Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Cardul european de asigurari sociale de sanatate

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2] 3 4 5   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Cardul european de asigurari sociale de sanatate  (Citit de 10200 ori)
Felicia
Sr. Member

« Răspunde #15 : 08-07-2008, 12:24:29 »

eu deduc ca daca ai tessera sanitaria plastificata esti in regula pe teritoriul uniunii

http://www.agenziaentrate.gov.it/ilwwcm/connect/Nsi/Servizi/Codice+fiscale+-+Tessera+Sanitaria/Duplicato+tessera+sanitaria/

La Tessera Sanitaria è una tessera personale che sostituirà gradualmente il tesserino plastificato del codice fiscale per tutti i cittadini aventi diritto alle prestazioni del Servizio Sanitario Nazionale e muniti di codice fiscale. La Tessera contiene, oltre ai dati anagrafici e assistenziali, anche il codice fiscale sia su banda magnetica che in formato a barre (bar-code), è valida sull’intero territorio nazionale e permette di ottenere servizi sanitari anche nei paesi dell’Unione Europea, in sostituzione del modello cartaceo E111.

Nu stiu cum e pe la voi dar pe aici prin NE ne-au venit acasa teserele cu microcip dar... medicul de familie si spitalul mi-au cerut vechia tessera pentru ca... au facut tesserele dar.. nu au facut aparatele care sa le citesca Sunt INUTILISABILE Nu stiu daca in afara Italiei pot fi citite
Memorat

Il male, al contrario del bene, ha il duplice privilegio di essere affascinante e contagioso.
Clau
Veteran

« Răspunde #16 : 11-07-2008, 22:45:18 »

intreb si eu aici poate stie careva... am facut tessera sanitaria la asl (aia regionala de carton) si am banuit ca pe aia plastificata mi-o trimit "din oficiu" acasa fara sa fie nevoie de altceva. tot verific pe site-ul agenziei delle entrate "stato" si nik, nu iegzista.
stie careva daca trebuie sa ma mai duc o data la asl sau la agenzia delle entrate? sau sa mai astept?
si in cazul in care as avea-o inainte de concediu, daca ma duc cu ea in ro sunt acoperita? just in case
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #17 : 11-07-2008, 22:58:51 »

eu zic sa n-o astepti prea curind, ca nu vine imediat..
Memorat

Clau
Veteran

« Răspunde #18 : 11-07-2008, 23:11:48 »

da. da problema e ca pe site la tessera mea zice ca "non ci sono presenti tessere sanitarie" si la tessera lui al meu la "stato" zice doar de aia veche trimisa in 2006. le-am facut pe amandoua deodata acu' vreo 3 sapt.
ca nu vine curand e ok... dar macar sa stiu daca vine din oficiu sau daca tre sa le fac o vizita, si cui sa-i fac vizita.
ca atunci cand s-au schimbat toate le-au trimis din oficiu, dar acum nu stiu daca mai e vreun sistem care verifica din an in pasti inregistrari noi ca sa trimita tessere
Memorat
alle
Newbie

« Răspunde #19 : 11-07-2008, 23:21:19 »

Nu vine automat,trebuie sa o ceri la ASL,la mine era SPORTELLO PER STRANIERI.Cei de la ASL mi au spus apoi ca trebuie sa merg la AGENZIA DELLE ENTRATE,pt ca era nevoie sa fac si schimbarea de rezidenta.In trei saptamani mi a sosit prin posta...dar...ca e si un ,,dar,,e valabila pana la expirarea contractului de munca.Eu stiam ca normal e valabila aceasta tessera 5-10 ani...Ma rog,ma multumesc si cu atat..
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #20 : 12-07-2008, 13:26:58 »

da. da problema e ca pe site la tessera mea zice ca "non ci sono presenti tessere sanitarie" si la tessera lui al meu la "stato" zice doar de aia veche trimisa in 2006. le-am facut pe amandoua deodata acu' vreo 3 sapt.
ca nu vine curand e ok... dar macar sa stiu daca vine din oficiu sau daca tre sa le fac o vizita, si cui sa-i fac vizita.
ca atunci cand s-au schimbat toate le-au trimis din oficiu, dar acum nu stiu daca mai e vreun sistem care verifica din an in pasti inregistrari noi ca sa trimita tessere
poate nu sint actualizati pe site, stii cum sint birocartii astia "tehnologici". Daca le aveti pe alea de carton stati linistiti.
Memorat

karmeno78
Vizitator
« Răspunde #21 : 12-07-2008, 14:09:58 »

dar macar sa stiu daca vine din oficiu sau daca tre sa le fac o vizita, si cui sa-i fac vizita.

NU! nu vine automat...tre' sa mergi acolo unde ai facut-o pe aia de carton si sa intrebi care e biroul care se ocupa cu astea internationale...apoi mergi acolo cu documentele care ti se cer...iar tessera asta vine in 45 zile acasa...
Intre timp iti da tessera "stampata" pe hartie...care e valabila oricum chiar si in afara Italiei...pana vine acasa aia de plastic...

Valabilitatea (dc. nu ai cetatenie) e in baza contractului de munca....
Memorat
Clau
Veteran

« Răspunde #22 : 12-07-2008, 14:24:38 »

dar macar sa stiu daca vine din oficiu sau daca tre sa le fac o vizita, si cui sa-i fac vizita.

NU! nu vine automat...tre' sa mergi acolo unde ai facut-o pe aia de carton si sa intrebi care e biroul care se ocupa cu astea internationale...apoi mergi acolo cu documentele care ti se cer...iar tessera asta vine in 45 zile acasa...
Intre timp iti da tessera "stampata" pe hartie...care e valabila oricum chiar si in afara Italiei...pana vine acasa aia de plastic...

Valabilitatea (dc. nu ai cetatenie) e in baza contractului de munca....

ca valabilitate alea de carton acum le avem amandoi pe timp nedeterminat. ce pixu de documente sa mai imi ceara? deja ca statea aia sa-mi citeasca fiecare articol din contractul de munca si facea ochii cat cepele. m-am enervat de n-am mai putut. de fapt stau si ma intreb ce naiba de lege e aia sa trebuiasca sa arati un contract confidential la toate tanticile curioase?
nu-mi amintesc in ro sa fi aratat contractul meu cuiva... atat se cere cand se face credit, pt ca e normal.
Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #23 : 12-07-2008, 14:28:03 »

ce pixu de documente sa mai imi ceara?

...eu i-am facut tessera unui roman...si mi-au cerut:

-C.I.
-C.F.
-Contract de munca
Memorat
Clau
Veteran

« Răspunde #24 : 12-07-2008, 14:30:00 »

pai astea deja le-am aratat cand am facut tessera din carton
Memorat
july64
Vizitator
« Răspunde #25 : 12-07-2008, 14:55:33 »

tessera,vine automat, de la ENTRATE, si exact cum se vorbea, e pe perioada contractului de munca.Eu a avut carta di soggiorno pe timp nelimitat, si mi-a venit pe 10 ani, lui barbatul meu, care e italian i-a venit pe 5, atunci nu e o logica, dar s-ar putea sa nu vina pt contracte la timp determinat, cum se fac cam mereu........contractul,esti obligata sa il arati la toate institutiile, care-l cer, in acelasi timp ei sun obligati sa tina secretul profesional........
Memorat
silviana
Jr. Member
*

« Răspunde #26 : 15-07-2008, 20:42:33 »

insa tessera mea scade in 2011...a sotului in 2010...cu toate ca sunt rezisenta in italia de mai bine de 10 anni...s
tessera,vine automat, de la ENTRATE, si exact cum se vorbea, e pe perioada contractului de munca.Eu a avut carta di soggiorno pe timp nelimitat, si mi-a venit pe 10 ani, lui barbatul meu, care e italian i-a venit pe 5, atunci nu e o logica, dar s-ar putea sa nu vina pt contracte la timp determinat, cum se fac cam mereu........contractul,esti obligata sa il arati la toate institutiile, care-l cer, in acelasi timp ei sun obligati sa tina secretul profesional........
Memorat
Felicia
Sr. Member

« Răspunde #27 : 17-07-2008, 13:43:07 »

Eu tot nu inteleg unde folositi voi pe cele platificate? Pe unde am fost mi -au spus ca nu au aparate sa le citesca.
Memorat

Il male, al contrario del bene, ha il duplice privilegio di essere affascinante e contagioso.
carmen@h
Sr. Member

« Răspunde #28 : 17-07-2008, 13:44:08 »

In farmacie...
Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #29 : 17-07-2008, 18:57:30 »

Eu tot nu inteleg unde folositi voi pe cele platificate? Pe unde am fost mi -au spus ca nu au aparate sa le citesca.

...si ce daca? au ochi ca sa citeasca Grin...codul fiscal,nume,prenume zic.........ca daca ar avea aparate tot asta citesc din banda aia...
Memorat
Pagini: 1 [2] 3 4 5   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: