus oricum tot pe fundul pruncilor, cand sunt in crese, gradinite se imbolnavesc de mai cu spor decat daca-s tinuti acasa, intarzieri de la serviciu, platit bone ca sa stea cu ei in diverse situatii de criza, tot cam acolo eram fara sa chinui copiii

aa, in mod absolut fara mamicile parintilor, ele doar in vizita, cel putin pentru mine, eu sclerez dar cu mama mea, pe soacra o tolerez mai cu spor, dar chiar si asa...
din fericire, soacra nu tine sa se bage in ciorba noastra, a zis ca sa ne crestem pruncii si bine  a facut
iar o straina constant numai de era perfecta o acceptam  Grin

aaa, bunicile de au vrut sa ajute le-am permis altfel, cu diverse ocazii ne ajutau cu bani (care oricum ii cheltuiam cu pruncii, nu mergeam la discoteci noi, parintii)
Memorat
Cocolina
Sr. Member

« Răspunde #10 : 28-06-2011, 20:42:47 »

Eu cred ca pana la varsta de 3 ani-minim-daca se poate e bine ca mama sa stea cu copilul....nu atat dpdv economic,ci si psihologic.Sunt anii cei mai importanti pt copil,in care singura legatura a acestuia cu lumea exterioara se realizeaza prin mama.
Eu am preferat sa stau acasa si sa ma ocup de ea,a fost obositor,dar a meritat tot efortul,iar mai tarziu se vor vedea si rezultatele sper.
Am inteles ca banii nu sunt totul,ca momentele importante din viata copilului tau le pierzi si nu se mai intorc.Cred cu tarie ca pana la 7 ani,vorba ceea...cei 7 ani d-acasa,familia isi pune amprenta in mod definitoriu asupra educatiei copilului.Pe urma intervine scoala,societatea...dar daca bazele sunt solide atunci si realizarile vor fi pe masura....

Nu am apelat nici la soacra...nici la baby sitter pt ca nu am incredere...si oricum relatia aceasta bazate pe intromisiuni nu  poate decat sa dauneze atat mamei cat si copilului...
Memorat

Cerul n-ar avea curcubeul,daca ochii n-ar avea lacrimi...
ranya
Veteran

« Răspunde #11 : 28-06-2011, 23:42:59 »

Citat
Eu am preferat sa stau acasa si sa ma ocup de ea,a fost obositor,dar a meritat tot efortul,iar mai tarziu se vor vedea si rezultatele sper.
Am inteles ca banii nu sunt totul,ca momentele importante din viata copilului tau le pierzi si nu se mai intorc.
Putem da mana, Cocolina... asa e
Memorat

Nimic nu este mai scump decât ceea ce primeºti pe gratis.
andruzza
Sr. Member

« Răspunde #12 : 29-06-2011, 09:56:49 »

Citat
Eu cred ca pana la varsta de 3 ani-minim-daca se poate e bine ca mama sa stea cu copilul....nu atat dpdv economic,ci si psihologic.Sunt anii cei mai importanti pt copil,in care singura legatura a acestuia cu lumea exterioara se realizeaza prin mama

Si eu eram de aceeasi parare inainte sa inceapa cresa Carmine,dar acum legatura dintre noi e mult mai stransa,momemtul revederii dupa 8 ore de separare e fantastic,el care ma pupa si ma imbratiseaza pe toate partile si viceversa.Observ diferenta sambata si duminica cand e toata ziua acasa cu noi si nu prea ne baga in seama.In plus adora sa stea cu alti copii
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: